Saras vardag - Nöjd!
JAN
13

Nöjd!

Hej! Årets första träning för Niclas Parmler gick bra :) Det var fokus på lydnad och han ville se hur vi samspelade med våra hästar. Lugnt och rytmiskt, noga med att forma och rida bra vägar.
Började med att hoppa fram på ett litet räcke. Skulle hoppa, landa, galoppera lugnt och sansat en bit, sedan göra halt. Efteråt hoppa några småhinder och göra volter och forma hästarna. Avslutade att hoppa något högre, utan volter, men samma tänk med att forma och rida en bra väg.
Det var kul och Ratzia var duktig! Känns fortfarande som hon trivs med det här bettet i hoppningen. Hoppas det håller i sig :) Niclas sa att det kan vara lite svårt med vändningarna med det här kombinationsbettet, men tyckte också att det verkade fungera på henne. Har det ju endast när vi hoppar.
  Den här helgen är det kick-off för Amanda med Ratzia. Idag kommer det vara lite markarbetshoppning tror jag och imorgon mer fokus på bana :)Lille Bill var lite trött en morgon :)


En video när Bill hoppar serie i mellandagarna :)Bill i skogenBill i ridhusetNär vi var på banhoppningsträning på Store Vrå :)Ratzia i skogenNy vattenmatta från Hööks, 499:-Marco och Bill <3


Läst 18098 ggr

Fler inlägg

JAN
21

Det tog 17 dagar...

... innan jag trillade av på det nya året!

Hej! I onsdags var det dags för Bills första hoppträning för i år, som var för Amanda. Det gick jättebra, förutom att jag trillade av en gång då ;) Vi började med att hoppa två små studsar. Bill gjorde ett MEGAHOPP första gången. Tappade ena stigbygeln, men satt kvar. Då jinxade Amanda och sa att om jag inte trillade av efter det hoppet skulle jag inte trilla av senare.

Bill tyckte det var jättekul och hoppade sedan igenom studsarna lugnt och fint flera gånger. Började plötsligt regna/hagla jättemycket så det smattrade som bara den på taket. Direkt när det började blev han jätterädd och gjorde ännu ett megahopp så jag nästan höll på att fara i backen.

Fortsatte sedan hoppa en serie på andra långsidan som han gjorde jättefint :) Efteråt var det dags att hoppa en liten bana. Började med två oxrar som vi inte hade hoppat innan. På oxer nummer två hoppar han till som sjutton med ryggen och slänger upp bakbenen något så vansinnigt, så jag hamnar i obalans i landningen och glider bara mer och mer åt sidan och till slut ner i backen. Så allt gick lugnt och bra :) Var bara att hoppa upp igen och ta det från början, och då gick det hur bra som helst! Fick hoppa banan två gånger så han verkligen slappnade av och inte överhoppade. Han behöver hoppa ofta men inte så mycket, så han slappnar av och inte blir så imponerad :)Heeeeeelp! Haha!

Här ovan är videon från hela träningen :)

Och här ovan är avfallningen några gånger för er som bara orkar se den, även i slowmotion och fast play ;)


Läst 9281 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
17

Kick-Off Amanda Ericsson

Hej! I helgen var jag som sagt på kick-off för Amanda Ericsson med Ratzia. Jättekul och givande!

Dag ett red vi fram hästarna själva i trav och galopp innan det hårda jobbet började ;) Amanda hade byggt upp små studsar på kortsidorna. På ena kortsidan var det lite längre avstånd och på andra kortsidan kortare avstånd. Vi började med att trava över dessa och sedan red vi serpentiner över medellinjen ner till nästa bomserie på andra kortsidan. När vi gjorde serpentinerna och passerade medellinjen skulle vi sakta av till skritt och skritta några steg. Känna att hästarna slappnade av i skritten innan man började trava igen.

Gick sedan över till galopp och gjorde samma sak där fast med avbrott till trav istället för skritt. Det var lite svårare för Ratzia. Då låg hon på väldigt mycket direkt i traven och ville flyga iväg i galopp direkt. Fick jobba på att få henne att vänta och slappna av.

Hoppade sedan tre små räcken på båge med 18 meter emellan. Först skulle vi rida på fem galoppsprång mellan hindren ett par gånger. Fick hålla ihop Ratzia och försöka få till de fem sprången så lika som möjligt så att inte sista blev för kort. Lite svårt först, men fick sedan in rytmen. Efter några gånger ändrade vi och red på fyra galoppsprång. Mycket lättare för Ratzia, flöt på jättebra! :)

Avslutade med att hoppa en liten serie. Galoppbom på marken till ett litet räcke, ett galoppsprång fram till ett litet räcke och sedan studs fram till ett räcke som vi sedan gjorde om till oxer och höjde successivt. Ratzia fick avsluta med en större, bredare oxer och kämpade på riktigt bra genom serien alla gånger!Video från dag 1

Dag två skulle vi hoppa bana. Började med gemensam framridning. Travade runt på spåret. På ena långsidan flyttade vi dem först några steg in, trav rakt fram, sedan sakta av till skritt några steg, trava och flytta ut till spåret igen. På andra långsidan gjorde vi en liten volt runt ett hinder och hade dem något utåtställda, sedan trava på fram en bit för att sedan göra ytterligare en volt runt ett annat hinder. Gjorde sedan likadant i galopp fast rättställda i volterna. Sköt på ordentligt fram mellan volterna på långsidan så hon fick jobba med att både länga och korta sig.

Hoppade sedan fram ett par gånger på ett räcke och sedan på ett stigsprång som sedan blev trippelbarr. Jag började att hoppa banan en gång på lägre höjd. Banan var 10 hinder, 12 språng. Både raka och böjda linjer. Ratzia var pigg och glad, bjöd fint framåt och alla linjer stämde bra. Rytmisk runda! Hoppade sedan en runda till något snäpp högre. Kändes lika bra där! :)

En riktigt bra och rolig träningshelg!
Video från dag 2


Läst 12542 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
16

15/1 = Glad dag!

Hej! Fick höra att 15/1 tydligen ska vara den mest deprimerande dagen på hela året. För mig var det istället en riktigt bra och glad dag! Först återbesök med Marco hos veterinären med bra besked och på kvällen tog Peder hem Jerringpriset för andra året i rad. Hurra!Vid förra besöket pratade vi om att vi den här gången skulle köra shockwave therapy på djupa böjsenan, men då han svarat så bra på ACP-behandlingen han fick sist och såg mycket bättre ut så blev det att vi gjorde en till ACP istället. Så vid förra besöket tyckte ändå veterinären att prognosen var god, men igår tyckte han att den var ännu bättre. Man vågar inte hoppas för mycket så klart och vi tar allting väldigt lugnt, men veterinären trodde att han skulle vara igång med lättare markarbete bra mycket snabbare än vad vi trodde från början. Nu ska han fortsätta skritta precis så som vi gjort hittills och så blir det återbesök om fyra veckor igen. Vi köpte även med oss ett tillskott till hans hovled som han ska äta ca 2-3 månader.
Den här uppsynen är värd precis allt <3Han var otroligt vild, glad och busig när vi longerade, så det fick bli lite lugnande innan behandlingen ;)
Glada och lyckliga när det går åt rätt håll :)


Och som sagt, Peder vann Jerringpriset igår! För andra gången! Så himla roligt och välförtjänt :) Alla de som var nominerade var värdiga vinnare och har gjort grymma prestationer (annars hade de så klart inte varit nominerade). Jag tycker Sjöström är helt fantastisk och hade hon vunnit så hade jag inte varit bitter för det, men nu röstade jag på Peder, för jag tycker även att han är helt fantastisk och för att det är den sporten jag själv utövar och älskar.


Läst 15567 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Gästblogg: "Drömmen var att bli hoppryttare"

Gästbloggen

Flera generationer Klimke

Kajsa Boström

Det tog 17 dagar...

Saras vardag

Till Husbloggarna