Saras vardag
DEC
09
2020

Hej! Nu var det en månad sedan jag bloggade sist. Blev en liten paus då jag har haft fullt upp, och även bytt jobb (nu hittar ni mig på Ica Maxi 421 :)). På hästfronten har det också varit full fart, trots tävlingsuppehåll så tränar vi på flitigt.



Som jag skrev i förra inlägget så var vi nere hos Eamon Hickey för att få hjälp med inridningen av Cooper. Jag jobbade honom från marken i en vecka hemma innan vi skulle åka ner med honom igen, och det gick jättebra. Eamon tyckte det var stor skillnad mot gången innan. Jobbade honom från marken en vecka till och åkte sedan ner igen. Eamon jobbade honom från marken och satt sedan upp och red lite. När han hade suttit av sa han åt mig att ändra till mina stigläder och att jag skulle sitta upp. Herregud! Sist jag satt på honom flög jag ju åt tjotahejti, hehe. Men den här gången gick det jättebra! Eamon höll i honom när jag satt upp och sedan började vi direkt att göra framdelningsvändning, först åt ena hållet, sedan åt andra. Efter det släppte han och vi red runt i manegen några få varv, men i alla tre gångarter! Ja, till och med galopp! Kändes helt sjukt.. Efteråt sa han att jag skulle skritta en liten tur utomhus på honom innan jag skulle sitta av, och det gick också jättebra.



Bestämde att jag skulle fortsätta jobba honom från backen hemma i en vecka och att jag kunde känna av läget om jag eventuellt skulle sitta upp eller inte själv hemma. Eamon säger att han är extremt känslig och att detta kommer ta tid, så jag stressar absolut inte. Dock kändes det inte bra när jag jobbade honom från marken den veckan, så att sitta upp var det absolut inte tal om. Han var inte busig eller så, men kände inte riktigt att vi connectade och att hans fokus inte var 100% på mig. Berättade detta för Eamon när vi kom ner och han sa att det kan ju inte alltid gå bra och gav mig lite fler tips. Det gick jättebra när han jobbade honom från marken och efteråt frågade han om han eller jag skulle sitta upp. Jag sa att jag faktiskt inte ville sitta upp idag eftersom det inte hade känts bra i veckan. Eamon satt upp och red en liten sväng och det gick toppen! :)

Nu skulle det gå 11 dagar till nästa tillfälle, vilket är imorgon. Och nu har det gått jättebra på marken igen och jag har känt att han fokuserar på mig och att han spänner av mer och mer. När jag jobbade honom i helgen kändes det som om jag hade kunnat sitta upp, men jag valde att bara sätta foten i stigbygeln och lägga lite tyngd. Det gick bra och jag hoppas kunna sitta upp imorgon :)

Har inte löshoppat honom på över en månad då jag fokuserat så mycket på att komma in i Eamons system, men i lördags byggde jag upp hinder i paddocken, och oj vad glad han blev! Ingen drivning behövdes och vi fick nästan inte stopp på honom, haha! När han hade hoppat igenom serien fortsatte han i galopp varvet runt och tog den igen, så hann knappt med att höja. Så roligt att se att han tyckte det var så kul! :) Hade vattenmatta på båda räckena och grind på oxern.



Marco, Bill och Ratzia har hopptränat för både Amanda och Lennart och alla har känts i fin form. Här nedan är en liten film på Bill från en Amandaträning, resten av träningarna finns på Instagram, och där ligger så klart ett klipp från när jag galopperade med Cooper också :)






Bill flög!! :)




Marco hoppade jättefint för Lennart förra veckan :)






Marco på Öppen Bana på Lerbergs Equestrian :)



Skogstur :)




En dimmig morgon <3



Trask på vattenbandet :)



Efter en lyckad dag hos Eamon :)

Alla videos från träningar osv hittar ni på Instagram - aamaziingsara


Läst 41301 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.