Saras vardag - Nöjd!
JAN
13

Nöjd!

Hej! Årets första träning för Niclas Parmler gick bra :) Det var fokus på lydnad och han ville se hur vi samspelade med våra hästar. Lugnt och rytmiskt, noga med att forma och rida bra vägar.
Började med att hoppa fram på ett litet räcke. Skulle hoppa, landa, galoppera lugnt och sansat en bit, sedan göra halt. Efteråt hoppa några småhinder och göra volter och forma hästarna. Avslutade att hoppa något högre, utan volter, men samma tänk med att forma och rida en bra väg.
Det var kul och Ratzia var duktig! Känns fortfarande som hon trivs med det här bettet i hoppningen. Hoppas det håller i sig :) Niclas sa att det kan vara lite svårt med vändningarna med det här kombinationsbettet, men tyckte också att det verkade fungera på henne. Har det ju endast när vi hoppar.
  Den här helgen är det kick-off för Amanda med Ratzia. Idag kommer det vara lite markarbetshoppning tror jag och imorgon mer fokus på bana :)Lille Bill var lite trött en morgon :)


En video när Bill hoppar serie i mellandagarna :)Bill i skogenBill i ridhusetNär vi var på banhoppningsträning på Store Vrå :)Ratzia i skogenNy vattenmatta från Hööks, 499:-Marco och Bill <3


Läst 23450 ggr

Fler inlägg

APR
12

Tävling: Halmstad

Hej! I söndags var det tävling i Halmstad för Ratzia och mig. Hoppade först 120cm bedömning A:0 och sedan i Kungsbackas Div 1 lag som också gick i 120cm. Hon kändes superfin i båda klasserna och hoppade bra! I första klassen var vi felfria och blev 4:a och i lagklassen fick vi ett pet. Väldigt nöjd med båda rundorna :)
Fin i knoppar :)

I lördags blev det lite hoppning med Bill hemma i paddocken. Han var också jätteduktig! Hoppade båda vattenmattorna på första försöket, även om det var hööögt över. Hoppade dem fram och tillbaka ett par gånger och han blev mer och mer avslappnad för varje gång och hoppade till slut normalt över dem :) Red honom i paddocken igår igen och passade på att ta just vattenmattorna eftersom hindren fortfarande står framme. Då hoppade han avspänt redan första språnget. Duktig!!
I måndags red vi ut med Ratzia och Hedda en lugn runda i första skogen. Så skönt nu när det har blivit vårväder och all snö och is är borta i ridspåren. Har ridit ut både i tisdags och i onsdags med Marco på morgonen. Snart dags för återbesök. Håll en tumme att det går bra!I tisdags blev det dressyrträning med Ratzia för Eva. Har inte tränat dressyr för henne på säkert 1,5 år! Har liksom inte passat med jobbtiderna, men nu kom vi äntligen iväg. Var jättekul och Ratzia kändes så fin. Gjorde henne lite extra snygg till träningen med vita benskydd. Såg ut som en riktig dressyrstjärna ;) La ut ett klipp på Instagram från träningen om någon vill titta - aamaziingsara :)
Snapchat & Instagram - aamaziingsara


Läst 3784 ggr Kommentarer Kommentera

APR
07

Träning och Pay & Jump

Hej! I tisdags var det hoppträning med Ratzia för Niclas. Supernyttiga övningar och mycket gymnastik vilket är toppen! Se film här https://youtu.be/yhZDLPoKcgc
I början hoppade vi över tre småhinder på långsidan där vi skulle rida med fyra galoppsprång i mellan (tre när vi sedan hoppade bana). Inget konstigt alls och inte särskilt trångt. Svårigheten var att vi skulle rida med hästarna lite böjda, antingen åt vänster eller höger. Om jag inte hoppar på volt så rider jag alltid med hästen rak mellan hindren, så Ratzia fattade först inte alls vad jag menade när jag plötsligt försökte forma henne lite åt ena hållet mellan hindren. Några försök så blev det bättre och hon blev mjukare i båda sidor :)

Hoppade sedan liten bana med bland annat tight studs och tight serie. Bra för henne som behöver bli lite kvickare med framtassarna. Gjorde det jättefint!

På onsdagen hade Kungsbacka Ridklubb pay & jump som jag åkte på med Bill. Tidigare har vi hoppat tre stycken 50cm, så den här gången var jag lite modig och anmälde till både 60 OCH 70cm!

När jag plockade ut honom var han jättespänd med svansen rätt upp i vädret och gick och gjorde drakljud. Var många hästar att hålla koll på. Hittade en liten plätt där jag kunde longera honom och då fick han annat att fokusera på och lugnade ner sig. Hoppade sedan upp och in på framhoppningen. Där skötte han sig jättebra!

Inne på banan var han också superduktig och gjorde två felfria rundor på 60 och 70! Bryr mig egentligen inte om han river, huvudsaken är att han inte överhoppar så jag flyger av, bockar så jag flyger av eller stannar så att jag flyger av ;) Nä, men vill bara få till rundor där det flyter på och jag känner att han tycker det är kul och bjuder på allt. Och det gjorde han verkligen i onsdags. Så kul när det går framåt med honom, men vi kommer fortsätta ta det vääääldigt lugnt och med myrsteg ;)

Nöjda och glada :)
Fina Marco en morgon efter trim i manegen :)
På tur med Hedda i skogen :)Hoppas vårvädret är på G på riktigt nu! :)

Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 6514 ggr Kommentarer Kommentera

APR
01

Glad Påsk

Glad Påsk på er! :) Jag fyllde år i fredags och då fick jag den finaste födelsedagstårtan någonsin. En Unicorn cake!

Det var Daniidecoration på Instagram som gjorde detta konstverk! Och fantastiskt god var den också :)

Förra helgen var jag på tävling med Ratzia. Var jätteförkyld och hostig, så velade lite fram och tillbaka om jag verkligen skulle åka, men vill komma igång nu och ut och tävla, så det var bara att ta en Treo på morgonen och ha med sig snytpapper i bilen.
Hoppade 120 och 130 cm. Det blev ett ner i båda klasserna, men hon kändes fin! I 120cm var det en tidshoppning. Rev inhoppet i kombinationen som var ett räcke. Jag red på lite friskt in och trodde att hon skulle backa av själv, men det blev en lätt touch med fram och bommen åkte i backen. Annars en bra runda! I 130 cm rev vi frambommen på en oxer ur sväng. Jag tyckte vi kom bra och hade bra galopp ur svängen. Har dock lite svårt att ratta runt henne i de mindre ridhusen när hindren kommer fort. Längtar till utesäsongen och mer yta :)

Filmer som vanligt på min Youtube-kanal, prenumerera gärna :) https://www.youtube.com/user/aamaziingsara

Redo för avfärd mot VärnamoRatzia dagen efter tävlingen. Förmiddagslur i uteboxen :)

I tisdags åkte vi med lille Bill till kliniken på Höglanda för att titta honom i munnen. Han har ju varit lite tjafsigare än vanligt det senaste, och det var länge sedan vi kollade tänderna på honom, så nu var det dags igen. Han hade en hel del vassa kanter samt en hake. Dessutom en lös mjölktand som de plockade bort :) Han uppförde sig super under hela besöket! Han har fått vila den här veckan, men ska bli spännande att se nu i veckan som kommer om det blir någon skillnad i ridningen efter lite tandfix :)
Mjölktanden som de drog ut är den som växt snett neråt/utåt
Marco och jag har börjat rida lite på böjda spår i veckan. Någon volt här, någon serpentin där. Lika mycket galopp som trav nu ungefär. Peppar peppar så känns han jättefin! Det är två veckor kvar till vi ska tillbaka till veterinären. Hoppas han tycker att han ser lika bra ut som på förra besöket, nu efter mer ansträngning.
I onsdags var jag på Hallands Ridsportförbunds årsmöte och fick ta emot ett pris för att Marco och jag vann DM i somras. Himla kul! :)
Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 10387 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Halsfluss!

Therese

Hårt och kort eller lätt och länge?

Kajsa Boström

Yrkeschaufförens uppmaning till hästägare

Gästbloggen

Till Husbloggarna