Therese - 1 maj och unghästtävling!
MAJ
02

1 maj och unghästtävling!

 

Blev inget tufft valborgsfirande för oss för vi tävlade på Rocklunda 1 maj. Det var en mindre tävling med två 1 meter klasser och en 110, perfekt för unghästarna.

 

Det var första utomhustävlingen och den andra tävlingen någonsin för CASH FLOW, CELVIN AF TORTUNA och en ny häst som heter MALDINI.

 

Alla tre tyckte det var mycket att titta och koncentrera sig på i första klassen. Då är det inte lätt att hoppa felfritt men alla gjorde en bra runda. Perfekt då med en klass till så de får komma in igen.

 

 

CELVIN e: Carland-Acacio.

 

CELVIN hoppade då felfritt, kul! Betyder att han har första nollan av tre för att kvala till semifinalen i 4-årschampionatet.

 

 

CASH FLOW e: Coriall-Cardento.

 

CASH FLOW var felfri på hinder och hoppade grymt bra. Tog bara en stund att passera startlinjen för hon tyckte något var läskigt på vägen dit. Klockan gick då igång så vi fick tidsfel men det spelar mindre roll.

 

 

MALDINI e: Camaro M

 

MALDINI var duktig och hoppade runt hela banan. Tyckte ett hinder var lite läskigt men hoppade det på andra försöket.

 

Sedan hoppade jag EDWONDO, EROZ och ALICANTE i 110. EROZ tyckte att han kunde bäst själv och skulle galoppera på så som han tyckte. Självförtroendet har har så det räcker till hela stallet! Fick rida en lydnadsrunda och bryta av på ett ställe. Då får man massa fel i protokollet. Jag är nöjd med skolrundan och att han hoppade vattnet för första gången utan problem. Har inte tränat på det innan. Nu kändes han så fin och när jag red förbi det tittade han inte så då styrde jag på det och han hoppade utan problem. Härligt!

 

 

EROZ hoppar över lilla vattengraven för första gången!

 

EDWONDO var betydligt lugnare än tidigare i helgen. Han behöver ut mycket och få rutin. Felfri på hinder men blev rädd för en tjej som satt på staketet så han kastade sig åt sidan några meter innan ett hinder. Han hoppade sedan utan att titta när jag red på hindret igen.

 

 

EDWONDO e: Escudo.

 

ALICANTE tävlade jag för första gången och det kändes jättebra. Stor häst men lättriden. Hade två nedslag på en bra runda.

 

 

ALICANTE e: Alcatraz.

 

Johanna tävlade LADY LOVE och de hade ett nedslag i första klassen och var felfria i den andra. Roligt och jag kände mig så stolt att se de båda på banan!

 

 

Johanna och LADY LOVE SB.

 

GRATTIS till Therese och SAMBALOLEC som vann den ena klassen!!! Fick vara stolt en gång till! Jättebra runda och det var verkligen kul att se. Therese tränar mycket för mig och Tomas. Träning ger resultat!

 

 

Therese och Samba!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 22735 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 57841 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 71730 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 72671 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv