Saras vardag - Lyckan är total!
MAJ
31

Lyckan är total!

Hej! Vilken superduper helg jag och hästarna har haft! Igår tidigt på morgonen åkte mamma och jag med Hedda och Marco bak i släpet till Gäsene. Har varit där med Hedda tre somrar i rad tidigare (det var där vi blev 3:a i 140cm förra året!) och då har vi åkt över dagen. Denna gång fick Marco åka med och vi hyrde boxar till hästarna och en mysig liten stuga till oss. Det ligger mitt ute i skogen och är en jättemysig tävlingsplats, men nätet är näst intill obefintligt där, så igår kväll när jag tänkte uppdatera er om hur det hade gått så stod det bara "ingen service" ;)

I vilket fall som helst! Igår började jag med att hoppa Marcobus i en 120cm, bedömning A:0/C. Alltså att rivningarna i omhoppningen omvandlas till tid. Marco kändes fin, men rev näst sista hindret i grunden. En oxer, där vi kom något något nära. Jag borde suttit upp mer innan hindret, men det är lätt att vara efterklok. I övrigt hoppade han fint!

Laddade sedan om genom att somna en stund i soffan i cafeterian.. Hoppade 130cm med Hedda och det var bedömning A:0+A:0 med totalfel. Hedda var en liten rallyräka och var felfri i både grund och omhoppning och gick upp i ledning! När klassen var slut stod vi som segrare och ingen var gladare än jag! Fina blommor, segertäcke, premier och en gott och blandat påse från Hööks fick vi. Jippie!! :) Att det regnade och var tråkigt väder större delen av dagen gjorde inget när det gick så bra, och jag hade som tur var uppehåll under båda mina ritter ;) Marcos runda från 120cm har jag på film, men Heddas runda blev inte så bra filmad då mamma upptäckte efteråt att det hade varit ett höstrå på linsen, så man ser ingenting, haha!På prisutdelningen i 130cm igår! :)

På kvällen igår åkte vi och hälsade på Maui, ni vet vår lilla fölis som vi födde upp själva men sedan sålde då vi tyckte hon var för liten. Hon är nu fyra år! Amanda och hennes familj som köpte henne bor i närheten av ridklubben och var dessutom också med och tävlade. Maui var social och nafsig, som jag kommer ihåg henne. Försökte äta upp oss flera gånger ;) Efteråt var vi hembjudna till dem på middag. Trevligt värre!Här är den lilla stugan vi bodde i, precis vid tävlingsplatsen :)Och här bodde hästarna :) Marco bodde i högra hörnboxen som var jättestor. Hedda bodde i boxen bredvid där dörren är öppen.

I morse gick vi upp tidigt för att morgonfodra och se så att hästarna hade det bra. Jag gick sedan banan till 120cm och gjorde i ordning Marco. Idag var det bedömning A:0+A:0 med totalfel. Idag var Marco lite mer på hugget! Det blev dubbelt felfritt och inte i en bom. Slutade på femte plats, jippie!! :)Marco på prisutdelningen :)

Blev sedan en liten paus innan nästa klass, 125cm. Denna gång bedömning Ackumulator med Joker. I denna klass red jag både Hedda och Marco. Marco var först ut och det var hans första start på 125cm. Förra sommaren kommer ni ihåg att vi gjorde debut i 130cm efter många fina nollrundor i 120cm, men just då gick det åt skogen och han hade en "trött på livet"-period och fick vila från hoppning och arbete ett tag. Peppar peppar så har han bara tyckt det varit roligt efter den vilan :) 

Även i 125cm var han jättefin och inte i en bom! Klarade jokern och det blev full pott. Superkul! Fick sedan skynda mig att göra i ordning Hedda så tog mamma hand om Marco. Hedda var lika taggad som igår och när man får rida fort är hon extra glad! Inne på banan levererade hon en felfri runda igen och vi blev 3:a!! Marco kom två utanför placering.De fina blommorna vi fick! :)

Sedan var det dags för sista klassen för oss. Hedda skulle gå en 130cm som avslutning. Denna gång med bedömning Winning Round. Hon var kanontaggad igen och hoppade superfint! I sista kombinationen var hon väldigt på och var i uthoppet, men det låg som tur var kvar! Vi gick i mål med 0 fel och var välkomna tillbaka till omhoppning sedan. Det blev en liten paus innan omhoppningen, då unghästarna fick hoppa i mellan. Jag skrittade omkring med Hedda så länge. I klassen skulle det vara 6 placerade och det var 10 felfria till omhoppning. Hedda och jag var snabbast i grunden och skulle därför starta sist. Jag visste inte riktigt om vi skulle gasa på och rida utanför eller om vi skulle chansa och vända lite snävare. När det var vår tur var det sex stycken nollor, så för att få pris var vi tvungna att rida snabbt och felfritt.

Hedda var helt klart med på noterna och även om detta nästan blev som en tredje klass för dagen, i och med väntan innan det var dags för omhoppning, så var hon supertaggad! Hon var med mig helt och efter hinder fyra, ett räcke, svängde vi innanför efteråt, vilket bara en hade gjort innan, och han rev. Hedda galopperade i mål felfritt och de ropade ut i högtalarna att vi segrade!!

Förstår ni?! Två segrar i 130cm under en helg! Hur fantastisk är hon inte, lilla Hedda?! Tre starter, tre felfria rundor, en tredjeplats och två vinster! Detta gjorde också att vi vann det grymma meetingpriset på 5000 kr! Hedda red alltså ihop 7500 kr denna helg!! :D

Är så sjukt nöjd och glad över denna helg! Hedda och Marco har varit grymma <3Hedda efter segern i dagens 130cm, ytterligare ett segertäcke!! :DVideolänk till Heddas seger i WR 130cm idag! :) http://play.videofy.me/v/10358300


Läst 8225 ggr

Fler inlägg

OKT
04

Hej från andra sidan jorden!

Hej! Nu har vi varit borta i tre veckor och besökt Los Angeles, Hawaii, Papeete, Moorea, Bora Bora och idag anlände vi till Nya Zeeland! :) En vecka kvar på semestern, sedan hem och rida. Det längtar jag efter!

Marco och Bill har varit hos Ale Hästspa i två veckor. Gått på vattenband och stått i solarium. Lyxigt! Detta var Marcos tredje besök hos Ale Hästspa men Bills första. Har fått meddelande om att han skött sig! :) Inte rymt från hagen heller, så han har visst trivts riktigt bra tror jag.

Så himla bra att kunna boka in dem hos Ale när man ska resa bort, det rekommenderar jag verkligen! De blir otroligt bra omhändertagna samtidigt som de får hålla igång genom att gå i vattnet varje dag. Träning med minskad belastning. Toppen!Lille Bill i vattnet <3
Marco i vattnet <3Marco i solariet :)

Nu ska de få en lite lugnare vecka innan jag kommer hem. Mamma ska longera Bill (säkrast så, hehe) och rida ut på Marco. Så när jag kommer hem är det bara att köra igång. Hur lyxigt?! Ser verkligen fram emot denna höst/vinter. Hedda och Ratzia har mamma hållit igång hela tiden då de varit hemma :)

Bill fick förresten vara lite "modell" för bästa hovslagaren Per innan han åkte till Ale Hästspa. Per var nämligen med och tävlade i VM för hovslagare och tränade lite på Bill innan. Han säger att han har "pansarhovar". Låter bra, haha!Oj så snyggt! :)Bäste Per till höger! :)

Nu ska vi ut och spana in Wellington. Vi hörs när jag är hemma igen :)
Och vill ni följa resan och se underbara bilder från bland annat Franska Polynesien så kan ni spana in aamaziingsara på Instagram :)


Läst 11573 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
14

Semester!

Hej! Nu är det äntligen dags för semester :) Flyger till Los Angeles idag och blir borta i fyra veckor. Ska bli så härligt! Vill ni följa mig under resan kan ni göra det på min Instagram aamaziingsara <--

Mamma kommer ha fullt upp hemma med att hålla igång Hedda och Ratzia. Marco och Bill kommer ha det lyxigt i två veckor med spa och gå på vattenband. Marco har varit där två gånger tidigare, men detta blir första gången för Bill. Ska bli extremt intressant att höra hur han reagerar första gången! Kommer han gå i direkt? Kommer han hoppa ut i vattnet? Eller kommer han bara tvärvägra så att mamma får åka och hämta hem honom igen? Han är ju väldigt oförutsägbar den hästen..Bill 120cm i Hermanstorp <3 Foto: Falkenbergs Foto

Hästarna har trappat ner lite efter tävlingen i Hermanstorp som var för två veckor sedan. Ingen har hoppat förutom Marco. Tog honom till Lennart bara för att kolla så han inte blev rädd efter vurpan, men han var precis lika busig och glad som vanligt och hoppade trekombination utan problem <3 Var ju en fotograf från Hallands Nyheter som fotade heeela vurpan. Ser riktigt äckligt ut men vi klarade ju oss som tur var väldigt bra!Fy satan! :( Foto: Håkan JohanssonTur att allt gick bra <3 Foto: Håkan Johansson

Vivi från Svensk Hästrehab var även och kollade på Marco i veckan. Tittade med värmekameran, kände över honom och gav honom djupvåg och massage. Inget syntes på kameran och han var jättefin i kroppen, inte öm eller stel någonstans. Så skönt! Har mest ridit ut på honom efter tävlingen men igår red vi markarbete på stora utebanan på Kungsbacka Ridklubb och han kändes superfin! Han har verkligen varit i toppform det här året (peppar peppar)! Blir skönt för honom nu med vattenträning och sedan kör vi igång igen när jag kommer hem <3Svensk Hästrehab <3Ratzia 140cm <3 Foto: Falkenbergs Foto


Läst 24219 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01

Upp som en sol, ner som en pannkaka!

Hej! Det blev som vanligt en händelserik tävlingshelg! Började igår med att åka ner med Hedda, Bill och Ratzia. Supervarmt och kvavt hela dagen. Hedda startade först och hoppade 115cm, bedömning A:1a. Rev ett räcke i början på banan, men som vanligt kändes hon ändå fin :)
Efteråt var det vilde Bills tur att också hoppa 115cm, men avdelning B. Busade mellan tvåan och trean, men annars skötte han sig fint och hoppade felfritt! Duktig! :)
Efteråt skulle han även hoppa 120cm avdelning B. Trodde han skulle vara trött eftersom det var så himla varmt, men nej då, han brallade på som vanligt. Rev två hinder, men kändes ändå som en väldigt bra runda :)

Sist för dagen var det dags för Ratzia att hoppa Distriksmästerskap för Halland 2019. Bedömning A:1a. Hon blev jättesvettig på framhoppningen i det kvava vädret, så funderade på hur hon skulle orka inne på banan. Där levererade hon en jättefin, felfri runda och vidare till omhoppningen! :)

Det var 13 stycken som gick vidare till omhoppning och det var åtta placerade, så visste att nu var det allt eller inget som gällde. Satte upp bra galopp från början och Ratzia var med på noterna! Svängde snävt och galopperade på. Hon var felfri igen och VANN! Så nu är Ratzia Distriktsmästare i Halland 2019, så himla kul!! :) <3

Roligt också att det blev två prisutdelningar för DM var en klass i klassen, så Ratzia vann båda och fick alltså TVÅ segertäcken med sig hem. Hur lyxigt?!Prisutdelning i själva klassen :)Prisutdelning för DM :)
Idag åkte vi dit igen med Ratzia och Marco som skulle hoppa 140cm. Hade Ratzia först och kände på framhoppningen att hon var lite matt från igår. Inte så konstigt, så hoppade inte fram så mycket idag. Inne på banan kämpade hon på bra! 11 hinder och 13 språng, rev två räcken men som sagt, nöjd att hon kämpar på så bra! Har inte gått så många 140 så måste få rutin på den höjden :)

Sist ut var Marco, och det var här det blev ner som en pannkaka! Han har ju känts i supertoppform nu sedan Älmhult och idag gjorde han det igen! Gav en grym känsla inne på banan och var felfri de fem första hindren, sedan kommer trekombinationen. Hoppar jättefint och väl in över oxern, men till B-hindret blir det långt och Marco kraschar rätt igenom räcket och går omkull på andra sidan! :O Går alltså ner på knä och rullar på sidan över mitt ena ben, men det kändes absolut ingenting, men ställer sig direkt igen. Går rent direkt men är ju helt uppe i varv så vet ju inte hur benen mår egentligen. Ser att han dragit upp en hudflisa under hakan och blöder ganska ordentligt. De på banan var snabbt framme och hjälpte mig ta av utrustning och sådant och veterinären kom också in direkt och kollade på honom <3

Stackaren, var helt sandig på ena sidan som han rullat över på så gick och spolade av honom. Ledda runt honom en stund och eftersom han var lite stissig småtravade han och då kunde man inte se någon hälta i alla fall. När vi kom hem såg jag att han även fått ett ytligt skrapsår på ena frambenet men bara att päls hade gått av och ingen hud. Gick ut i hagen direkt. Ska skritta ut på honom imorgon, men hoppas inte han fått någon smäll eller liknande <3


Läst 33339 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv