Saras vardag - Saker att se fram emot
MAJ
25

Saker att se fram emot

Hola amigos! Började denna lördag med att rida ut en sväng i Bunketorp. Mamma på Natalie och jag på Marco. Det blev en lagom runda med både skritt, trav och galopp och lite klättring. Backarna i Bunketorp är kanon!

Idag åker mamma och pappa till Korsika, de lyxlirarna. Såå avis, hoppas de får en härlig semester! Nu är det alltså jag som är Head of the Home och även ensam stallskötare. Har tagit lite ledigt från jobbet nästa vecka så jag hinner med allt. Inte bara Hedda och Marco som ska ridas nu, utan jag har lovat att longera/tömköra Natalie några gånger i veckan med Equiband och även rida Rivica. Tar nog henne på hoppträningen på tisdag. Kommer bil fullt upp med jobb, hästar, träning och tävling, så de lär knappt hinna åka innan de kommer hem igen. Kommer nog kännas så i alla fall.I morse. Älskar alla färger som är ute! Världen är inte bara svart och vit ;)

Brukar varje dag tänka på saker och ting som jag är tacksam över. Idag tänkte jag på allt kul jag har att se fram emot i år. Träningar och tävlingar med hästarna, dop för min guddotter, att Maui kommer hem nästa vecka, alla resor m.m. Känns som att det här året kommer gå i ett rasande tempo med allt roligt jag har inplanerat, men jag ska försöka att leva i nuet, även om det är svårt när man längtar efter allt som ska hända :) Vissa samlar på materiella ting, men jag samlar på upplevelser. Jag är inte så gammal än (eller om någon tolvåring läser detta är jag väl nästan död) men ändå känns det som att jag har hunnit med en del. Och jag är inte mätt på långa vägar! Jag har en Bucket List på min andra blogg (vet att några av er läser den också) och en del är avbockat, men det är mycket kvar. Hoppas jag lever länge så jag kan uppfylla alla mina drömmar! :)

Slut på svammel nu, här kommer bilder som jag längtar efter att få hoppa in i!65 dagar kvar till London :) Då blir det afternoon tea, två musikaler, kanske lite shopping och hederlig sightseeing.
67 dagar kvar till Rio de Janeiro. Min Falsterbo-resa! En stad jag inte besökt tidigare, ska bli superkul! Hoppas inte vi råkar ut för ficktjuvar bara, hehe!75 dagar kvar till Foz do Iguacu, också i Brasilien. Älskar naturens underverk!197 dagar kvar till Fort Lauderdale :)201 dagar kvar till kryssning i Karibien. Då ska vi besöka Aruba, Bonaire, Grenada, Barbados, St Lucia och Antigua :)212 dagar kvar till Key Wesy, sydligaste punkten i USA. Där ska vi fira jul, och jag ser fram emot att fira jul utan snö och på en sandstrand istället :)216 dagar kvar till Miami. Älskar Miami och det ska bli skoj att fira in det nya året där innan vi åker hem till Sverige igen :)


Läst 7955 ggr

Fler inlägg

JUN
22

Väldigt glad!

Hej! Igår var det dags för kval 2 i 7-star inne på Åby. 130cm för Ratzia och 140cm för Marco. Båda bedömning A:0. För Ratzia var det en bana med 11 hinder och 13 språng. Den här gången galopperade vi igång ordentligt när vi fick startsignal och hon var med på noterna. Hoppade superfint och jag tror inte hon var i en bom. Blev en felfri runda och slutade 9:a! :) Så kul! Detta gjorde att vi gick vidare till delfinalen imorgon.


Glada över en fin runda som gav placering <3

Åkte sedan hem och gjorde i ordning Marco. För honom var det en bana med 12 hinder och 14 språng. Den största 140cm vi någonsin ridit! Hjälp alltså! Jag tyckte ju 140cm i söndags var en av de svåraste och största vi ridit, sedan när vi hoppade 135cm i torsdags som var 7-star kval 1 så tyckte jag att den var ännu större än 140 i söndags? Och nu kändes det ännu större? Jag menar, hur är det möjligt? Haha, som Lennart sa "är det 140 så är det 140". Fast jag håller inte med, tycker det är stor skillnad mellan olika banbyggare och tävlingsplatser, och på denna tävling här inne på Åby har jag nu hört flera säga att det är väldigt stort och svårt, vilket även resultaten talar för om man kollar på Equipe.

Men nu gled jag in på ett sidospår! Tillbaka till Marco! Kändes fin och framme inne på framhoppningen. Inne på banan red jag runt och visade hindren medan den innan hoppade. Vet att det var en oxer som kändes helt enorm. Har nog inte ens hoppat så stort och brett på träning. Tänkte att nu får vi verkligen se till att ha ett bra grundtempo och hålla rytmen. Startar och han hoppar sååå fint. Speciellt på de stora oxrarna är han jättemodig och bara klipper till! Min fina häst! Tredje sista är en kombination med räcke in och oxer ut. Tar frambommen på oxern med ett bakben. Sista hindret är ett räcke där även den bommen touchas med bak. Två små rivningar på slutet Jag är SÅ NÖJD! Så nöjd över hur fint han hoppade och hur modig han var, hela tiden positiv och framåt, jag kände liksom aldrig att jag behövde pusha på honom. Bästa Marco <3


Det var en del som gick vidare till delfinalen i 140 imorgon som avstod och då plockar de in nästkommande på tur, så Marco och jag gick vidare till finalen, men tackade också nej. Nu har han gått två stycken 135 och två stycken 140 på en vecka och det har som sagt varit tuffa banor. Han har hoppat jättefint och jag är så nöjd med honom, samt att jag så klart är extra rädd om hans ben med tanke på skadehistoriken. Därför är vi nöjda med den här helgen och nu blir inte nästa tävling förrän om en månad :)

Så ingen tävling idag, utan det blev en lugn och skön skogstur i morse. Imorgon bitti går Ratzia sista starten för det här meetinget :)Morgontur <3


Läst 13059 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21

7-Star

Hej! Igår var det kval ett i 7-star inne på Åby. Ratzia gick 130cm och Marco 135cm. Det var bedömning A:0+A:0 två faser för båda hästarna. Ratzia kändes fin på framhoppningen men inne på banan började vi med att riva första hindret, den är alltid seg!! Resten hoppade hon fint. Tyckte att hon var igång ordentligt när vi red an ettan, men gick ner lite tidigt med bak så bakbommen på oxern for i backen. Sånt som händer!
Sedan var det dags för Marco och 135cm. Alltså den banan kändes svårare än 140 i söndags, och då tyckte jag den var svår?! Läste att till och med Cornelia Rylen skrev på sin Instagram att det var både en stor och svår 135, så då inbillade jag mig inte ;)

Marco var i alla fall jätteduktig med ett nedslag! Tog frambommen på hinder tre. Vi är ju sällan på dessa stora tävlingar där det är så här stort och svårt, så får se det som en utmaning och att vi får träna och samla på oss rutin. Nästa år hade det varit roligt att åka på alla dessa 7-star-tävlingarna :)

Idag är det dags för kval 2, så dags att gå ut och göra i ordning Ratzia nu :)Läst 14181 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
20

Debut 120cm!

Hej! Igår gjorde Bill sin debut i 120cm inne på Åby. Så himla spännande! Jag åkte med bara honom igår och det var så lugnt och skönt. Som jag skrivit tidigare är han ett monster när Hedda är med. Lever rövare på framridningen och bockar som en tok. Igår var han helt cool. Var 30 grader varmt också, så lite matt pga värmen kände jag, men ändå helt annorlunda att åka med honom själv.

Inne på banan började han fint på ettan och den här gången inget krångel i svängen från utgången. Dock blev det en rejäl miss på tvåan, ett räcke. Jag kände när jag hade typ två galoppsprång kvar att han tittade på något annat än hindret, så försökte trycka till med skänkeln men det var för sent, så han missbedömde och trampade om istället och rev grovt. Fick galopperat fram till trean och där hoppar han väldigt spänt och stort för han blev nog lite chockad själv över vad som hände på tvåan. Sedan kommer han igång igen och kämpar på bra! Får ett litet pet på näst sista också.

11 hinder och 12 språng. Så nöjd med honom och hans utveckling!! :) Han kunde lika gärna sagt upp sig efter tvåan, men han kämpade på! För ett år sedan fanns det inte ens på kartan att vi skulle tävla överhuvudtaget. Gjorde ju sin livs första tävlingsstart 29 augusti förra året.
Nu hoppar han inget mer på denna tävling, idag och imorgon hoppar Ratzia och Marco :)Ratzia 130cm i söndags <3 Foto: Falkenbergs FotoMarco 135cm i lördags <3 Foto: Falkenbergs FotoMarco 135cm i lördags <3 Foto: Falkenbergs Foto


Läst 15120 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv