Saras vardag - Tävling och stakethoppning
JUL
23
2017

Tävling och stakethoppning

Hej! Huvudet är bättre nu. Lite ont och trött, men inte yr längre. Har hoppat inne på Åby onsdag, torsdag och lördag med Ratzia och Marco. I onsdags hoppade jag 130cm med Ratzia. Två ner, men kändes ändå bra. Blev mest att jag åkte med så det gick lite fortare mot slutet.
På torsdagen åkte vi först bort till KRK på förmiddagen för att möta upp Jane och Lilla H. Byggde upp en oxer, ett räcke och ett räcke med plank. Hon var lika pigg och glad som förra gången vi hoppade :) Passande nog kom Ewa dit också, så då hoppade hon lite med sin häst också och hjälpte mig och Lilla H. Hon har som sagt inte hoppat så mycket, så hon tycker det är megakul och laddar på som bara den, lugnar sig nog när vi hoppat lite grand (eller?;)).

Åkte sedan hem och longerade Bill i paddocken. Har ju sagt att jag ska longera ett par gånger innan jag sitter upp och börjar rida. Han har faktiskt skött sig bra och bara gjort något litet skutt, men inte alls den rodeo jag hade förväntat mig. Kanske kan tacka värmen för det :) I torsdags longerade jag honom över vattenmattan och det gick väldigt lugnt och sansat till. Bra!!

Åkte sedan in till Åby med Marco på torsdag eftermiddag för att hoppa 135cm. Var bedömning A:0 + A:0 med totalfel. Banan såg trevlig ut, men när klassen väl började märktes det att den var otroligt svår! Jättemycket fel och rivningar. Lennart hjälpte mig på framhoppningen, det kändes tryggt och bra! Noga med att ha igång galoppen i svängen så att jag sedan bara kan sitta still fram till hindret. Marco hoppade fint inne på banan, pigg och positiv. Felfria i grunden och rev näst sista i omhoppningen, ett räcke som vi tog med bak. Kändes ändå bra, då han som sagt var lite deppig för ett tag sedan. Jättenöjd!

På fredagen blev det tävlingsfritt. Skulle egentligen hoppat en 130cm med Ratzia, men det var tråkväder och regn hela dagen, så gjorde klassbyte till söndag istället. Alla hästarna fick longeras med equibandet hemma.

Igår skulle vi löshoppa Bill hemma innan tävlingarna. Det gick inte alls som planerat. Han hoppade först igenom två gånger, sedan kom han på att han inte alls var sugen på att löshoppa. I alla fall inte över våra hinder, utan hoppade ut ur paddocken FYRA gånger!!! Han är så skum den hästen... :O Först hoppade han ut vid ingången en gång. Hämtade honom och försökte igen, men nej, han hoppade ut.. Hämtade honom och ställde en stor murdel vid ingången och tänkte att nu lär han inte hoppa. Tji fick vi och Bill rymde igen. Hämtade upp honom och den här gången ställde vi gravida Therese med långpisk vid ingången, haha! Han satte fart igen och tänkte hoppa ut, men fick ångra sig när Therese stod där och viftade. Tog en liten galopp och hoppade ut ur paddocken på ett annat ställe istället så han hamnade i stora gräshagen. Jahopp.. Omöjlig den där Bill! Efter det gav vi upp när vi insåg att han nu kommit på detta och lär göra om det hela tiden..

Åkte sedan in till Åby för att hoppa 135cm två faser A:0+A:0 med både Ratzia och Marco. Hjälp av Lennart idag igen på framhoppningen. Så himla bra! Ratzias tredje start på denna höjden. Ett ner, men hoppade superfint, så det var kul! Marco också ett ner, men även han kändes bra, så vi åkte hem nöjda och glada ändå :)

Läst 43571 ggr

Fler inlägg

JUN
26
2020

Hej! I måndags förra veckan var jag på återbesök med Marco på Hästklinik Florian Lackner. Efter fyra veckor med skritt fick vi positiva besked och fick både börja trava och galoppera, så det har vi gjort nu i drygt tio dagar. Marco känns fin och glad :) Har både trimmat dressyr i paddocken och varit ute i skogen och travat och galopperat. Nästa fredag ska vi på ytterligare ett återbesök och se hur han ser ut, om han är redo att börja hoppa så smått. Hoppas <3Förra veckan var jag på hoppträning för Amanda på Ligården med både Bill och Ratzia. Har ju ridit på som vanligt efter sprickan i revbenet, men detta var första hoppningen. Det kändes, men gick bra! Både Bill och Ratzia kändes fina och hoppade bra. Film har ni nedan :)
Fredrik fyllde år förra veckan, så på midsommardagen överraskade jag honom med en liten getaway till Varberg på lördagen och Gekås på söndagen. Var jättelängesedan jag var på Gekås, men hästavdelningen är ju toppenbra! Köpte ridtights för 249:- som är supersköna och tunna, underbara att ha på sig nu när det är 30 grader varmt. Synd att jag inte köpte fler par, får ta en tur dit snart igen :)Flughuva från Gekås, haha!

Denna vecka tog jag Ratzia på onsdagen till Stråvalla på Amandaträning på Öppen Bana. 30 grader och stekhett, men Ratzia kämpade på bra. Det var en bana på 13 hinder och 15 språng. Fick hoppa fram på ett räcke och en oxer samt en kombination, sedan var det dags för bana. Hindren låg på 130-135cm, något räcke på 140cm. Ratzia kändes fin, tog ett räcke med fram och sedan två bakbensfel, men vi hade bra flyt och det var länge sedan hon hoppade en så här rejäl bana. Både Amanda och jag var nöjda! :)

Igår kväll träning för Lennart med Bill på Spelmansgården. Supervarmt även då, men efter en stund hamnade paddocken i skuggan när solen försvann bakom träden och då var det riktigt behagligt :) Bill kändes inte så påverkad av värmen, men han var på lite bushumör och lättade i rumpan ett flertal gånger och skuttade runt, men han hoppade bra hela tiden. Lite svårt ibland med rytmen bara när det kommer en bakutspark mitt i allt, haha. Men kändes fint ändå och han fick hoppa ganska lågt, lattja runt lite. Det var skoj! :)

Filmer på Ratzia och Bill från veckans träningar finns på Instagram - aamaziingsara.En bild från kyligare dagar

Marco var hos Svensk Hästrehab i måndags och traskade på vattenbandet. Han är så duktig. Går jättefint och stadigt. Bill fick följa med på studiebesök igen. Stå och titta i boxen mittemot vattenbandet när Marco gick. Sedan fick han gå runt och kika på allting, men den här gången testade vi inte att gå på bandet igen. Jag är tillräckligt mosad för tillfället, så vi tar det nästa gång ;)

Idag blev det en uteritt mitt på dagen. Först med Marco och sedan med Ratzia. Bill fick en vilodag efter gårdagens hoppning. I helgen är planen att imorgon åka till bortre skogen med Bill och Ratzia tidigt på morgonen och hålla igång mycket. Marco ska trimmas i paddocken och få trava och galoppera över lite bommar på marken (japp, i samrådan med vet. så klart). På söndag ska det tydligen vara skitväder, men Marco ska ändå få en skogsrunda. Bill och Ratzia åker vi med till manegen och rider dressyr :)

Ha en härlig helg!


Läst 10713 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
18
2020

Hej! Förra veckan var jag på träning på Öppen Bana på Kungsbacka RK för Amanda med Ratzia. Det var en bana med 10 hinder och 12 språng. Vi hoppade fram gemensamt på ett räcke och en oxer med galoppbom framför, sedan var det dags för banan. Vi hoppade en bana som låg runt 130cm och Ratzia hoppade fint och felfritt. Kul! :) Har anmält till tävling i början på juli, ska bli så kul att komma ut igen. Hann ju med att åka på typ fem tävlingar ändå innan uppehållet, men känns som en evighet sedan.
Dagen efter Ratzias träning åkte jag ut till fina Kewluto med Bill för att träna för Lennart. Nej men alltså han hoppade såååå fiiiint!!! Åh, jag var så nöjd! Hoppade fint och hade så bra rytm. Toppenkänsla!
Inte alltid lätt att sitta kvar när han sparkar ut bakbenen, haha!!

På eftermiddagen samma dag åkte jag till Svensk Hästrehab med Marco och Bill. Marco skulle gå på vattenbandet och Bill skulle med på studiebesök. Jag vill ju gärna att han också ska gå på vattenbandet i framtiden, men eftersom han är liiiiite speciell så får vi ta det i baby steps. Så vi ställde honom i en box mittemot vattenbandet och så stod han där och tittade medan Marco traskade på fint i vattnet. Han verkade rätt cool, men sedan gick det utför, hehe.

När Marco hade gått klart på vattenbandet tänkte vi att vi skulle se om Bill kunde tänka sig att gå på. Inte att han skulle gå på bandet när det rörde sig, utan bara låta honom gå på när det var stilla. Han stod och luktade på bandet och tvekade, jag stod längre in på bandet och "lockade" på honom, när han plötsligt tar världens sats och typ flyger igenom. Man får ju inte direkt plats två stycken där på bredden, så jag blev mosad mellan Bill och väggen och fick en sådan där stålgrej som går ut lite från väggen rätt in i revbenet.

Detta är tredje gången jag får en spricka i revbenet. Förbannat ont gör det, men jag tror nog ändå jag har hyfsat hög smärttröskel. Jag har ridit på som vanligt och det går bra, men till exempel sitta ner i traven går helt bort. Så typiskt också att jag skulle få det nu när jag är superallergisk (gräsallergiker)  och nyser trettioelva gånger om dagen. Inte att rekommendera, hehe!Bill med lite färdkost på uteritten. Hästen med största personligheten, haha!

Jag jobbade helgen som var, så snälla mamma hjälpte mig med hästarna. På lördagen skrittade vi ut en lugn promenad med Bill och Marco på morgonen innan jobbet och sedan red hon ut och höll igång med Ratzia. På söndagen red vi ut tidigt med Bill och Ratzia innan jobbet och efteråt skrittade hon ut med Marco. Så glad och tacksam för allt hon hjälper mig med <3Fina Marco <3

Instagram - aamaziingsara


Läst 22316 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
10
2020

Hej! Förra veckan hade Bill som sagt vila, vilket innebar en lugn vecka för mig också. Bara skritta Marco varje dag och Ratzia turas ju mamma och jag om att rida.

Marco var på rehab hos Vivi två gånger på Svensk Hästrehab, har även hunnit med en gång denna veckan och ska dit på fredag igen. På måndag är det återbesök! Åååh, hoppas verkligen allt ser bra ut. Han tycker det är så tråkigt att skritta nu, vill trava och galoppera ;)Jag hopptränade för Amanda på onsdagen (filmklipp på Instagram - aamaziingsara) och hon kändes riktigt fin! Ska på öppen bana imorgon på Kungsbacka RK :)

Fick i veckan upp en notis från Equipe på mobilen att mamma och Bill var anmälda till L:A-dressyr på Kungsbacka RK. Pay & Ride. La ut bilden på InstaStory och blev förvånad över hur många som verkligen trodde att det var Bille hon skulle starta, haha! Blev lite fel när hon anmälde, skulle vara med Ratzia så klart.Så på söndagen var det dags för Pay & Ride för mamma och Ratzia. De har inte startat någon dressyr på tre år, så det var på tiden att göra det igen. Ratzia såg jättefin ut, genomförde programmet på ett trevligt sätt och utan några större missar. Lite mattare på slutet. Det blev fin kritik från domaren och 67%! :)


Var borta hos Elin i fredags och hoppade femåriga Rosie igen. Vi försöker hoppa henne cirka en gång i veckan, så detta var fjärde gången jag var där. Hon är ju väldigt liten och kompakt, men galet stark och tycker det där med att vänta innan hindret är ett dumt påhitt, haha. Ibland gör hon som små luftsprång innan hindren när jag håller i henne. Nu sist var hon ett riktigt yrväder i början, men efter en stund lugnade hon faktiskt ner sig och jag kände för första gången att bromsen fungerade och jag hade någorlunda kontroll, haha. Finns ett klipp på henne på Instagram också!Ratzia efter konditionsträning i backen förra veckan :)

Började rida Bill i lördags igen och red ut på lördagen, trimmade markarbete på söndagen, red ut i måndags, longerade med Equiband igår och i morse blev det en uteritt med honom och Ratzia. Nu dags att jobba och i eftermiddag skritta Marco. Ha en fin dag!


Läst 33711 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv