Saras vardag - Kaosdag på tävling
NOV
07

Kaosdag på tävling

Hej! Idag har jag haft en kaotisk katastroftävlingsdag. Slarvat med maten och haft det hektiskt på tävlingen med tre hästar som haft separationsångest.. Började med att jag bara åt en macka och drack ett glas mjölk till frukost. Dåligt! Fixade utrustning och hästarna och gav oss iväg på tävling klockan 11. Skulle hoppa Marco, Hedda och Ratzia i 120cm och sedan Hedda och Marco även i 130cm. Var inte så många starter, så fick det rätt tight, men tack vare att både mamma och Fredrik var med så löste det sig ändå rätt bra.

Hade Marco först i 120cm. Värmde upp honom och eftersom jag var först ville jag ha hoppat fram honom innan jag skulle gå banan, så att jag sedan bara kunde sitta upp, ta lite galopp och hoppa ett räcke innan det var dags att gå in på banan. Blev väldigt stressigt då de plötsligt skickade ut alla från framhoppningen för att de skulle harva i 10 minuter..

Marco kändes ganska fin. Lite nervig, men det var förmodligen min stress som smittade av sig. På banan var det bedömning A:0+A:0 två faser. Var felfria i grunden och i omhoppningen rev vi retligt nog sista hindret. Dock var det bara sex dubbelnollor (och jättemånga ute/utg), så Marco och jag blev ändå placerade 7:a av 10 placerade :) 

Efteråt var det snabbt upp på Hedda, som Fredrik och mamma hade gjort i ordning. Viftade jättemycket med svansen när jag började rida fram och gick och ryckte med rumpan. Misstänkte att hon hade fått en älglus på sig, och jajjemen, när jag stannade henne och kände över rumpan så fick jag fatt i en.

Hedda var pigg och glad som vanligt, men idag var inte hennes dag. I 120cm blev det två rivningar i grunden. Inte mycket att säga om det.

Snabbt bort och byta till Ratzia. Då blev det kaos. Fredrik håller Ratzia som jag försöker sadla, samtidigt som hon dansar runt och spänner upp sig. Mamma ska lasta in Hedda i transporten bredvid Marco. När Hedda har klivit på gör Marco en fet bakutspark i transporten så att dörren flyger upp och han kastar sig bakåt! Grimman går sönder som tur är, och min klubbkompis Michelle kommer och hjälper oss med allt. Vilken pärs.. Varför kan inte mina hästar bara stå lugnt och fint i transporten när de blir ensamma? Eller överhuvudtaget? Den här gången var ju faktiskt alla tre där.

Lyckas komma iväg till framhoppningen med Ratzia och försöker ta några djupa andetag. Magen skriker och munnen törstar, men det går inte att tänka på, för det är snart dags att gå in på banan igen. Detta var första gången som Ratzia gick in i 120cm direkt. Hon hoppade kanonfint och var försiktig, men in i kombinationen hittar jag inget bra läge och kommer för nära. River inhoppet och smiter ut på sidan på uthoppet. Kommer igen och har bättre galopp, då hoppar hon jättefint. 13 fel totalt då vi fick tidsfel också, men hennes runda är nog ändå den jag var mest nöjd med idag. Hon hoppade försiktigt och älgade inte iväg!

Sedan var det att sitta upp på Hedda igen, som var först i 130cm. Fredrik sprang och köpte en macka och en festis. Tog ett bett och några klunkar, men fasen, eftersom jag redan hade slarvat och det hade gått så många timmar sedan frukost så var jag inte ens hungrig längre och fick inte ner mer. Ska aldrig mer slarva så! Man måste äta ordentligt och ha energi för att kunna ha fullt fokus. Hela dagen blev istället helt dimmig.

130cm var bedömning Ackumulator med Joker. Som sagt, inte Heddas dag idag och det blev tre rivningar i den här klassen på tre räcken. Självklart berodde nog rivningarna till stor del på att jag inte var helt fokuserad själv.

Direkt ut och hoppa upp på Marco och värma upp honom igen. Hörde i högtalarna att det inte gick så bra för någon där inne på banan. Bara en med full pott (min kära granne Therese!). Marco hoppade fint på ettan, okej till tvåan och sedan blev det lite springigt till trean, ett plank, och jag blev inte klar i tid, så då rev vi den. Skärpte till mig efter det och försökte få ihop honom och spänna bågen. Blev bättre! Hade bara rivit trean när vi hade Jokern kvar, ett sandfärgat räcke på 140cm, så tänkte att vi satsar på Jokern så räcker det nog långt om vi klarar den. Försökte spänna bågen igen och smackade på. Marco flög över. Puh.. 62 av 65 poäng och bara en med full pott, så hör och häpna, blev 2:a i 130cm med Marco! Inte varje dag man får så fin placering med det resultatet. 

Var en som efter Marcos runda i 130cm sa att hon tyckte att han hoppade jättefint. Det var kul att höra!

Nu blir det snart sängen och sova. Är slutkörd i både kropp och knopp.
Marcos rundor 120+130cm idag:
Videolänk: http://play.videofy.me/v/10900725
V
ideolänk Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=49qLSrDMFeY


Ratzias runda 120cm idag:Videolänk: http://play.videofy.me/v/10900450
Videolänk Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=KUn4AbodOT8 


Läst 12181 ggr

Fler inlägg

DEC
13

Åstorp Christmas Show Dag 3

Hej! Sista starterna för i år gjordes i söndags i Åstorp :) Bill avslutade med att hoppa 115cm avdelning B. Han stannade en gång på hinder tre som var lite läskigt, men resten hoppade han jättebra! Hinder tre hoppades en gång till åt andra hållet också, så det var bra :) Förutom när vi skulle till veterinärbesiktningen på fredagen (då var det kaaaoooos) så har Bill skött sig alldeles utmärkt detta meeting. Första gången han hoppade tre dagar på raken och han kändes ju otroligt fräsch även sista dagen, så det var kul. Nu har han lite jullov, det är han verkligen förtjänt av <3


Marco och Ratzia avslutade med att hoppa 135cm två faser med totalfel. En bana med 11 hinder och 13 språng. Visade sig vara en väldigt utslagsgivande bana! Jag hade Marco först och han kändes såååå fin! Var felfri i grunden och rev sedan inhoppet i räcke - räcke kombinationen i omhoppningen. Kom något fort in och språnget blev platt, men resten kändes kanon! Han var snabbast och med bara fyra felfria tog han hem femteplatsen <3


Ratzia kändes också himla fin, men in i kombinationen i grunden fick jag inte igenom förhållningen riktigt så det blev lite nära och vi rev inhoppet. Eftersom jag visste att det var få nollor tänkte jag att nu får vi satsa järnet i omhoppningen ändå. Snabb som vinden var hon, men näst sista räcket föll tyvärr! Men i övrigt bra hoppning :)


Ratzia fick hämta Marcos pris <3

I måndags kom Vivi från Svensk Hästrehab och gick över Marco och Ratzia. Marco var lite öm i ena skinkan medan Ratzia kändes toppen i hela kroppen. Har bokat in Marco på vattenbandet nästa vecka. Både han och Ratzia har också haft jullov denna vecka, men imorgon ska vi rida igen :)
Läst 1403 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
08

Åstorp Christmas Show dag 2

Hej! Igår var det tävlingsdag nummer två och Bill hoppade första klassen, 120 cm avdelning B. En bana med 10 hinder och 12 språng (trekombination). Han slog till med en superrunda och hoppade felfritt! Såå himla roligt!!Ratzia och Marco hoppade 140 cm bedömning Winning Round, en bana med 11 hinder och 13 språng. Hindren kom väldigt snabbt! Hade Ratzia först och jag visste att nu gällde det att ha en bra galopp och försöka använda varenda centimeter av ridhuset för att lyckas ratta runt där inne, haha. Det blev tre nedslag, men tyckte ändå att hon hoppade riktigt bra språng! Kul att både hennes ägare och Lennart var där och tittade. Lennart sa att jag ska vara nöjd över min egna prestation, "det var bra ridet", så det var kul att höra. Jag tror ändå Ratzia kommer ställa in sig på höjden så småningom. Tog ju ett tag innan hon blev "van" på 130 cm också. Vi får bara träna vidare :)


Sist ut var Marco, och han kändes toppenfin! Rev SISTA hindret med magen, haha! Men så nöjd, kändes jättebra verkligen.


