Saras vardag
MAR
28
2020

Hej! Efter förra inlägget var det tänkt att hästarna skulle iväg på lite spa och gå på vattenband och att vi i familjen skulle utomlands och fira mammas 60-årsdag och min 30-årsdag, men som ni förstår blev det inställt nu i och med Corona. Så vi har tränat på som vanligt, men Marco och Ratzia fick åka till Vivi på Svensk Hästrehab och gå på vattenbandet ändå en dag. Det var Ratzias första gång och det gick bra! Hon var väldigt tveksam först till att gå på bandet. Hon var inte det minsta stressad eller rädd, bara ytterst tveksam. Till slut gick hon på bandet och allt gick bra. Gick lite tveksamt till en början också, men sedan började hon förstå vad det gick ut på. Var där med henne i lördags igen (en vecka senare) och då var hon med på noterna direkt när bandet gick igång och traskade på bra :)
I onsdags förra veckan var det hoppträning för Amanda och gick åkte dit med Marco och Hedda. Tog hackamoret på Marco och det kändes väldigt bra och han hoppade jättefint. Tycker nog ändå att han hoppar bättre med hackamoret faktiskt. Blir lite stark ibland, men får leva med det. Hedda tyckte det var superkul att få komma ut på hoppträning och hoppade så fint. Hon har inte hoppat sedan tävlingen i Laholm, nästa tävling inplanerad med henne är när utomhussäsongen drar igång om en månad! Skulle tävla i Lidköping om två veckor med Marco och Bill, men precis som allt annat blev det inställt, så får träna vidare och hoppas att det snart (väldigt snart) börjar gå åt rätt håll igen. 2020 som hade en sådan bra start...!Kvällsmys med Bill <3

Förutom hoppträningen förra veckan blev det mest uteritter. Varit ganska kallt, men soligt och härligt väder :) Ratzia travade en del förra veckan och gick även i kuperad terräng. I morse åkte jag till veterinären för återbesök. Hon såg jättefin ut, både vid longering på hårt och mjukt underlag samt när hon ultraljudades. Nu ska vi rida som vanligt i alla gångarter, både markarbete och ute i skogen (ingen hoppning) för att sedan åka på återbesök igen om en månad. Ser det fint ut då också är det nog dags att börja hoppa :) Hoppas!Marco tar en eftermiddagslur :)Filmklipp från hoppträningen hittar ni på min Instagram aamaziingsara :)


Läst 59985 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
08
2020

Hej! Igår, Kungsbacka Dag 3, stod jag på banan fram till klockan två. Det är det roligaste med att vara funktionär tycker jag, att stå där inne så man får se alla ekipage :) Extra spännande igår när det var ATG-heat också. Jäääklar så fort de red!!

Idag var sista tävlingsdagen och jag hoppade först Bill på morgonen, 120cm. Bedömning A, en bana på 10 hinder och 12 språng. Trekombination och en hel del titthinder, mycket mer än i torsdags och fredags.

Bill var huuur duktig som helst och hoppade felfritt!!! Så glad och så stolt! Är jättenöjd med alla hans rundor under detta meeting, men denna sista var extra bra <3

Duktig Bill, tycker ändå utvecklingen går åt rätt håll? <3

På eftermiddagen var det dags för Marco att hoppa 140cm. Tyckte den här banan kändes mycket bättre än den i fredags (fortfarande stort, men mer andrum) och jag var inte alls lika nervös, men ändå gick det sämre :O Började bra, men på hinder sex, ett räcke, rev han grovt. Sedan var det trekombinationen med räcke ett galoppsprång oxer ett galoppsprång räcke. Väldigt många som hade problem i den och speciellt på uthoppet då det blev väldigt tight. Kom bra in men fick ner bakbommen på oxern. Rev sedan sista räcket också där jag inte fick tillbaka honom i tid, så blev ett sånt där taskigt halvt galoppsprång som sista..

Ja ja, nu har vi hoppat tre svåra banor och fått mer erfarenhet. Får träna vidare och se om vi kan lyckas bättre i 140. Nu blir det ett litet break innan nästa tävling!


Läst 53964 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
06
2020

Hej! I förmiddags var det dags för Bill att hoppa 120cm igen. Även idag blev det två rivningar, på hinder två och tre, men lika lugn och avspänd som igår, så det var bra! :) Var två kombinationer, varav den ena stod kloss an väggen, vilket kan vara lite lurigt, men tyckte han var jättebra i båda två!

Sedan var det mååånga timmar till Marcos 140cm. Åkte hem, fixade stallet, promenerade Ratzia, åt lunch m.m. innan det var dags att åka tillbaka. Det var bedömning A:0 och 12 hinder och hela 14 språng! Tyckte banan var helt enorm och hindren kom fort. Var jättenervös!

La upp en ordentlig galopp från början, lite väl snabb, men som sagt, tyckte det var stort och hindren kom fort ur sväng, så vågade inte ta i bromsen, haha! Marco var verkligen med framåt och mellan hinder 6 och 7 plockade vi bort ett galoppsprång vilket resulterade i att bakbommen på den oxern åkte i backen och sedan rev vi även ett räcke. Så två ner, men jag är så nöjd med honom!! <3 Måste lära mig att vi inte behöver ha riktigt så högt tempo, utan tro på att vi klarar det ändå.

Är så stor skillnad på 130/135 till 140! Som igår i 135cm var jag inte alls så här nervös och tyckte banan såg bra ut, idag var det hjärtklappning deluxe. "Det är bara ett hål högre", men nää, känns verkligen inte så, haha! Hoppas jag vänjer mig någon gång..


Imorgon inget tävlande för varken Bill eller Marco, jag ska hjälpa till på banan på förmiddagen. På söndag hoppar vi igen :)


Läst 45098 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
05
2020

Hej! Idag drog Kungsbacka Ridklubbs Kopparbergs Grand Prix igång :) Hoppning i dagarna fyra och med klasser upp till 150cm! Jag hoppar med Bill och Marco. Bill hoppade första klassen idag, 120cm, och Marco tredje klassen, 135cm. Skönt när det bara är 10 minuter bort så man kan åka hem i lugn och ro och byta häst.

Detta var Bills första stora, spektakulära tävling. Hela manegen inklädd i skynken, en lastbil i ett hörn och massor av fina blommor. Hade ingen aning om hur han skulle reagera, tänkte att det här kan verkligen gå hur som helst.

Han var hur trevlig som helst på framridning och framhoppning. Inget bus, helt fokuserad. Kommer in på banan och rider runt när ryttaren innan hoppar. Så duktig, bryr sig inte alls. Banan är 11 hinder och 13 språng. Får två rivningar; ett frambensfel på ett räcke och en bakbom på en oxer. Skitnöjd, för det var ändå en bra runda och han var som sagt hellugn. Hoppas han fortsätter så <3
Åkte hem, mockade, åt lunch och gjorde sedan i ordning Marco. Han var heltossig och det var knappt vi kom fram och tillbaka till besiktningen. Både sparkade bakut och stod på bakbenen då han blev så vild av den höga musiken. Så ljudkänslig!

Kändes fin på framridningen och framhoppningen. Kände att han var framme. Inget jäkla undertempo nu som på förra tävlingen. Det har legat och gnagt i mig, får inte rida så!!

Marcos bana var bedömning A:0+A:0 med 8 hinder i grunden och 10 språng, och sedan 9-13 i omhoppningen. Kändes toppen från start, han var med mig, hoppade fint! Felfria i grunden och ett ner i omhoppningen, men bra känsla! Hoppas även han fortsätter så <3Sol har vi haft idag också! Vilken härlig dag <3


Läst 26285 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
02
2020

Hej! Förra helgen var jag i Åstorp på söndagen med Bill och Marco. Från början skulle jag åkt med Ratzia och Marco, men eftersom hon skadade sig fick Bill rycka in istället, och det gick faktiskt väldigt bra. Blev ingen show för åskådarna varken på framridning, framhoppning eller inne på banan. Så här bra har han nog aldrig skött sig när han har åkt med någon annan häst. Han kanske ville imponera på brorsan? Han hoppade 120cm, rev sista hindret, men jag är toppennöjd! Så länge han håller sig på mattan och inte hittar på bus så är jag glad :)Till och med mamma var nöjd med hur den lille pajasen uppförde sig :)Hoppade sedan 130cm med Marco, och jag red sååå dåligt! Brukar väl jag aldrig rida i undertempo?! Fick ett tidigt nedslag på hinder tre och tänkte att nu får vi bara försöka göra en bra runda. Kändes helt okej till vi kommer i svängen till nästa kombination och jag känner att vi tappar galoppen helt i svängen. Tar oss igenom den med tre galoppsprång istället för två. Jisses, förstår inte hur han klarade det. Hoppade sedan de sista sprången okej, men nä, ingen höjdarkänsla där inte..På måndagen åkte vi till veterinären med Ratzia för hennes första laserbehandling. Det gick jättebra och veterinären tyckte att svullnaden hade minskat ännu mer. Ska dit imorgon igen. Hon går i lite mindre hage nu och skrittas uppsuttet.Ratzia på den nya, fina kliniken i Anneberg :)Laser. Vi fick ha snygga brillor på oss :)

På onsdagen var det hoppträning för Amanda. Från början hade jag tänkt ta Bill, men eftersom jag hade dålig känsla med Marco på tävlingen tog jag honom istället. Nu var han superpigg och galopperade på i svängarna, så det kändes mycket bättre. Kanske att jag är så van vid att han brukar vara så framåt att jag blev för passiv och la av benen helt? För på träningen var jag med från början med lite mer ben i just svängarna och då kändes det som vanligt : ) Hoppas det gör det på veckans tävling också.Marco på stallgången innan träningen :)

Idag var jag med Marco på Svensk Hästrehab, först för djupvåg och massage, sedan ett pass på vattenbandet. Så duktig! Efteråt blev det en tur i skogen med Bill.Marco hos Svensk Hästrehab idag. Lyzzigt <3


Läst 19455 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.