Saras vardag - Vaccinering
FEB
24

Vaccinering

Hej! Dagarna rusar förbi, men denna veckan har varit lite lugnare. I måndags åkte jag först till Bunketorp med Marco för en tur i skogen. Eftersom han tävlat på söndagen blev det en lugn tur med skritt och lite trav. På vägen hem blir det bilproblem... När jag nästan är hemma, ungefär 100 meter kvar bara, plingar varningsklockan till och på displayen står det "motorn överhettad, stäng av bilen". Eh, hjälp?! :O Kollar på den där termometern och den är på rödaste röda! Kan ingenting om bilar, de ska liksom bara fungera och ta mig från punkt A till punkt B. Fick lite lätt panik, men eftersom jag i princip var hemma så chansade jag på att bilen inte skulle explodera och körde upp för backen. Efter samtal till Fredrik och pappa blev det påfyllt med kylarvätska i bilen, men det visade sig inte vara det riktiga problemet så fick lämna in bilen på verkstad där de fick byta vattenpumpen. Peppar peppar så går den som den ska nu.

I tisdags morse var jag på min första session med min mentala coach Mikaela. Pratade om både mig och hästarna, vad jag vill förbättra hos mig som ryttare och vad jag vill utveckla hos mina hästar. Spännande och intressant :) Vi kommer att ses varannan vecka bara vi två, och sedan ses vi alltid på Lenanrtträningarna också.

På eftermiddagen åkte mamma och jag bort till Kungsbacka Ridklubb och red på den upplysta ridslingan med Bill och Ratzia. På vägen hem stannade vi på Kungsbacka Hästklinik och vaccinerade dem. Så himla bra att de har kvällsöppet på tisdagar. Egentligen var det inte dags för dem att vaccineras än, men med tanke på det smittokaos som råder för tillfället så tog vi och vaccinerade dem lite tidigare än vanligt. Verkar som om det är många som gör det nu. Marco vaccinerades för inte så länge sedan och Hedda blev också vaccinerad, fast i fredags.Bill på ridslingan, pigg och glad :)Marco på tur i måndags :)

I onsdags blev det markarbete på morgonen med Marco och Ratzia i manegen. Marco kändes jättefin och det var väldigt kul när en som vi känner höll på att bygga hinder i manegen tyckte att hästarna såg så fina ut. "Härligt att få se bra ridning så här morgonen". Då blir man glad :)

På kvällen var det hoppträning för Lennart och den här gången var det gamla Heddas tur. Hon har inte hoppat sedan innan semestern, så hon tyckte det var superkul och hoppade fint!!
I torsdags kom Vivi från SvenskHästrehab och gick över alla fyra hästarna. Djupvåg och sedan massage. Hon tyckte att alla kändes fina i kroppen, inga spänningar eller liknande. Mjuka och fina, kul! :) Efteråt blev det longering med Equibandet.

Hästarna njuter :)

I fredags mockade jag stallet på morgonen innan jobbet. På eftermiddagen red mamma ut på Hedda och när jag kom hem från jobbet skyndade vi oss till Bunketorp med Marco och Ratzia för en ridtur innan det blev mörkt. Så skönt ändå att man märker att det är ljusare längre nu. Underbart! När vi kom hem från skogen däremot var det mörkt, så då red jag Bill i paddocken med strålkastarna på. Han kändes riktigt fin och fokuserad! Inget bus inte och detta var nog första gången som jag på riktigt satt ner i traven och jobbade honom. Har suttit lite kortare stunder, men mest varit lättridning. Insåg nu att han har en väldigt bekväm och "sittvänlig" trav. Inte som Marcos symaskinstrav ;) Fick i alla fall en väldigt trevlig känsla när jag jobbade honom i traven och han bjöd på ordentligt fram. Marco efter en tur i skogen i fredags :) 

Igår fick Hedda vila eftersom hon vaccinerades i fredags. Åkte till Kungsbacka RK med Marco och Ratzia. Mamma red Ratzia på ridslingan och jag och Marco trimmade dressyr i stora manegen. För ovanlighetens skull var de HELT obrydda. Verkar inte ens som att de märkte att de skildes åt. Haha, annars kan det bli ett herrans liv!

Jobbade sedan 10-18 igår och när jag kom hem longerade jag Lille Bill med Equibandet :)

Instagram: aamaziingsara
Youtube: https://www.youtube.com/user/aamaziingsara


Läst 21835 ggr

Fler inlägg

JUN
22

Väldigt glad!

Hej! Igår var det dags för kval 2 i 7-star inne på Åby. 130cm för Ratzia och 140cm för Marco. Båda bedömning A:0. För Ratzia var det en bana med 11 hinder och 13 språng. Den här gången galopperade vi igång ordentligt när vi fick startsignal och hon var med på noterna. Hoppade superfint och jag tror inte hon var i en bom. Blev en felfri runda och slutade 9:a! :) Så kul! Detta gjorde att vi gick vidare till delfinalen imorgon.


Glada över en fin runda som gav placering <3

Åkte sedan hem och gjorde i ordning Marco. För honom var det en bana med 12 hinder och 14 språng. Den största 140cm vi någonsin ridit! Hjälp alltså! Jag tyckte ju 140cm i söndags var en av de svåraste och största vi ridit, sedan när vi hoppade 135cm i torsdags som var 7-star kval 1 så tyckte jag att den var ännu större än 140 i söndags? Och nu kändes det ännu större? Jag menar, hur är det möjligt? Haha, som Lennart sa "är det 140 så är det 140". Fast jag håller inte med, tycker det är stor skillnad mellan olika banbyggare och tävlingsplatser, och på denna tävling här inne på Åby har jag nu hört flera säga att det är väldigt stort och svårt, vilket även resultaten talar för om man kollar på Equipe.

Men nu gled jag in på ett sidospår! Tillbaka till Marco! Kändes fin och framme inne på framhoppningen. Inne på banan red jag runt och visade hindren medan den innan hoppade. Vet att det var en oxer som kändes helt enorm. Har nog inte ens hoppat så stort och brett på träning. Tänkte att nu får vi verkligen se till att ha ett bra grundtempo och hålla rytmen. Startar och han hoppar sååå fint. Speciellt på de stora oxrarna är han jättemodig och bara klipper till! Min fina häst! Tredje sista är en kombination med räcke in och oxer ut. Tar frambommen på oxern med ett bakben. Sista hindret är ett räcke där även den bommen touchas med bak. Två små rivningar på slutet Jag är SÅ NÖJD! Så nöjd över hur fint han hoppade och hur modig han var, hela tiden positiv och framåt, jag kände liksom aldrig att jag behövde pusha på honom. Bästa Marco <3


Det var en del som gick vidare till delfinalen i 140 imorgon som avstod och då plockar de in nästkommande på tur, så Marco och jag gick vidare till finalen, men tackade också nej. Nu har han gått två stycken 135 och två stycken 140 på en vecka och det har som sagt varit tuffa banor. Han har hoppat jättefint och jag är så nöjd med honom, samt att jag så klart är extra rädd om hans ben med tanke på skadehistoriken. Därför är vi nöjda med den här helgen och nu blir inte nästa tävling förrän om en månad :)

Så ingen tävling idag, utan det blev en lugn och skön skogstur i morse. Imorgon bitti går Ratzia sista starten för det här meetinget :)Morgontur <3


Läst 2363 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21

7-Star

Hej! Igår var det kval ett i 7-star inne på Åby. Ratzia gick 130cm och Marco 135cm. Det var bedömning A:0+A:0 två faser för båda hästarna. Ratzia kändes fin på framhoppningen men inne på banan började vi med att riva första hindret, den är alltid seg!! Resten hoppade hon fint. Tyckte att hon var igång ordentligt när vi red an ettan, men gick ner lite tidigt med bak så bakbommen på oxern for i backen. Sånt som händer!
Sedan var det dags för Marco och 135cm. Alltså den banan kändes svårare än 140 i söndags, och då tyckte jag den var svår?! Läste att till och med Cornelia Rylen skrev på sin Instagram att det var både en stor och svår 135, så då inbillade jag mig inte ;)

Marco var i alla fall jätteduktig med ett nedslag! Tog frambommen på hinder tre. Vi är ju sällan på dessa stora tävlingar där det är så här stort och svårt, så får se det som en utmaning och att vi får träna och samla på oss rutin. Nästa år hade det varit roligt att åka på alla dessa 7-star-tävlingarna :)

Idag är det dags för kval 2, så dags att gå ut och göra i ordning Ratzia nu :)Läst 3474 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
20

Debut 120cm!

Hej! Igår gjorde Bill sin debut i 120cm inne på Åby. Så himla spännande! Jag åkte med bara honom igår och det var så lugnt och skönt. Som jag skrivit tidigare är han ett monster när Hedda är med. Lever rövare på framridningen och bockar som en tok. Igår var han helt cool. Var 30 grader varmt också, så lite matt pga värmen kände jag, men ändå helt annorlunda att åka med honom själv.

Inne på banan började han fint på ettan och den här gången inget krångel i svängen från utgången. Dock blev det en rejäl miss på tvåan, ett räcke. Jag kände när jag hade typ två galoppsprång kvar att han tittade på något annat än hindret, så försökte trycka till med skänkeln men det var för sent, så han missbedömde och trampade om istället och rev grovt. Fick galopperat fram till trean och där hoppar han väldigt spänt och stort för han blev nog lite chockad själv över vad som hände på tvåan. Sedan kommer han igång igen och kämpar på bra! Får ett litet pet på näst sista också.

11 hinder och 12 språng. Så nöjd med honom och hans utveckling!! :) Han kunde lika gärna sagt upp sig efter tvåan, men han kämpade på! För ett år sedan fanns det inte ens på kartan att vi skulle tävla överhuvudtaget. Gjorde ju sin livs första tävlingsstart 29 augusti förra året.
Nu hoppar han inget mer på denna tävling, idag och imorgon hoppar Ratzia och Marco :)Ratzia 130cm i söndags <3 Foto: Falkenbergs FotoMarco 135cm i lördags <3 Foto: Falkenbergs FotoMarco 135cm i lördags <3 Foto: Falkenbergs Foto


Läst 4415 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv