Saras vardag - Placering & Tråkdebut

Hej! I morse var det dags för Heddas sista start detta meeting. 130cm och bedömning A:0+A:0 två faser. Hon var pigg och glad idag igen! Felfria i grunden och ett ner i omhoppningen, men en bra tid så blev ändå 7:a och fick pris :) Hade dock väldigt mycket tur på en del hinder! Blev dessutom bästa Kungsbackaryttare i den klassen, så fick en hink med massa gotta (choklad, godis, chips, popcorn, cider, frukt m.m.). Kul!! 

Vet inte om ni gillar mina genomgångar av ritterna, men här kommer det en till i alla fall:

Började med att vända upp från kortsidan på en oxer. Hedda hoppade fint! Böjt spår ner till ett räcke med vattenmatta. Här var man tvungen att hoppa rakt, annars skulle man nästan rida in i ett räcke bakom. Hedda var lite väl het upp mot räcket och var i. Vände sedan upp mot ett räcke där hon hoppade fint och sedan sju galoppsprång ner till en oxer kloss an väggen där hon också hoppade väl. Nummer fem var en oxer som kom väldigt snabbt ur sväng. Hittade tyvärr inget framåtläge ur svängen, utan fick hålla ett extra, så kom lite väl nära. Fick sedan brassa på lite för att nå fram på våra sex galoppsprång till ett räcke, men där var hon försiktig och hoppade fint. Vände upp på 7a och 7b, räcke ett galoppsprång oxer. Bra distans men klonkade i. Sedan sex galoppsprång fram till största oxern på banan, kloss an väggen. Där hoppade hon upp fint!

Omhoppningen började med 9a och 9b, också räcke ett galoppsprång oxer. Bra distans men tallade lite på räcket men hoppade väldigt fint ut på oxern. Galoppsträcka och sedan vända upp linjen som var hinder 3 och 4 i grunden. Vände sedan upp på hinder 12, ett räcke. Fokuserade lite väl mycket på att komma in i mellan kombinationen efteråt, så det räcket rev vi tyvärr då jag svängde innan hon hoppat klart. Vände upp på sista hindret, nummer 13 som även var sista i grunden. Fick ett fint språng!

Nöjd med rundan och att Hedda var med på noterna och fortfarande pigg och glad! Lite väl mycket klonkande, men så kan det bli ibland.

 
Videolänk http://play.videofy.me/v/10188167


 

Ut i gräshage efter tävling :)

Red Marcobus när jag kom hem och öppnade sedan upp från hans grushage till en liten gräshage också. 

 

Mums med gräs!Gött att rulla sig lite! 

Åkte sedan tillbaka till Kungsbacka för att rida den sista klassen, 120cm, med Ratzia. Debut för henne på den höjden! Började fint men slutade åt hälsingland. Hon var väldigt tittig för sargen som var inklädd i ett skynke och med sponsorskynken på. Tyvärr var det fyra hinder som stod kloss an väggen, så jag förstod att jag skulle få rida för kung och fosterland. Har ingen film här, men låt mig ta er igenom rundan ändå!

Började med en oxer på snett igenom mot utgången. Hoppade fint! Sedan var det dags för ett räcke och en oxer som stod på långsidan kloss an sargen. Hon började gena redan på kortsidan, men fick rätat ut henne innan räcket och fick ett fint språng. Galopperar ner mot oxern och känner hur hon tränger inåt, men jag lyckas klämma åt ordentligt och få henne att hoppa lite stort på oxern. Vänder sedan upp på en annan oxer som hon hoppar superfint. Böjt spår ner till vattnet där hon hoppar till så jag tappar båda stigbyglarna och nästan trillar av (shit som hon hoppar ibland alltså!). Lyckas få fatt i stigbyglarna direkt och hinner vända upp på nästa oxer som kom väldigt snabbt. Hoppar fint! Är sedan sista hindret i grunden, som är 7a och b, med oxer som inhopp och sedan ett galoppsprång till ett räcke. Kommer galopperandes och känner att hon är skeptis, men får henne att hoppa inhoppet, men redan i luften är hon på väg inåt, och smiter ut ur kombinationen. Tar ett djupt andetag och försöker igen. Kommer lite lugnare den här gången, men det blir likadant igen. Hoppar stort in och drar sig redan i luften inåt och smiter utanför. Tack och adjö, men hoppade ettan på vägen ut, där hon åter igen hoppade fint. 

Trist att det skulle bli så, men hon visade verkligen att höjden inte var några problem och det var inte hindren hon var tittig på, utan skynkena. Får se om jag kan träna på det på något vänster, men ska i alla fall bygga upp mer hinder kloss an väggen/staketet och träna mer kombinationer. Nästa tävling blir första utomhus, så då hoppar vi 100cm och 110cm!

Nu blir det att ladda inför kvällens Världscupfinal. HEJA DOUGLAS! 


Läst 11034 ggrFler inlägg

MAJ
19
2022

Hej! För drygt två veckor sedan var jag iväg på öppen bana med Cooper på Höglanda Hästgård. Han var superduktig och lugn och hoppade runt felfritt. Hoppade fram på ettan några gånger och testade sedan vattenmattan en gång. Hoppade hela banan och efteråt gjorde vi en lite kortare version. Hur duktig som helst!! :)
Förra helgen åkte vi på öppen bana igen på Alexandra Emanuelssons fina anläggning. Då hade jag även med mig Bill, så då fick Bill stå kvar på transporten medan jag red Cooper, så att han fick träna på det också. Han gnäggade och var lite yvig, men inte alls farligt. Han var jätteduktig även denna gång och hoppade alla titthinder. Han fick även testa trekombination för första gången! Första gången smet han ut på sidan mellan A och B, men sedan gjorde han det jättebra! Så roligt! Hade även flera hinder utan bommar som infångare då han kändes väldigt "hindersugen" :)

Igår hopptränade vi för Amanda och även då var det bana. Skulle hoppa Marco i gruppen efter, så han stod kvar på transporten och förde världens liv. Cooper var lite småstissig till en början när vi red fram, men sedan när vi började hoppa var han fokuserad! Hoppade jätteduktigt runt banan och sedan när det var Marcos tur stod han som ett ljus på transporten.

Marco var otroligt taggad på träningen igår, men hoppade så fint! Idag har han varit hos Svensk Hästrehab och gått på vattenbandet.Marco på hoppträning förra veckan i ÖSREGN.Cooper i skogen i måndags :)På öppen bana för två veckor sedanBill på hoppträning för två veckor sedan

Djupvågsbehandling :)

Mer filmer och bilder som vanligt på Instagram - aamaziingsara


Läst 32935 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Det har hänt mycket de två senaste veckorna. Började med att tävla på hemmaplan, Kungsbacka Ridklubb, på långfredagen. Hoppade 115cm med Ratzia, 125cm med Bill och 130cm med Marco. Det blev lite stolpe ut med alla hästarna, men de hoppade riktigt fint! Ratzia var felfri i grunden och sedan satsade jag lite väl mycket i omhoppningen så då blev det två rivningar, men annars en bra runda. Hennes första tävling sedan förra sommaren. Både Bill och Marco petade en bom, men kändes väldigt fina! :)

Dagen efter så lät de banan stå kvar så vi medlemmar kunde anmäla oss till öppen bana. Jag åkte dit med Cooper. Vi gjorde ju vår allra första hoppträning några dagar tidigare vilket gick superbra, så tänkte att nu testar vi öppen bana och gör det bara pyttelågt. Han var hur cool som helst och jätteduktig! Hoppade fram på hinder ett tre gånger och sedan hoppade vi en grind en gång. Efter det tog vi oss an hela banan och han hoppade allt positivt på första försöket. Så himla duktig! Avslutade med att bara ta en lite kortare runda och han hoppade lika fint då. Jätteroligt <3


På måndagen kom Nina till Lerbergs Equestrian och höll dressyrträning, så då var jag med på Cooper och Marco. Var tre veckor sedan sist och det var redan stor skillnad på Cooper. Kändes riktigt fin och stadig i traven :) Galoppen är svårare, men det är inte så konstigt. Bara att träna på och stärka. Blir sakta men säkert bättre för varje ridpass! Och Marco gick sin bästa dressyrträning någonsin skulle jag nog vilja säga. Han var lugn från början till slut och kunde vila på steget och komma ut mer med nosen i både trav och galopp. Han blir gärna snabb och kort och krullar ihop sig, men nu fick jag honom precis som jag ville <3På torsdagen åkte jag till Lerberg igen med Bill och Marco på öppen bana inför helgens utomhuspremiär. Båda grabbarna kändes otroligt fina!
På fredagen byggde jag upp studs och en serie som jag hoppade med Ratzia och hon kändes också väldigt fin.I torsdags blev det även en uteritt med Cooper och mamma hängde med på Ratzia. Vi höll igång bra i både trav och galopp och Cooper går gärna först :)I söndags åkte vi till Hermanstorp på årets första utomhustävling. Bill och Ratzia hoppade 120cm och Marco 130cm. Bill hoppade en fin och felfri runda och blev 4:a i klassen! Så himla kul! Ratzia hoppade riktigt bra och var felfri i grunden, men med ett ner i omhoppningen.Marco kändes superbra i sin 130cm och hoppade felfritt och blev 2:a!! Otroligt vilken dag! :)


Efter tävlingen i söndags åkte vi till Stall Phem med Cooper för vårens sista löshoppning. Han gjorde sin bästa löshoppning någonsin och fick jättefina lovord från Tord. Känns som om det finns mycket hopp i honom, blir spännande att se hur han utvecklas :) Film från löshoppningen kan ni se på min Instagram - aamaziingsara
I tisdags åkte vi till Spelmansgården med Cooper för att hoppa för Lennart för första gången. Hoppade tillsammans med en annan grön unghäst, så det var perfekt att bara vara vi två. Han var jätteduktig och lugn, hoppade med gott mod och kändes väldigt positiv. Lyckades även att få till två galoppombyten för hjälpen!! Det var första gången vi provade det. Båda bytena blev från höger till vänster. Försökte även en gång från vänster till höger, men lyckades inte. Detta ska vi träna mer på när vi rider i paddocken/manegen.

Läst 47582 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! I fredags åkte vi till Lidköping med Bill och Marco för tävling i två dagar. Bill gick 120cm båda dagarna och Marco 130cm. Det blev verkligen två fantastiska tävlingsdagar och grabbarna presterade på topp!På fredagen var Bill felfri. Otroligt laddad och tyckte det var hur kul som helst! :)
Marco var också felfri på fredagen och slog till med en andraplats! Så himla roligt, han hoppade verkligen jättefint <3


På lördagen överhoppade sig Bill väldigt mycket på framhoppningen. Så svårt när han gör sådana jättehopp, men försökte hoppa fram några varv på raken så han skulle tagga ner lite. Inne på banan blev det som tur var mycket bättre och han hoppade igen en fin, felfri runda och knep även en placering! Så duktig!


Marco hoppade superfint igen i 130cm på lördagen och blev även denna gång 2:a!! <3 Helt otroligt! Minst sagt en lyckad tävlingshelg. Alltid lika roligt att vara i Lidköping och tävla, en av mina absoluta favorittävlingsplatser under inomhussäsongen :)


På söndagen fick grabbarna vila och jag koncentrerade mig på Cooper istället. Red ett bra pass i paddocken, travade över lite bommar och fortsätta att träna på att flytta honom lite i skänkelvikning.I måndags åkte mamma och jag till de riktiga ridspåren med Cooper och Bill. Jag har bara ridit ut hemma på Cooper innan, men det är bara en kort stig i skogen ovanför paddocken så det blir ju ingen "riktig" uteritt. Nu kände jag att vi var mogna för riktiga skogen, så vi lastade och åkte dit. Det gick bra att sitta upp när vi kom fram och sedan traskade vi iväg och Cooper tog täten. Öronen spikrakt fram och marscherade på i en himla fart. Det var bara en gång som Bill fick gå före där det var en stor lerpöl som han inte var så förtjust i. Men när han såg att Bill gick utan problem så vågade han också. Men just pölar tittade han lite snett på under hela turen. Eftersom vi bor i Sverige är det bara att vänja sig ;) Det blev en lagom promenad i både skritt och trav och han var jätteduktig! Träffade på andra hästar under turen och även fotgängare.På tisdagen fick han vila, och igår, då var det äntligen dags för PREMIÄREN. Vår allra första hoppträning! Vi hoppade för Amanda på Lerbergs Equestrian och det var utomhus. Hade absolut ingen aning om hur han skulle vara. Nytt ställe (han har bara varit i manegen på den anläggningen), hinder, en annan häst i paddocken samtidigt osv.

Det gick 100% över förväntan och det var magiskt! Skrittade och travade fram i paddocken och han var väldigt cool. Sedan skulle vi börja hoppa. Sa till Amanda att vi endast hoppat några sockerbitar hemma. Hon är superbra med unghästar och la bommar som infångare på alla hinder. Fick börja att travhoppa en planka och jag kände när jag kom mot den första gången hur han liksom ökade på traven och ville hoppa. Så himla roligt! Hoppade den fint typ tre gånger. Sedan gick vi över till en liten mur och en grind. Fanns ju bara titthinder, så det var bara att köra på direkt. Även dessa hoppade han på första försöket!

Sedan var det dags att hoppa som en liten bana! Han var superduktig och bjöd så fint. Till och med en liten kombination fick vi hoppa. Otroligt roligt att det gick så bra och härlig känsla att han var positiv och tyckte det var kul. Amanda tyckte han såg jättefin ut, så det var kul att höra :)


Idag var Vivi från Svensk Hästrehab här och gav Cooper och Bill välförtjänt djupvågsbehandling. Marco och Ratzia var hos henne i måndags och gick på vattenbandet :)
Fler filmklipp och bilder som vanligt på Instagram - aamaziingsara :)


Läst 57288 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Här hittar du alla våra husbloggare

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Saras senasteArkiv

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.