Saras vardag - Lyckan är total!
MAJ
31
2015

Hej! Vilken superduper helg jag och hästarna har haft! Igår tidigt på morgonen åkte mamma och jag med Hedda och Marco bak i släpet till Gäsene. Har varit där med Hedda tre somrar i rad tidigare (det var där vi blev 3:a i 140cm förra året!) och då har vi åkt över dagen. Denna gång fick Marco åka med och vi hyrde boxar till hästarna och en mysig liten stuga till oss. Det ligger mitt ute i skogen och är en jättemysig tävlingsplats, men nätet är näst intill obefintligt där, så igår kväll när jag tänkte uppdatera er om hur det hade gått så stod det bara "ingen service" ;)

I vilket fall som helst! Igår började jag med att hoppa Marcobus i en 120cm, bedömning A:0/C. Alltså att rivningarna i omhoppningen omvandlas till tid. Marco kändes fin, men rev näst sista hindret i grunden. En oxer, där vi kom något något nära. Jag borde suttit upp mer innan hindret, men det är lätt att vara efterklok. I övrigt hoppade han fint!

Laddade sedan om genom att somna en stund i soffan i cafeterian.. Hoppade 130cm med Hedda och det var bedömning A:0+A:0 med totalfel. Hedda var en liten rallyräka och var felfri i både grund och omhoppning och gick upp i ledning! När klassen var slut stod vi som segrare och ingen var gladare än jag! Fina blommor, segertäcke, premier och en gott och blandat påse från Hööks fick vi. Jippie!! :) Att det regnade och var tråkigt väder större delen av dagen gjorde inget när det gick så bra, och jag hade som tur var uppehåll under båda mina ritter ;) Marcos runda från 120cm har jag på film, men Heddas runda blev inte så bra filmad då mamma upptäckte efteråt att det hade varit ett höstrå på linsen, så man ser ingenting, haha!På prisutdelningen i 130cm igår! :)

På kvällen igår åkte vi och hälsade på Maui, ni vet vår lilla fölis som vi födde upp själva men sedan sålde då vi tyckte hon var för liten. Hon är nu fyra år! Amanda och hennes familj som köpte henne bor i närheten av ridklubben och var dessutom också med och tävlade. Maui var social och nafsig, som jag kommer ihåg henne. Försökte äta upp oss flera gånger ;) Efteråt var vi hembjudna till dem på middag. Trevligt värre!Här är den lilla stugan vi bodde i, precis vid tävlingsplatsen :)Och här bodde hästarna :) Marco bodde i högra hörnboxen som var jättestor. Hedda bodde i boxen bredvid där dörren är öppen.

I morse gick vi upp tidigt för att morgonfodra och se så att hästarna hade det bra. Jag gick sedan banan till 120cm och gjorde i ordning Marco. Idag var det bedömning A:0+A:0 med totalfel. Idag var Marco lite mer på hugget! Det blev dubbelt felfritt och inte i en bom. Slutade på femte plats, jippie!! :)Marco på prisutdelningen :)

Blev sedan en liten paus innan nästa klass, 125cm. Denna gång bedömning Ackumulator med Joker. I denna klass red jag både Hedda och Marco. Marco var först ut och det var hans första start på 125cm. Förra sommaren kommer ni ihåg att vi gjorde debut i 130cm efter många fina nollrundor i 120cm, men just då gick det åt skogen och han hade en "trött på livet"-period och fick vila från hoppning och arbete ett tag. Peppar peppar så har han bara tyckt det varit roligt efter den vilan :) 

Även i 125cm var han jättefin och inte i en bom! Klarade jokern och det blev full pott. Superkul! Fick sedan skynda mig att göra i ordning Hedda så tog mamma hand om Marco. Hedda var lika taggad som igår och när man får rida fort är hon extra glad! Inne på banan levererade hon en felfri runda igen och vi blev 3:a!! Marco kom två utanför placering.De fina blommorna vi fick! :)

Sedan var det dags för sista klassen för oss. Hedda skulle gå en 130cm som avslutning. Denna gång med bedömning Winning Round. Hon var kanontaggad igen och hoppade superfint! I sista kombinationen var hon väldigt på och var i uthoppet, men det låg som tur var kvar! Vi gick i mål med 0 fel och var välkomna tillbaka till omhoppning sedan. Det blev en liten paus innan omhoppningen, då unghästarna fick hoppa i mellan. Jag skrittade omkring med Hedda så länge. I klassen skulle det vara 6 placerade och det var 10 felfria till omhoppning. Hedda och jag var snabbast i grunden och skulle därför starta sist. Jag visste inte riktigt om vi skulle gasa på och rida utanför eller om vi skulle chansa och vända lite snävare. När det var vår tur var det sex stycken nollor, så för att få pris var vi tvungna att rida snabbt och felfritt.

Hedda var helt klart med på noterna och även om detta nästan blev som en tredje klass för dagen, i och med väntan innan det var dags för omhoppning, så var hon supertaggad! Hon var med mig helt och efter hinder fyra, ett räcke, svängde vi innanför efteråt, vilket bara en hade gjort innan, och han rev. Hedda galopperade i mål felfritt och de ropade ut i högtalarna att vi segrade!!

Förstår ni?! Två segrar i 130cm under en helg! Hur fantastisk är hon inte, lilla Hedda?! Tre starter, tre felfria rundor, en tredjeplats och två vinster! Detta gjorde också att vi vann det grymma meetingpriset på 5000 kr! Hedda red alltså ihop 7500 kr denna helg!! :D

Är så sjukt nöjd och glad över denna helg! Hedda och Marco har varit grymma <3Hedda efter segern i dagens 130cm, ytterligare ett segertäcke!! :DVideolänk till Heddas seger i WR 130cm idag! :) http://play.videofy.me/v/10358300


Läst 10730 ggrFler inlägg

MAJ
19
2022

Hej! För drygt två veckor sedan var jag iväg på öppen bana med Cooper på Höglanda Hästgård. Han var superduktig och lugn och hoppade runt felfritt. Hoppade fram på ettan några gånger och testade sedan vattenmattan en gång. Hoppade hela banan och efteråt gjorde vi en lite kortare version. Hur duktig som helst!! :)
Förra helgen åkte vi på öppen bana igen på Alexandra Emanuelssons fina anläggning. Då hade jag även med mig Bill, så då fick Bill stå kvar på transporten medan jag red Cooper, så att han fick träna på det också. Han gnäggade och var lite yvig, men inte alls farligt. Han var jätteduktig även denna gång och hoppade alla titthinder. Han fick även testa trekombination för första gången! Första gången smet han ut på sidan mellan A och B, men sedan gjorde han det jättebra! Så roligt! Hade även flera hinder utan bommar som infångare då han kändes väldigt "hindersugen" :)

Igår hopptränade vi för Amanda och även då var det bana. Skulle hoppa Marco i gruppen efter, så han stod kvar på transporten och förde världens liv. Cooper var lite småstissig till en början när vi red fram, men sedan när vi började hoppa var han fokuserad! Hoppade jätteduktigt runt banan och sedan när det var Marcos tur stod han som ett ljus på transporten.

Marco var otroligt taggad på träningen igår, men hoppade så fint! Idag har han varit hos Svensk Hästrehab och gått på vattenbandet.Marco på hoppträning förra veckan i ÖSREGN.Cooper i skogen i måndags :)På öppen bana för två veckor sedanBill på hoppträning för två veckor sedan

Djupvågsbehandling :)

Mer filmer och bilder som vanligt på Instagram - aamaziingsara


Läst 32926 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Det har hänt mycket de två senaste veckorna. Började med att tävla på hemmaplan, Kungsbacka Ridklubb, på långfredagen. Hoppade 115cm med Ratzia, 125cm med Bill och 130cm med Marco. Det blev lite stolpe ut med alla hästarna, men de hoppade riktigt fint! Ratzia var felfri i grunden och sedan satsade jag lite väl mycket i omhoppningen så då blev det två rivningar, men annars en bra runda. Hennes första tävling sedan förra sommaren. Både Bill och Marco petade en bom, men kändes väldigt fina! :)

Dagen efter så lät de banan stå kvar så vi medlemmar kunde anmäla oss till öppen bana. Jag åkte dit med Cooper. Vi gjorde ju vår allra första hoppträning några dagar tidigare vilket gick superbra, så tänkte att nu testar vi öppen bana och gör det bara pyttelågt. Han var hur cool som helst och jätteduktig! Hoppade fram på hinder ett tre gånger och sedan hoppade vi en grind en gång. Efter det tog vi oss an hela banan och han hoppade allt positivt på första försöket. Så himla duktig! Avslutade med att bara ta en lite kortare runda och han hoppade lika fint då. Jätteroligt <3


På måndagen kom Nina till Lerbergs Equestrian och höll dressyrträning, så då var jag med på Cooper och Marco. Var tre veckor sedan sist och det var redan stor skillnad på Cooper. Kändes riktigt fin och stadig i traven :) Galoppen är svårare, men det är inte så konstigt. Bara att träna på och stärka. Blir sakta men säkert bättre för varje ridpass! Och Marco gick sin bästa dressyrträning någonsin skulle jag nog vilja säga. Han var lugn från början till slut och kunde vila på steget och komma ut mer med nosen i både trav och galopp. Han blir gärna snabb och kort och krullar ihop sig, men nu fick jag honom precis som jag ville <3På torsdagen åkte jag till Lerberg igen med Bill och Marco på öppen bana inför helgens utomhuspremiär. Båda grabbarna kändes otroligt fina!
På fredagen byggde jag upp studs och en serie som jag hoppade med Ratzia och hon kändes också väldigt fin.I torsdags blev det även en uteritt med Cooper och mamma hängde med på Ratzia. Vi höll igång bra i både trav och galopp och Cooper går gärna först :)I söndags åkte vi till Hermanstorp på årets första utomhustävling. Bill och Ratzia hoppade 120cm och Marco 130cm. Bill hoppade en fin och felfri runda och blev 4:a i klassen! Så himla kul! Ratzia hoppade riktigt bra och var felfri i grunden, men med ett ner i omhoppningen.Marco kändes superbra i sin 130cm och hoppade felfritt och blev 2:a!! Otroligt vilken dag! :)


Efter tävlingen i söndags åkte vi till Stall Phem med Cooper för vårens sista löshoppning. Han gjorde sin bästa löshoppning någonsin och fick jättefina lovord från Tord. Känns som om det finns mycket hopp i honom, blir spännande att se hur han utvecklas :) Film från löshoppningen kan ni se på min Instagram - aamaziingsara
I tisdags åkte vi till Spelmansgården med Cooper för att hoppa för Lennart för första gången. Hoppade tillsammans med en annan grön unghäst, så det var perfekt att bara vara vi två. Han var jätteduktig och lugn, hoppade med gott mod och kändes väldigt positiv. Lyckades även att få till två galoppombyten för hjälpen!! Det var första gången vi provade det. Båda bytena blev från höger till vänster. Försökte även en gång från vänster till höger, men lyckades inte. Detta ska vi träna mer på när vi rider i paddocken/manegen.

Läst 47574 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! I fredags åkte vi till Lidköping med Bill och Marco för tävling i två dagar. Bill gick 120cm båda dagarna och Marco 130cm. Det blev verkligen två fantastiska tävlingsdagar och grabbarna presterade på topp!På fredagen var Bill felfri. Otroligt laddad och tyckte det var hur kul som helst! :)
Marco var också felfri på fredagen och slog till med en andraplats! Så himla roligt, han hoppade verkligen jättefint <3


På lördagen överhoppade sig Bill väldigt mycket på framhoppningen. Så svårt när han gör sådana jättehopp, men försökte hoppa fram några varv på raken så han skulle tagga ner lite. Inne på banan blev det som tur var mycket bättre och han hoppade igen en fin, felfri runda och knep även en placering! Så duktig!


Marco hoppade superfint igen i 130cm på lördagen och blev även denna gång 2:a!! <3 Helt otroligt! Minst sagt en lyckad tävlingshelg. Alltid lika roligt att vara i Lidköping och tävla, en av mina absoluta favorittävlingsplatser under inomhussäsongen :)


På söndagen fick grabbarna vila och jag koncentrerade mig på Cooper istället. Red ett bra pass i paddocken, travade över lite bommar och fortsätta att träna på att flytta honom lite i skänkelvikning.I måndags åkte mamma och jag till de riktiga ridspåren med Cooper och Bill. Jag har bara ridit ut hemma på Cooper innan, men det är bara en kort stig i skogen ovanför paddocken så det blir ju ingen "riktig" uteritt. Nu kände jag att vi var mogna för riktiga skogen, så vi lastade och åkte dit. Det gick bra att sitta upp när vi kom fram och sedan traskade vi iväg och Cooper tog täten. Öronen spikrakt fram och marscherade på i en himla fart. Det var bara en gång som Bill fick gå före där det var en stor lerpöl som han inte var så förtjust i. Men när han såg att Bill gick utan problem så vågade han också. Men just pölar tittade han lite snett på under hela turen. Eftersom vi bor i Sverige är det bara att vänja sig ;) Det blev en lagom promenad i både skritt och trav och han var jätteduktig! Träffade på andra hästar under turen och även fotgängare.På tisdagen fick han vila, och igår, då var det äntligen dags för PREMIÄREN. Vår allra första hoppträning! Vi hoppade för Amanda på Lerbergs Equestrian och det var utomhus. Hade absolut ingen aning om hur han skulle vara. Nytt ställe (han har bara varit i manegen på den anläggningen), hinder, en annan häst i paddocken samtidigt osv.

Det gick 100% över förväntan och det var magiskt! Skrittade och travade fram i paddocken och han var väldigt cool. Sedan skulle vi börja hoppa. Sa till Amanda att vi endast hoppat några sockerbitar hemma. Hon är superbra med unghästar och la bommar som infångare på alla hinder. Fick börja att travhoppa en planka och jag kände när jag kom mot den första gången hur han liksom ökade på traven och ville hoppa. Så himla roligt! Hoppade den fint typ tre gånger. Sedan gick vi över till en liten mur och en grind. Fanns ju bara titthinder, så det var bara att köra på direkt. Även dessa hoppade han på första försöket!

Sedan var det dags att hoppa som en liten bana! Han var superduktig och bjöd så fint. Till och med en liten kombination fick vi hoppa. Otroligt roligt att det gick så bra och härlig känsla att han var positiv och tyckte det var kul. Amanda tyckte han såg jättefin ut, så det var kul att höra :)


Idag var Vivi från Svensk Hästrehab här och gav Cooper och Bill välförtjänt djupvågsbehandling. Marco och Ratzia var hos henne i måndags och gick på vattenbandet :)
Fler filmklipp och bilder som vanligt på Instagram - aamaziingsara :)


Läst 57280 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Här hittar du alla våra husbloggare

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Saras senasteArkiv

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.