Therese - 1 maj och unghästtävling!
MAJ
02

1 maj och unghästtävling!

 

Blev inget tufft valborgsfirande för oss för vi tävlade på Rocklunda 1 maj. Det var en mindre tävling med två 1 meter klasser och en 110, perfekt för unghästarna.

 

Det var första utomhustävlingen och den andra tävlingen någonsin för CASH FLOW, CELVIN AF TORTUNA och en ny häst som heter MALDINI.

 

Alla tre tyckte det var mycket att titta och koncentrera sig på i första klassen. Då är det inte lätt att hoppa felfritt men alla gjorde en bra runda. Perfekt då med en klass till så de får komma in igen.

 

 

CELVIN e: Carland-Acacio.

 

CELVIN hoppade då felfritt, kul! Betyder att han har första nollan av tre för att kvala till semifinalen i 4-årschampionatet.

 

 

CASH FLOW e: Coriall-Cardento.

 

CASH FLOW var felfri på hinder och hoppade grymt bra. Tog bara en stund att passera startlinjen för hon tyckte något var läskigt på vägen dit. Klockan gick då igång så vi fick tidsfel men det spelar mindre roll.

 

 

MALDINI e: Camaro M

 

MALDINI var duktig och hoppade runt hela banan. Tyckte ett hinder var lite läskigt men hoppade det på andra försöket.

 

Sedan hoppade jag EDWONDO, EROZ och ALICANTE i 110. EROZ tyckte att han kunde bäst själv och skulle galoppera på så som han tyckte. Självförtroendet har har så det räcker till hela stallet! Fick rida en lydnadsrunda och bryta av på ett ställe. Då får man massa fel i protokollet. Jag är nöjd med skolrundan och att han hoppade vattnet för första gången utan problem. Har inte tränat på det innan. Nu kändes han så fin och när jag red förbi det tittade han inte så då styrde jag på det och han hoppade utan problem. Härligt!

 

 

EROZ hoppar över lilla vattengraven för första gången!

 

EDWONDO var betydligt lugnare än tidigare i helgen. Han behöver ut mycket och få rutin. Felfri på hinder men blev rädd för en tjej som satt på staketet så han kastade sig åt sidan några meter innan ett hinder. Han hoppade sedan utan att titta när jag red på hindret igen.

 

 

EDWONDO e: Escudo.

 

ALICANTE tävlade jag för första gången och det kändes jättebra. Stor häst men lättriden. Hade två nedslag på en bra runda.

 

 

ALICANTE e: Alcatraz.

 

Johanna tävlade LADY LOVE och de hade ett nedslag i första klassen och var felfria i den andra. Roligt och jag kände mig så stolt att se de båda på banan!

 

 

Johanna och LADY LOVE SB.

 

GRATTIS till Therese och SAMBALOLEC som vann den ena klassen!!! Fick vara stolt en gång till! Jättebra runda och det var verkligen kul att se. Therese tränar mycket för mig och Tomas. Träning ger resultat!

 

 

Therese och Samba!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 22569 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 59527 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 85420 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 87902 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv