Saras vardag - Vaccinering
FEB
24

Vaccinering

Hej! Dagarna rusar förbi, men denna veckan har varit lite lugnare. I måndags åkte jag först till Bunketorp med Marco för en tur i skogen. Eftersom han tävlat på söndagen blev det en lugn tur med skritt och lite trav. På vägen hem blir det bilproblem... När jag nästan är hemma, ungefär 100 meter kvar bara, plingar varningsklockan till och på displayen står det "motorn överhettad, stäng av bilen". Eh, hjälp?! :O Kollar på den där termometern och den är på rödaste röda! Kan ingenting om bilar, de ska liksom bara fungera och ta mig från punkt A till punkt B. Fick lite lätt panik, men eftersom jag i princip var hemma så chansade jag på att bilen inte skulle explodera och körde upp för backen. Efter samtal till Fredrik och pappa blev det påfyllt med kylarvätska i bilen, men det visade sig inte vara det riktiga problemet så fick lämna in bilen på verkstad där de fick byta vattenpumpen. Peppar peppar så går den som den ska nu.

I tisdags morse var jag på min första session med min mentala coach Mikaela. Pratade om både mig och hästarna, vad jag vill förbättra hos mig som ryttare och vad jag vill utveckla hos mina hästar. Spännande och intressant :) Vi kommer att ses varannan vecka bara vi två, och sedan ses vi alltid på Lenanrtträningarna också.

På eftermiddagen åkte mamma och jag bort till Kungsbacka Ridklubb och red på den upplysta ridslingan med Bill och Ratzia. På vägen hem stannade vi på Kungsbacka Hästklinik och vaccinerade dem. Så himla bra att de har kvällsöppet på tisdagar. Egentligen var det inte dags för dem att vaccineras än, men med tanke på det smittokaos som råder för tillfället så tog vi och vaccinerade dem lite tidigare än vanligt. Verkar som om det är många som gör det nu. Marco vaccinerades för inte så länge sedan och Hedda blev också vaccinerad, fast i fredags.Bill på ridslingan, pigg och glad :)Marco på tur i måndags :)

I onsdags blev det markarbete på morgonen med Marco och Ratzia i manegen. Marco kändes jättefin och det var väldigt kul när en som vi känner höll på att bygga hinder i manegen tyckte att hästarna såg så fina ut. "Härligt att få se bra ridning så här morgonen". Då blir man glad :)

På kvällen var det hoppträning för Lennart och den här gången var det gamla Heddas tur. Hon har inte hoppat sedan innan semestern, så hon tyckte det var superkul och hoppade fint!!
I torsdags kom Vivi från SvenskHästrehab och gick över alla fyra hästarna. Djupvåg och sedan massage. Hon tyckte att alla kändes fina i kroppen, inga spänningar eller liknande. Mjuka och fina, kul! :) Efteråt blev det longering med Equibandet.

Hästarna njuter :)

I fredags mockade jag stallet på morgonen innan jobbet. På eftermiddagen red mamma ut på Hedda och när jag kom hem från jobbet skyndade vi oss till Bunketorp med Marco och Ratzia för en ridtur innan det blev mörkt. Så skönt ändå att man märker att det är ljusare längre nu. Underbart! När vi kom hem från skogen däremot var det mörkt, så då red jag Bill i paddocken med strålkastarna på. Han kändes riktigt fin och fokuserad! Inget bus inte och detta var nog första gången som jag på riktigt satt ner i traven och jobbade honom. Har suttit lite kortare stunder, men mest varit lättridning. Insåg nu att han har en väldigt bekväm och "sittvänlig" trav. Inte som Marcos symaskinstrav ;) Fick i alla fall en väldigt trevlig känsla när jag jobbade honom i traven och han bjöd på ordentligt fram. Marco efter en tur i skogen i fredags :) 

Igår fick Hedda vila eftersom hon vaccinerades i fredags. Åkte till Kungsbacka RK med Marco och Ratzia. Mamma red Ratzia på ridslingan och jag och Marco trimmade dressyr i stora manegen. För ovanlighetens skull var de HELT obrydda. Verkar inte ens som att de märkte att de skildes åt. Haha, annars kan det bli ett herrans liv!

Jobbade sedan 10-18 igår och när jag kom hem longerade jag Lille Bill med Equibandet :)

Instagram: aamaziingsara
Youtube: https://www.youtube.com/user/aamaziingsara


Läst 22055 ggr

Fler inlägg

SEP
14

Semester!

Hej! Nu är det äntligen dags för semester :) Flyger till Los Angeles idag och blir borta i fyra veckor. Ska bli så härligt! Vill ni följa mig under resan kan ni göra det på min Instagram aamaziingsara <--

Mamma kommer ha fullt upp hemma med att hålla igång Hedda och Ratzia. Marco och Bill kommer ha det lyxigt i två veckor med spa och gå på vattenband. Marco har varit där två gånger tidigare, men detta blir första gången för Bill. Ska bli extremt intressant att höra hur han reagerar första gången! Kommer han gå i direkt? Kommer han hoppa ut i vattnet? Eller kommer han bara tvärvägra så att mamma får åka och hämta hem honom igen? Han är ju väldigt oförutsägbar den hästen..Bill 120cm i Hermanstorp <3 Foto: Falkenbergs Foto

Hästarna har trappat ner lite efter tävlingen i Hermanstorp som var för två veckor sedan. Ingen har hoppat förutom Marco. Tog honom till Lennart bara för att kolla så han inte blev rädd efter vurpan, men han var precis lika busig och glad som vanligt och hoppade trekombination utan problem <3 Var ju en fotograf från Hallands Nyheter som fotade heeela vurpan. Ser riktigt äckligt ut men vi klarade ju oss som tur var väldigt bra!Fy satan! :( Foto: Håkan JohanssonTur att allt gick bra <3 Foto: Håkan Johansson

Vivi från Svensk Hästrehab var även och kollade på Marco i veckan. Tittade med värmekameran, kände över honom och gav honom djupvåg och massage. Inget syntes på kameran och han var jättefin i kroppen, inte öm eller stel någonstans. Så skönt! Har mest ridit ut på honom efter tävlingen men igår red vi markarbete på stora utebanan på Kungsbacka Ridklubb och han kändes superfin! Han har verkligen varit i toppform det här året (peppar peppar)! Blir skönt för honom nu med vattenträning och sedan kör vi igång igen när jag kommer hem <3Svensk Hästrehab <3Ratzia 140cm <3 Foto: Falkenbergs Foto


Läst 6357 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01

Upp som en sol, ner som en pannkaka!

Hej! Det blev som vanligt en händelserik tävlingshelg! Började igår med att åka ner med Hedda, Bill och Ratzia. Supervarmt och kvavt hela dagen. Hedda startade först och hoppade 115cm, bedömning A:1a. Rev ett räcke i början på banan, men som vanligt kändes hon ändå fin :)
Efteråt var det vilde Bills tur att också hoppa 115cm, men avdelning B. Busade mellan tvåan och trean, men annars skötte han sig fint och hoppade felfritt! Duktig! :)
Efteråt skulle han även hoppa 120cm avdelning B. Trodde han skulle vara trött eftersom det var så himla varmt, men nej då, han brallade på som vanligt. Rev två hinder, men kändes ändå som en väldigt bra runda :)

Sist för dagen var det dags för Ratzia att hoppa Distriksmästerskap för Halland 2019. Bedömning A:1a. Hon blev jättesvettig på framhoppningen i det kvava vädret, så funderade på hur hon skulle orka inne på banan. Där levererade hon en jättefin, felfri runda och vidare till omhoppningen! :)

Det var 13 stycken som gick vidare till omhoppning och det var åtta placerade, så visste att nu var det allt eller inget som gällde. Satte upp bra galopp från början och Ratzia var med på noterna! Svängde snävt och galopperade på. Hon var felfri igen och VANN! Så nu är Ratzia Distriktsmästare i Halland 2019, så himla kul!! :) <3

Roligt också att det blev två prisutdelningar för DM var en klass i klassen, så Ratzia vann båda och fick alltså TVÅ segertäcken med sig hem. Hur lyxigt?!Prisutdelning i själva klassen :)Prisutdelning för DM :)
Idag åkte vi dit igen med Ratzia och Marco som skulle hoppa 140cm. Hade Ratzia först och kände på framhoppningen att hon var lite matt från igår. Inte så konstigt, så hoppade inte fram så mycket idag. Inne på banan kämpade hon på bra! 11 hinder och 13 språng, rev två räcken men som sagt, nöjd att hon kämpar på så bra! Har inte gått så många 140 så måste få rutin på den höjden :)

Sist ut var Marco, och det var här det blev ner som en pannkaka! Han har ju känts i supertoppform nu sedan Älmhult och idag gjorde han det igen! Gav en grym känsla inne på banan och var felfri de fem första hindren, sedan kommer trekombinationen. Hoppar jättefint och väl in över oxern, men till B-hindret blir det långt och Marco kraschar rätt igenom räcket och går omkull på andra sidan! :O Går alltså ner på knä och rullar på sidan över mitt ena ben, men det kändes absolut ingenting, men ställer sig direkt igen. Går rent direkt men är ju helt uppe i varv så vet ju inte hur benen mår egentligen. Ser att han dragit upp en hudflisa under hakan och blöder ganska ordentligt. De på banan var snabbt framme och hjälpte mig ta av utrustning och sådant och veterinären kom också in direkt och kollade på honom <3

Stackaren, var helt sandig på ena sidan som han rullat över på så gick och spolade av honom. Ledda runt honom en stund och eftersom han var lite stissig småtravade han och då kunde man inte se någon hälta i alla fall. När vi kom hem såg jag att han även fått ett ytligt skrapsår på ena frambenet men bara att päls hade gått av och ingen hud. Gick ut i hagen direkt. Ska skritta ut på honom imorgon, men hoppas inte han fått någon smäll eller liknande <3


Läst 15694 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
30

Bra träningar!

Hej! Kommer ni ihåg att jag skrev att mamma var med i en tävling hos Equality Line där man kunde vinna en träning för Linda Heed och att hon vann?? Förra veckan åkte Marco och jag ner till Malmö på tisdagen för att träna. Riktigt roligt! Väldigt bra och nyttiga övningar och vi fick träna både på lydnad och att komma tillbaka ordentligt, men sedan att öppna upp galoppen på de vanliga hindren. Linda var bra och tydlig att träna för och det kändes väldigt likt träningarna för Lennart och Amanda, så det var skönt. Annars kan det ju vara väldigt svårt när det är en sådan här engångsgrej, både för tränaren och eleven. Hade känts jobbigt om hon hade velat att jag gjorde på ett helt annat sätt, haha. Men spana in filmen, den där linjen på mitten var otroligt nyttig så jag bad om avstånden så att jag kan bygga upp själv och trimma vidare hemma och även göra det med de andra hästarna :)

Denna veckan tränade jag med Bill och Marco för Lennart på onsdagen. Var några veckor sedan sist då det varit lite sommaruppehåll, så både Bill och Marco var otroligt glada och ystra. Många bocksprång, men de hoppade superfint!! Bill drog till med ett sådant galet hopp på ett hinder så jag var sååååå nära på att åka av efteråt. Lennart ropade "SITT KVAR!". Ja, självklart kämpar jag för mitt liv för att inte åka i backen ser du väl! ;)

HUR SJUK är inte den här bilden, haha!! Kolla in videon så får ni se hur nära det var att jag trillade av, har med både i vanligt tempo och slow motion, haha!

Idag red mamma och jag ut med Ratzia och Bill, sedan red jag ut med Hedda efteråt och sist red jag Marco i paddocken. Till helgen vankas sista tävlingen innan det blir semester för min del. Reser i mitten på september och är borta i fyra veckor. Ska verkligen bli skönt :)


Läst 16835 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv