Saras vardag - Lyckan är total!
MAJ
31

Lyckan är total!

Hej! Vilken superduper helg jag och hästarna har haft! Igår tidigt på morgonen åkte mamma och jag med Hedda och Marco bak i släpet till Gäsene. Har varit där med Hedda tre somrar i rad tidigare (det var där vi blev 3:a i 140cm förra året!) och då har vi åkt över dagen. Denna gång fick Marco åka med och vi hyrde boxar till hästarna och en mysig liten stuga till oss. Det ligger mitt ute i skogen och är en jättemysig tävlingsplats, men nätet är näst intill obefintligt där, så igår kväll när jag tänkte uppdatera er om hur det hade gått så stod det bara "ingen service" ;)

I vilket fall som helst! Igår började jag med att hoppa Marcobus i en 120cm, bedömning A:0/C. Alltså att rivningarna i omhoppningen omvandlas till tid. Marco kändes fin, men rev näst sista hindret i grunden. En oxer, där vi kom något något nära. Jag borde suttit upp mer innan hindret, men det är lätt att vara efterklok. I övrigt hoppade han fint!

Laddade sedan om genom att somna en stund i soffan i cafeterian.. Hoppade 130cm med Hedda och det var bedömning A:0+A:0 med totalfel. Hedda var en liten rallyräka och var felfri i både grund och omhoppning och gick upp i ledning! När klassen var slut stod vi som segrare och ingen var gladare än jag! Fina blommor, segertäcke, premier och en gott och blandat påse från Hööks fick vi. Jippie!! :) Att det regnade och var tråkigt väder större delen av dagen gjorde inget när det gick så bra, och jag hade som tur var uppehåll under båda mina ritter ;) Marcos runda från 120cm har jag på film, men Heddas runda blev inte så bra filmad då mamma upptäckte efteråt att det hade varit ett höstrå på linsen, så man ser ingenting, haha!På prisutdelningen i 130cm igår! :)

På kvällen igår åkte vi och hälsade på Maui, ni vet vår lilla fölis som vi födde upp själva men sedan sålde då vi tyckte hon var för liten. Hon är nu fyra år! Amanda och hennes familj som köpte henne bor i närheten av ridklubben och var dessutom också med och tävlade. Maui var social och nafsig, som jag kommer ihåg henne. Försökte äta upp oss flera gånger ;) Efteråt var vi hembjudna till dem på middag. Trevligt värre!Här är den lilla stugan vi bodde i, precis vid tävlingsplatsen :)Och här bodde hästarna :) Marco bodde i högra hörnboxen som var jättestor. Hedda bodde i boxen bredvid där dörren är öppen.

I morse gick vi upp tidigt för att morgonfodra och se så att hästarna hade det bra. Jag gick sedan banan till 120cm och gjorde i ordning Marco. Idag var det bedömning A:0+A:0 med totalfel. Idag var Marco lite mer på hugget! Det blev dubbelt felfritt och inte i en bom. Slutade på femte plats, jippie!! :)Marco på prisutdelningen :)

Blev sedan en liten paus innan nästa klass, 125cm. Denna gång bedömning Ackumulator med Joker. I denna klass red jag både Hedda och Marco. Marco var först ut och det var hans första start på 125cm. Förra sommaren kommer ni ihåg att vi gjorde debut i 130cm efter många fina nollrundor i 120cm, men just då gick det åt skogen och han hade en "trött på livet"-period och fick vila från hoppning och arbete ett tag. Peppar peppar så har han bara tyckt det varit roligt efter den vilan :) 

Även i 125cm var han jättefin och inte i en bom! Klarade jokern och det blev full pott. Superkul! Fick sedan skynda mig att göra i ordning Hedda så tog mamma hand om Marco. Hedda var lika taggad som igår och när man får rida fort är hon extra glad! Inne på banan levererade hon en felfri runda igen och vi blev 3:a!! Marco kom två utanför placering.De fina blommorna vi fick! :)

Sedan var det dags för sista klassen för oss. Hedda skulle gå en 130cm som avslutning. Denna gång med bedömning Winning Round. Hon var kanontaggad igen och hoppade superfint! I sista kombinationen var hon väldigt på och var i uthoppet, men det låg som tur var kvar! Vi gick i mål med 0 fel och var välkomna tillbaka till omhoppning sedan. Det blev en liten paus innan omhoppningen, då unghästarna fick hoppa i mellan. Jag skrittade omkring med Hedda så länge. I klassen skulle det vara 6 placerade och det var 10 felfria till omhoppning. Hedda och jag var snabbast i grunden och skulle därför starta sist. Jag visste inte riktigt om vi skulle gasa på och rida utanför eller om vi skulle chansa och vända lite snävare. När det var vår tur var det sex stycken nollor, så för att få pris var vi tvungna att rida snabbt och felfritt.

Hedda var helt klart med på noterna och även om detta nästan blev som en tredje klass för dagen, i och med väntan innan det var dags för omhoppning, så var hon supertaggad! Hon var med mig helt och efter hinder fyra, ett räcke, svängde vi innanför efteråt, vilket bara en hade gjort innan, och han rev. Hedda galopperade i mål felfritt och de ropade ut i högtalarna att vi segrade!!

Förstår ni?! Två segrar i 130cm under en helg! Hur fantastisk är hon inte, lilla Hedda?! Tre starter, tre felfria rundor, en tredjeplats och två vinster! Detta gjorde också att vi vann det grymma meetingpriset på 5000 kr! Hedda red alltså ihop 7500 kr denna helg!! :D

Är så sjukt nöjd och glad över denna helg! Hedda och Marco har varit grymma <3Hedda efter segern i dagens 130cm, ytterligare ett segertäcke!! :DVideolänk till Heddas seger i WR 130cm idag! :) http://play.videofy.me/v/10358300


Läst 8059 ggr

Fler inlägg

JUN
22

Väldigt glad!

Hej! Igår var det dags för kval 2 i 7-star inne på Åby. 130cm för Ratzia och 140cm för Marco. Båda bedömning A:0. För Ratzia var det en bana med 11 hinder och 13 språng. Den här gången galopperade vi igång ordentligt när vi fick startsignal och hon var med på noterna. Hoppade superfint och jag tror inte hon var i en bom. Blev en felfri runda och slutade 9:a! :) Så kul! Detta gjorde att vi gick vidare till delfinalen imorgon.


Glada över en fin runda som gav placering <3

Åkte sedan hem och gjorde i ordning Marco. För honom var det en bana med 12 hinder och 14 språng. Den största 140cm vi någonsin ridit! Hjälp alltså! Jag tyckte ju 140cm i söndags var en av de svåraste och största vi ridit, sedan när vi hoppade 135cm i torsdags som var 7-star kval 1 så tyckte jag att den var ännu större än 140 i söndags? Och nu kändes det ännu större? Jag menar, hur är det möjligt? Haha, som Lennart sa "är det 140 så är det 140". Fast jag håller inte med, tycker det är stor skillnad mellan olika banbyggare och tävlingsplatser, och på denna tävling här inne på Åby har jag nu hört flera säga att det är väldigt stort och svårt, vilket även resultaten talar för om man kollar på Equipe.

Men nu gled jag in på ett sidospår! Tillbaka till Marco! Kändes fin och framme inne på framhoppningen. Inne på banan red jag runt och visade hindren medan den innan hoppade. Vet att det var en oxer som kändes helt enorm. Har nog inte ens hoppat så stort och brett på träning. Tänkte att nu får vi verkligen se till att ha ett bra grundtempo och hålla rytmen. Startar och han hoppar sååå fint. Speciellt på de stora oxrarna är han jättemodig och bara klipper till! Min fina häst! Tredje sista är en kombination med räcke in och oxer ut. Tar frambommen på oxern med ett bakben. Sista hindret är ett räcke där även den bommen touchas med bak. Två små rivningar på slutet Jag är SÅ NÖJD! Så nöjd över hur fint han hoppade och hur modig han var, hela tiden positiv och framåt, jag kände liksom aldrig att jag behövde pusha på honom. Bästa Marco <3


Det var en del som gick vidare till delfinalen i 140 imorgon som avstod och då plockar de in nästkommande på tur, så Marco och jag gick vidare till finalen, men tackade också nej. Nu har han gått två stycken 135 och två stycken 140 på en vecka och det har som sagt varit tuffa banor. Han har hoppat jättefint och jag är så nöjd med honom, samt att jag så klart är extra rädd om hans ben med tanke på skadehistoriken. Därför är vi nöjda med den här helgen och nu blir inte nästa tävling förrän om en månad :)

Så ingen tävling idag, utan det blev en lugn och skön skogstur i morse. Imorgon bitti går Ratzia sista starten för det här meetinget :)Morgontur <3


Läst 13078 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21

7-Star

Hej! Igår var det kval ett i 7-star inne på Åby. Ratzia gick 130cm och Marco 135cm. Det var bedömning A:0+A:0 två faser för båda hästarna. Ratzia kändes fin på framhoppningen men inne på banan började vi med att riva första hindret, den är alltid seg!! Resten hoppade hon fint. Tyckte att hon var igång ordentligt när vi red an ettan, men gick ner lite tidigt med bak så bakbommen på oxern for i backen. Sånt som händer!
Sedan var det dags för Marco och 135cm. Alltså den banan kändes svårare än 140 i söndags, och då tyckte jag den var svår?! Läste att till och med Cornelia Rylen skrev på sin Instagram att det var både en stor och svår 135, så då inbillade jag mig inte ;)

Marco var i alla fall jätteduktig med ett nedslag! Tog frambommen på hinder tre. Vi är ju sällan på dessa stora tävlingar där det är så här stort och svårt, så får se det som en utmaning och att vi får träna och samla på oss rutin. Nästa år hade det varit roligt att åka på alla dessa 7-star-tävlingarna :)

Idag är det dags för kval 2, så dags att gå ut och göra i ordning Ratzia nu :)Läst 14200 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
20

Debut 120cm!

Hej! Igår gjorde Bill sin debut i 120cm inne på Åby. Så himla spännande! Jag åkte med bara honom igår och det var så lugnt och skönt. Som jag skrivit tidigare är han ett monster när Hedda är med. Lever rövare på framridningen och bockar som en tok. Igår var han helt cool. Var 30 grader varmt också, så lite matt pga värmen kände jag, men ändå helt annorlunda att åka med honom själv.

Inne på banan började han fint på ettan och den här gången inget krångel i svängen från utgången. Dock blev det en rejäl miss på tvåan, ett räcke. Jag kände när jag hade typ två galoppsprång kvar att han tittade på något annat än hindret, så försökte trycka till med skänkeln men det var för sent, så han missbedömde och trampade om istället och rev grovt. Fick galopperat fram till trean och där hoppar han väldigt spänt och stort för han blev nog lite chockad själv över vad som hände på tvåan. Sedan kommer han igång igen och kämpar på bra! Får ett litet pet på näst sista också.

11 hinder och 12 språng. Så nöjd med honom och hans utveckling!! :) Han kunde lika gärna sagt upp sig efter tvåan, men han kämpade på! För ett år sedan fanns det inte ens på kartan att vi skulle tävla överhuvudtaget. Gjorde ju sin livs första tävlingsstart 29 augusti förra året.
Nu hoppar han inget mer på denna tävling, idag och imorgon hoppar Ratzia och Marco :)Ratzia 130cm i söndags <3 Foto: Falkenbergs FotoMarco 135cm i lördags <3 Foto: Falkenbergs FotoMarco 135cm i lördags <3 Foto: Falkenbergs Foto


Läst 15139 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv