Saras vardag
OKT
22
2022

Hej! Det var minst sagt länge sedan det uppdaterades här. Jag har haft fullt upp med hästar och jobb, så har inte haft datorn uppe en endaste gång. Och när jag väl tänkte blogga för ett tag sedan, då visade det sig att min dator hade gett upp och gått sönder. Så nu lånar jag pappas dator och tänkte ge en liten uppdatering om vad som har hänt den här sommaren och hösten (för hösten är ju i princip slut snart).

Marco och Bill har tränat och tävlat på under sommaren. Har varit lite blandade resultat och en del stolpe ut, men många bra rundor och jag tycker speciellt Bill har utvecklats. Marco och jag blev Distriktsmästare i Halland på årets sista utomhustävling, så det var riktigt roligt :) Strax därefter fick han dock en hovböld som gav lite ofrivillig vila i någon dryg vecka, men förra helgen fick han hänga med på tävling igen och starta upp inomhussäsongen i Lidköping. Han var otroligt taggad och hade ett ner i 130cm, men kändes väldigt fin. Bill hade ett ner i 120cm och var felfri i 125cm.

Den här helgen har vi varit på fina Billdal Horse Show. Bill gick 125cm i torsdags och gjorde en jättefin runda med ett ner i omhoppningen. Marco var felfri i 130cm i torsdags och igår och idag gick han 140cm. Ett ner igår och två ner idag, men hoppade superbra och gav en jättebra känsla! :)

Lille Cooper har det hänt mest med! Han är fortfarande superkänslig och att sitta upp måste göras lugnt och sansat och med samma rutin varje gång. Vill inte riskera bakslag, så då får det hellre ta 10 minuter innan jag kommit upp. Än så länge går det bra, peppar peppar, och han är väldigt fin i ridningen och snabblärd.

Tror nog jag skrev ett inlägg i våras om att vi var på vår första Pay & Jump på 40cm. Efter det åkte vi på en till Pay & Jump och hoppade både 60 och 70cm felfritt! På sista utomhustävlingen blev det även tävlingsdebut för oss. Han skötte sig helt exemplariskt på både framhoppningen och banan. Hoppade 80cm och rev sista hindret.
För cirka två veckor sedan var vi iväg på tävling igen och då blev det inomhusdebut för honom och han hoppade en runda på 80cm och var felfri. Superkul! Hoppas och tror att det ska bli bra i slutändan, men han är som sagt extremt känslig, inte bara vid uppsittning utan även vid ridning och är dessutom väldigt skygg både när han möter andra hästar eller när de kommit bakifrån. På träning brukar det gå bra då vi dels inte brukar vara så många och dels vet alla om det. På tävling blir det lite annorlunda så klart, men än så länge har det gått bra. Jag försöker mest hålla oss ifrån de andra, hehe.


Om några veckor händer något riktigt roligt. Då kommer självaste Rolf-Göran "Roffe" Bengtsson till min hemmaklubb, Kungsbacka Ridklubb, för att hålla clinic! När jag först såg detta tänkte jag att jag givetvis måste gå och titta, men hör och häpna, sedan fick jag ett telefonsamtal och förfrågan om att få vara med och rida för RGB på clinicen!!! Tackade omedelbart ja! :) Ska bli otroligt roligt och ni kan läsa mer om clinicen och köpa biljetter här Clinic med Rolf-Göran Bengtsson – Kungsbacka Ridklubb :) Det kommer först vara en grupp med unghästar, sedan kommer Kungsbackas stolthet och roligaste kille Pontus Hugosson köra något spännande tillsammans med RGB, och sist är det en grupp med "äldre" hästar och där ska Marcobus och jag få äran att vara med. Så kul!! 

Detta var en väldans snabb recap, men nu ska jag försöka komma igång med bloggandet igen. Nu har jag i alla fall en dator som fungerar som jag kan använda och det händer grejer här varje vecka :) Vi hörs!


Läst 35136 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.