Saras vardag

Hej! Idag har vi varit och tävlat igen. Det har gått två veckor sedan förra tävlingen och då hoppade Bill 115cm och Marco 120cm. Idag var vi i Harplinge på Arvidssons anläggning och Bill hoppade 120cm och Marco 130cm. Båda grabbarna var otroliga! Bills 120cm var en tidshoppning och han hoppade jättefint och var verkligen med på noterna. Sista bommen föll tyvärr, men jag är jättenöjd med hans hoppning och runda <3

Sedan var det dags för Marcos 130cm som var bedömning A:0+A:0 två faser. Han hoppade också sååå fint och var verkligen fokuserad inne på banan. Han var felfri i båda faserna och slutade på en fjärdeplats! Så himla roligt <3
Det var väldigt bra att man kunde välja om man ville hoppa fram ute i den stora paddocken eller inne i den lilla manegen. Med Bill valde jag att hoppa fram ute då han behöver mer yta och liksom komma igång med sin galopp. Med Marco är det tvärtom så då valde jag att hoppa fram inne då han brukar vara övertaggad och istället behöver lugna ner sig och komma in i sitt fokus-mood.
Nu till Cooper! Jag har ridit på honom några gånger sedan han kom hem och det har gått jättefint. Jag var osäker på om jag skulle klara av att rida på honom med mitt knä, eftersom att han är känslig vid uppsittning och jag nu är om möjligt ännu klumpigare än vanligt. Men jag testade att sitta upp i stallet som jag gjort med honom tidigare och sedan har jag suttit upp i vindskjulet precis nedanför paddocken och det har peppar peppar gått väldigt bra. Så jag har ridit honom hemma i paddocken i alla gångarter och skuttat några små sockerbitar <3 Har även skrittat ut hemma i skogen en kort sväng.

I torsdags åkte vi även bort till Kungsbacka Ridklubb med Cooper och Bill. Tänkte att jag kunde sitta upp i spolspiltan som är precis i anslutning till manegen, men när vi kom dit var det upptaget, så då gick vi in i manegen och så parkerade jag honom med rumpan i hörnet som Frida tipsade om och det gick jättebra. Red i alla gångarter och han var jätteduktig. Så himla roligt!!

Förra söndagen var vi även på löshoppning med honom hos Stall Phem (film på Instagram aamaziingsara) och han var fantastisk! Visste precis vad han skulle göra och var jättetaggad! Sista språnget tror jag låg på 130cm och han hoppade verkligen fint och fick beröm av Tord. Väldigt kul! :)

Så planen från början var egentligen att han skulle åka till sin uppfödare Eva så hon kunde fortsätta hans utbildning nu fram till betet och sedan när jag opereras igen, men eftersom det har känts så bra så fortsätter jag rida honom fram till betet <3

Här är första gången jag rider honom när han kommit hem https://youtube.com/shorts/iyoShK5s24k?feature=share

Här travar vi över lite bommar, hoppar en liten studs och ett litet hinder <3

Och här är när vi var borta och red i manegen https://youtube.com/shorts/bqZDjTk2Cms?feature=share
Löshoppning! :)
Jobbar honom mycket på tömmen också :) Så roligt!I manegen för första gången! :)Läst 37566 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
22
2022

Hej! För cirka en och en halv vecka sedan var det tävlingspremiär för mig och grabbarna! Kungsbacka Ridklubb, min hemmaklubb, hade sin stora GP-tävling som de har varje år i mars. Först hade jag bara anmält Marco till 120cm bedömning A, men sedan anmälde jag även Bill till 115cm bedömning A. Kändes helt overkligt att kunna tävla så snart igen efter att jag börjat rida, men jag tyckte ändå att det hade känts bra när vi hade tränat, så jag anmälde :) Var självklart lite pirrigt, då vi inte tävlat sedan oktober, men samtidigt kände jag ingen press alls att prestera.

Åkte först ner med Bill och han var som en dröm. Han brukar vara lugn när han åker själv och det var han den här gången också. Kändes fin på både framridning och framhoppning och inne på banan var han sååå glad. Framåt, lite busig och hoppade jättefint. Det blev en felfri runda <3Sedan åkte vi hem och släppte ut Bill och gjorde i ordning Marco och åkte ner med honom. Så skönt när det är nära och vi kunde åka fram och tillbaka. Marco var lite mer på tårna än Bill och otroligt taggad. Gjorde lite bussprång på framridningen, men inne på framhoppningen lugnade han sig och inne på banan var han fokuserad. Även han gjorde en felfri runda!! <3

Så himla roligt att det gick så bra <3 Det tog faktiskt några timmar innan jag riktigt kunde smälta det och det var först på kvällen som det verkligen sjönk in att vi hade tävlat igen och jag kände otrolig glädje och lycka. Jag trodde och hade som mål att kunna tävla lite i sommar innan nästa operation, så att starta redan nu var som sagt overkligt.Bill <3Marco <3

Förra veckan var jag iväg på hoppträning för Lennart med båda grabbarna och de hoppade superbra båda två. Lennart sa till och med att Bill hoppade sin bästa träning någonsin, och jag är beredd att hålla med! Han kändes verkligen fin, så det var roligt <3 Filmer finns i vanlig ordning på Instagram - aamaziingsara.

Ratzia hoppade jag hemma i paddocken i fredags och även hon hoppade fint. Hoppade lite studs och även en oxer som hon fick hoppa lite högre. Hon fick ju en hoppaus i somras och det är först nu som hon har fått börja hoppa igen, så får vi se hur det går. Tyckte i somras att hon hade tappat suget. Hon hoppade glatt och bjöd på hinder, men gnistan saknades liksom. De gånger jag har hoppat henne nu sedan jag börjat rida har känts bra, så vi gör en liten omstart :)
Vivi från Svensk Hästrehab var här förra veckan också och gick över Marco och Bill med djupvågen. Mamma har även varit iväg på hennes mottagning med Ratzia och gått på vattenbandet :)

Som jag skrev i förra inlägget så har även Cooper kommit hem. Jag har både ridit, tömkört och varit iväg på löshoppning med honom, men jag tänker att det får bli ett eget inlägg, för nu måste jag verkligen gå och lägga mig då jag jobbar öppning imorgon och klockan ringer 04:00! Så vi hörs snart igen <3


Läst 30309 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Har hunnit träna massor med hästarna sedan förra inlägget och det är så roligt att vara igång igen. Mitt knä är fortfarande instabilt och saknar styrkan jag hade innan, men det går åt rätt håll :) Det kommer så klart inte bli helt bra förrän efter nästa operation, men det är ändå 100% värt för mig att vänta med den till september känner jag och kunna rida, träna och tävla nu i vår och sommar eftersom det ändå fungerar rätt så bra.

För två veckor sedan var jag på hoppträning med Marco för Amanda. Så roligt att hinna med en träning för henne innan hon åkte till Spanien för att tävla. Marco var superladdad, så klart, men hoppade fint! Började träningen med lite travhoppning och lydnad med volter mellan hindren. Bra för honom som gärna vill köra fullt ös direkt. Filmklipp på Instagram :)

Dagen efter åkte vi till manegen med Bill och Ratzia för lite hoppning. Hoppade lite fristående hinder, mer som bana, och Bill kändes jättefin. Hade hackamoret på Ratzia och hon har ju inte heller hoppat på länge, så hon låg på väldigt mycket så jag tyckte det blev lite för tungt med hackamoret. Gjorde i ordning ett annat träns efteråt som jag sedan provade förra veckan.

Förra veckan hopptränade jag Bill och Marco för Lennart. Kändes riktigt bra med båda två och kändes bra att kunna genomföra två hoppträningar efter varandra utan problem! Båda grabbarna var pigga och glada och hoppade fint <3
Bill och Marco på Lennartträning :)


Efter träningen åkte vi med Ratzia till manegen för lite hoppning också och testade då ett annat bett. Tyckte det fungerade bättre! Testar det ett tag nu och ser hur det fungerar.

I måndags och tisdags den här veckan var Nina på Lerbergs Equestrian och höll träningar och jag var med båda dagarna. I måndags red jag Marco och igår red jag Bill. Filmklipp på båda grabbarna finns på min Instagram (aamaziingsara). Det var tre veckor sedan förra träningen och jag har fortsatt med de övningarna vi gjorde sist när jag har ridit markarbete och det har fungerat väldigt bra. Tycker båda grabbarna bus har känts väldigt fina och speciellt Bill får verkligen jobba igenom sin jättekropp och tar tid på sig att göra varje rörelse ordentligt och i lugn och ro. Känns mycket bra! Längtar redan till nästa tillfälle om tre veckor och se hur utvecklingen kommer vara <3

Lille Cooper har varit hos Frida ett bra tag nu och det har verkligen gått framåt, hon har gjort ett jättebra arbete med honom. Fick filmer förra veckan när de hoppade lite vanliga hinder och han såg så fin ut. På lördag däremot hämtar vi hem honom! Blir spännande! Han ska vara hemma en kort period, sedan kommer han åka till Eva, sin uppfödare, för fortsatt utbildning där. Ska bli kul att se när han kommer hem om han har växt något. Han var högre bak i höstas, får se om framdelen kommit ikapp något :)
Tömkört både Marco och Bill hemma i paddocken. Riktigt roligt att tömköra! :)
Härlig uteritt på Bill <3
Uteritt på Marco <3Läst 37926 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.