Idag blåser det ännu mer storm än tidigare. Fy sjutton! Vi var ute och gick med Marco och Ratzia innan och det både regnade och blåste så de gick nästan i sidled.

Ska strax gå ner till stallet och göra i ordning Bill för sista starten för i år. :)Igår bjöds det i alla fall på lite sol :)


Läst 3889 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
06

Åstorp Christmas Show Dag 1

Hej! Igår kväll efter jobbet åkte vi med Bill, Marco och Ratzia till Åstorp Christmas Show för årets sista tävling :) Hedda lämnade vi hos Maria på Höglanda Stall, där kommer hon ha en lyxig helg och bli bortskämd!

Kom fram ganska sent, men allt gick bra och hästarna gillade sina boxar. Marco rullade sig direkt, flera gånger, och i morse var alla tre helt nerspånade så de hade nog sovit gott :) Vi bor i ett rum precis ovanför stallarna, så det är så nära man kan komma.Brorsorna bredvid varandra :)Ratzia mittemot <3Blåste som bara den i morse och regnade, men vi gick ut på en liten promenad. Bill var helvild, Marco halvvild och Ratzia ville bara gå och äta gräs. Senare på dagen när vi skulle gå och besiktiga var det knappt jag överlevde att ta mig fram och tillbaka till veterinären med Bill. Heeelt tokig. Ni vet ju att han brukar vara tossig, men det här var next level craziness. Skojar inte.. Tänkte hur sjutton ska det gå att rida sedan??

Bill skulle idag hoppa 120cm avdelning B. Första gången som han går direkt in i 120cm! En bana på 10 hinder och 11 språng. Mycket böjda spår och rytmiskt byggt. När jag satt upp var han snäll häst igen, utan galenskap. Kunde rida fram och hoppa fram utan att skämmas och känna oss livsfarliga och i vägen. Puh, skönt..

Hoppade ganska dåligt på framhoppningen måste jag säga. Lite springig och drog ner räcket några gånger utan att rätta sig. Funderade på om han var störd av martingalen eftersom han inte är van vid den, men tänkte skit samma, nu testar vi med den idag så får vi hellre plocka av imorgon. Men inne på banan hoppade han fantastiskt! Han är inte dum han Bill, varför hoppa bra på framhoppningen när det är inne på banan det gäller? Haha! Rev ett räcke, men kändes som en riktigt härlig runda. Superkul!
Sedan var det dags för Marco och Ratzia att hoppa 130cm, bedömning A:0+A:0 med totalfel. En bana med 11 hinder och 13 språng. Hade Marco först och tog hackamoret. Kändes lugn och fin på framridningen, men när vi kom in på framhoppningen fick han frispel. Bockade så jag var såååå nära på att flyga av. Typiskt, när Bill väl sköter sig på framhoppningen ska Marco flippa ur. Kan mina hästar bara ge sin stackars ryttare ett break någon gång?

Lugnade sig efter ett tag och kunde hoppa fram. Inne på banan fullt fokus och då är allt förlåtet och bortglömt när man gör en felfri runda och kommer 2:a <3 Duktiga Marco!!Marco, hoppade så fint idag <3

Sist ut var Ratzia. Äntligen en lugn och skön uppvärmning utan krusiduller. Tack för det! Hoppade toppen och försiktigt på framhoppningen! Kändes jättefin inne på banan också, men till första i omhoppningen fick jag inte alls till svängen och det blev helt mittemellan. Snäll som hon är så hoppar hon ändå, men rev så klart. Bara att klappa henne på halsen och hoppa färdigt, och det gjorde hon så fint <3 
Nu ska vi gå och ge hästarna kvällshö, sedan väntar hoppning på TV :)


Läst 5577 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv