Saras vardag - Lugnare period
JUL
19

Lugnare period

Hej! Egentligen borde jag inte sitta framför datorn nu, då jag fått lite hjärnskakning, men nu var det så länge sedan jag uppdaterade, så ett snabbt inlägg får det bli, tur att jag är snabb på tangenterna :) Efter förra tävlingen blev det en lite lugnare period, så tänkte jag skulle samla på mig lite saker att skriva om eftersom det inte hände så mycket just då.

1. Marco fick aktiv vila. Kände att han var lite trött, inte direkt i kroppen då han fortfarande var pigg att rida, men lite trött i huvudet. Så i cirka två veckors tid fick han bara gå i skogen. Ingen paddock, ingen manege, ingen hoppning. Det var skönt :)


Skönt att ta det lite lugnt :)

2. Fredrik åkte på tappskokurs i Jönköping. Det vore väl himla bra om han kunde slå på en tappsko om det krisar? Han pluggade mycket teori innan kursen och på kursen var det både teori och praktiskt. Han fick mycket beröm för att han hanterade hästarna och verktygen bra. Nu väntar vi på vår första tappsko så han får visa vad han lärt sig ;)

3. Gjorde i ordning Marco för en skogstur en dag och såg att han hade ett långt sår på skapet :O Usch, såg inget trevligt ut, men det var inte djupt och efter lite tvättande och smörjande har det läkt fint.


Inte så fräscht :(

4. Hoppade Ratzia tillsammans med Ewa en dag. Kul att träna tillsammans :)5. Mamma och jag åkte till Falsterbo tisdagen och onsdagen. Väldigt kul att titta på alla fina hästar :) Ingen shopping, förutom att jag har beställt två nummerlappar från Equijoy! En till Dimarco och en till Ratzia. Ska bli spännande när de är klara!! Träffade dessutom Ratzias ägare där nere. Trevligt, har inte setts sedan vi hämtade henne, bara haft kontakt via sms.

6. Mamma tävlade dressyr på Ratzia. Fina procent och blev 3:a i en L:B och 2:a i en L:A. Hur bra? Fina priser också!
7. Var nere i Varberg och hoppade Lilla H. Hon har bara tävlat dressyr, men är hoppstammad. Förhoppningsvis ska jag börja hoppa henne lite mer :) Film på min Instagram aamaziingsara.Lilla H, så duktig som inte hoppat så mycket innan :)

8. Hämtade hem Bill från betet i söndags. Börjar med att longera innan det är dags att rida, det har man ju fått lära sig den hårda vägen ;)Började med att stöka ner stallet när han kom hem :)

9. Hoppade serie med Ratzia i manegen och det är där hjärnskakningen kommer in i bilden. Hoppade väldigt fint, men klev bara över hindren. Hade sagt redan innan att jag ville testa att hoppa ett större hinder på slutet. 155cm och Ratzia hoppar mig ur sadeln, tappar stigbyglarna och trillar av i landningen.

Ropar av någon anledning alltid helvete när jag märker att jag kommer falla i backen ;) Bakhuvudet fick en rejäl smäll, så tacka gudarna för hjälmen. Var på akuten 19:30 till 01:30 för att få röntga och utesluta blödning. Åkte hem med hjärnskakning och dagen efter en stel nacke.


Höjden gick ju bra, nu ska bara ryttaren fixa bättre balans (sadelklister, säkerhetsbälte och fallskärm är också ett alternativ).

10. Frågade läkarna om ridning och tävling och fick till svar att så länge jag själv känner att jag klarar av det och inte mår illa eller blir yr så kan jag ju testa. Så måndag morgon åkte jag på hoppträning med Marco för Lennart. Kan ju kanske tyckas helt galet, men nä, jag mår bättre när jag rör på mig och är "in motion". När jag står stilla kommer yrseln och det är även då när jag inte gör något som jag känner av att det gör ont i huvudet. Men jag försöker ändå ta det försiktigt och vila lite mellan varven. Tävling väntas resten av veckan och jag testar i alla fall idag och ser hur det känns. Startar bara en klass om dagen, så det borde gå bra. Så länge jag inte trillar av och slår i huvudet igen, men det får vi verkligen inte hoppas! :O


Marco gjorde sitt bästa på träningen, jag åkte mest med :)

11. Marco och Ratzia fick djupvågsbehandling och massage av Vivi på Svensk Hästrehab. Välförtjänt och skönt :)


Sover lite :)

12. Bill blev skodd för andra gången i sitt liv. Den här gången varmskodd och han hade skött sig jättebra och fick beröm för sina "pansarhovar". Kul! Han har än så länge bara skor fram, det räcker.


Hovslagarens lärling mutar Bill med lite godis :)


Dags att stänga ner, vi hörs :)


Läst 59466 ggr

Fler inlägg

DEC
13

Åstorp Christmas Show Dag 3

Hej! Sista starterna för i år gjordes i söndags i Åstorp :) Bill avslutade med att hoppa 115cm avdelning B. Han stannade en gång på hinder tre som var lite läskigt, men resten hoppade han jättebra! Hinder tre hoppades en gång till åt andra hållet också, så det var bra :) Förutom när vi skulle till veterinärbesiktningen på fredagen (då var det kaaaoooos) så har Bill skött sig alldeles utmärkt detta meeting. Första gången han hoppade tre dagar på raken och han kändes ju otroligt fräsch även sista dagen, så det var kul. Nu har han lite jullov, det är han verkligen förtjänt av <3


Marco och Ratzia avslutade med att hoppa 135cm två faser med totalfel. En bana med 11 hinder och 13 språng. Visade sig vara en väldigt utslagsgivande bana! Jag hade Marco först och han kändes såååå fin! Var felfri i grunden och rev sedan inhoppet i räcke - räcke kombinationen i omhoppningen. Kom något fort in och språnget blev platt, men resten kändes kanon! Han var snabbast och med bara fyra felfria tog han hem femteplatsen <3


Ratzia kändes också himla fin, men in i kombinationen i grunden fick jag inte igenom förhållningen riktigt så det blev lite nära och vi rev inhoppet. Eftersom jag visste att det var få nollor tänkte jag att nu får vi satsa järnet i omhoppningen ändå. Snabb som vinden var hon, men näst sista räcket föll tyvärr! Men i övrigt bra hoppning :)


Ratzia fick hämta Marcos pris <3

I måndags kom Vivi från Svensk Hästrehab och gick över Marco och Ratzia. Marco var lite öm i ena skinkan medan Ratzia kändes toppen i hela kroppen. Har bokat in Marco på vattenbandet nästa vecka. Både han och Ratzia har också haft jullov denna vecka, men imorgon ska vi rida igen :)
Läst 1415 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
08

Åstorp Christmas Show dag 2

Hej! Igår var det tävlingsdag nummer två och Bill hoppade första klassen, 120 cm avdelning B. En bana med 10 hinder och 12 språng (trekombination). Han slog till med en superrunda och hoppade felfritt! Såå himla roligt!!Ratzia och Marco hoppade 140 cm bedömning Winning Round, en bana med 11 hinder och 13 språng. Hindren kom väldigt snabbt! Hade Ratzia först och jag visste att nu gällde det att ha en bra galopp och försöka använda varenda centimeter av ridhuset för att lyckas ratta runt där inne, haha. Det blev tre nedslag, men tyckte ändå att hon hoppade riktigt bra språng! Kul att både hennes ägare och Lennart var där och tittade. Lennart sa att jag ska vara nöjd över min egna prestation, "det var bra ridet", så det var kul att höra. Jag tror ändå Ratzia kommer ställa in sig på höjden så småningom. Tog ju ett tag innan hon blev "van" på 130 cm också. Vi får bara träna vidare :)


Sist ut var Marco, och han kändes toppenfin! Rev SISTA hindret med magen, haha! Men så nöjd, kändes jättebra verkligen.


Idag blåser det ännu mer storm än tidigare. Fy sjutton! Vi var ute och gick med Marco och Ratzia innan och det både regnade och blåste så de gick nästan i sidled.

Ska strax gå ner till stallet och göra i ordning Bill för sista starten för i år. :)Igår bjöds det i alla fall på lite sol :)


Läst 3901 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
06

Åstorp Christmas Show Dag 1

Hej! Igår kväll efter jobbet åkte vi med Bill, Marco och Ratzia till Åstorp Christmas Show för årets sista tävling :) Hedda lämnade vi hos Maria på Höglanda Stall, där kommer hon ha en lyxig helg och bli bortskämd!

Kom fram ganska sent, men allt gick bra och hästarna gillade sina boxar. Marco rullade sig direkt, flera gånger, och i morse var alla tre helt nerspånade så de hade nog sovit gott :) Vi bor i ett rum precis ovanför stallarna, så det är så nära man kan komma.Brorsorna bredvid varandra :)Ratzia mittemot <3Blåste som bara den i morse och regnade, men vi gick ut på en liten promenad. Bill var helvild, Marco halvvild och Ratzia ville bara gå och äta gräs. Senare på dagen när vi skulle gå och besiktiga var det knappt jag överlevde att ta mig fram och tillbaka till veterinären med Bill. Heeelt tokig. Ni vet ju att han brukar vara tossig, men det här var next level craziness. Skojar inte.. Tänkte hur sjutton ska det gå att rida sedan??

Bill skulle idag hoppa 120cm avdelning B. Första gången som han går direkt in i 120cm! En bana på 10 hinder och 11 språng. Mycket böjda spår och rytmiskt byggt. När jag satt upp var han snäll häst igen, utan galenskap. Kunde rida fram och hoppa fram utan att skämmas och känna oss livsfarliga och i vägen. Puh, skönt..

Hoppade ganska dåligt på framhoppningen måste jag säga. Lite springig och drog ner räcket några gånger utan att rätta sig. Funderade på om han var störd av martingalen eftersom han inte är van vid den, men tänkte skit samma, nu testar vi med den idag så får vi hellre plocka av imorgon. Men inne på banan hoppade han fantastiskt! Han är inte dum han Bill, varför hoppa bra på framhoppningen när det är inne på banan det gäller? Haha! Rev ett räcke, men kändes som en riktigt härlig runda. Superkul!
Sedan var det dags för Marco och Ratzia att hoppa 130cm, bedömning A:0+A:0 med totalfel. En bana med 11 hinder och 13 språng. Hade Marco först och tog hackamoret. Kändes lugn och fin på framridningen, men när vi kom in på framhoppningen fick han frispel. Bockade så jag var såååå nära på att flyga av. Typiskt, när Bill väl sköter sig på framhoppningen ska Marco flippa ur. Kan mina hästar bara ge sin stackars ryttare ett break någon gång?

Lugnade sig efter ett tag och kunde hoppa fram. Inne på banan fullt fokus och då är allt förlåtet och bortglömt när man gör en felfri runda och kommer 2:a <3 Duktiga Marco!!Marco, hoppade så fint idag <3

Sist ut var Ratzia. Äntligen en lugn och skön uppvärmning utan krusiduller. Tack för det! Hoppade toppen och försiktigt på framhoppningen! Kändes jättefin inne på banan också, men till första i omhoppningen fick jag inte alls till svängen och det blev helt mittemellan. Snäll som hon är så hoppar hon ändå, men rev så klart. Bara att klappa henne på halsen och hoppa färdigt, och det gjorde hon så fint <3 
Nu ska vi gå och ge hästarna kvällshö, sedan väntar hoppning på TV :)


Läst 5589 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv