Therese - ACINDO SB avslutade tävlingsåret 2011 med seger!!!
NOV
20
2011

ACINDO SB avslutade tävlingsåret 2011 med seger!!!

Vilken bra tävlingshelg det har varit på Hamre! Det är fina tävlingar med bra prispengar, Peter Lundström som banbyggare, nytt underlag i stora ridhuset och meetingpris till junior, young rider, senior-som var en sadel till varje!

 

Mina hästar har varit så fina i helgen. Hur det gick i fredags vet ni som följer bloggen. Igår hoppade jag 120 på femåringen CARLINA. Vilka språng hon gjorde på vissa hinder! Det känns bra för framtiden, jag tror på henne.

 

ACINDO hoppade 130, fick en placering fast vi hade ett nedslag i omhoppningen. Felfritt hade räckt till andra plats.

 

På eftermiddagen var det 140 klass, tidshoppning. Där startade jag GINA, LUTRICIA som båda hade ett nedslag. De hoppade bra och LUTRICIA var bättre på tränsbettet.

 

CAHLUA var stjärnan på lördagen. Hon var felfri, snabb och kom tvåa i 140!!! Vann gjorde Niklas Jonsson på den fina AMOORINA. Kan säga att det kändes helt ok att vara tvåa bakom det meriterade ekipaget! Niklas blev sedan helgens bästa senior tillsammans med AMOORINA och vann en sadel, stort Grattis!

 

Niklas vann 140 klassen och jag kom tvåa, varför ser vi inte glada ut???!!!

 

 

Idag var det "bara" fyrklövern till start!

 

GINA var först ut i 135 och hade ett nedslag. ACINDO var nästan sist i klassen men inte i resultatlistan. Där var hon först för hon vann!!!!!

 

Underbara fina ACINDO som vann! Jag är så glad!

 

LUTRICIA och CAHLUA startade 140 klassen. Tycker det var en rolig bana att rida. Båda hästarna hoppade bra men rev tyvärr två bommar båda två. Eftersom det var en winning round och man kunde komma med till omhoppning på ett nedslag och en snabb tid så red jag snabbt med CAHLUA efter första rivningen och tänkte att jag skulle svänga lite snabbt till sista hindret. Tyvärr känner en häst ibland vad man tänker så hon svängde innan jag svängde och då kom vi lite för nära inpå hindret och bommen föll. Så kan det vara men jag är jättenöjd med CAHLUAS resultat i helgen. Pris på två av tre starter!

 

Wiihoo, hejdå tävlingsåret 2011, ser fram mot 2012!!!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 34386 ggr

Fler inlägg

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 2159 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 21362 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
16
2020

Som rubriken lyder så har jag anmält till första tävlingen efter uppehållet. Det känns nästan overkligt, får jag tävla?! Det ser jag verkligen fram emot, mer än vad jag trott. När jag packade lastbilen här om dagen inför vår träningsutflykt till Rocklunda så kändes det som att packa inför tävling! Så om några veckor är det dags!

Vi var ju in till Rocklunda och red ett gäng på åtta hästar i fredags. Både unghästar och äldre. Så det var en hel karavan med fordon som rullade från gården! En stor lastbil, en B-kortare och två transporter!

För min fyraåring “Nisse” var det första utflykten någonsin, och han är dessutom nyss inriden, men det kan man inte tro. Så cool häst, både att lasta och åka iväg, rida på den stora banan och lasta in igen, som att han inte gjort annat i sitt liv, vilken häst! Det är så kul med unghästarna som jag har nu, de är så trevliga och det är spännande att jobba med dem.

På bilden här ovan är det min fyraåring NISSE med Maja i sadeln och bakom skymtar BERRA och jag!

Jag red och hoppade unghästarna BERRA, CORLEEN samt mina tre äldre tävlingshästar CASH FLOW, LORD och LOVELY. Unghästarna sköte sig bra, inget krångel och båda hoppade banan med tittiga hinder. Det är så kul med deras framsteg från gång till gång.

LORD hoppar!

De tre äldre hoppade bana och jäklar vad fina de är!!! Alla tre är i bra form och jag längtar verkligen efter att få tävla nu! Hemma har jag inte hoppat stora hinder eller banor, mest markarbete och ridit ut. Så jag trodde att det skulle vara mer detaljer att fila på. Jag kände mest att jag själv behöver komma in i tänket med banor och den sista lilla tajmningen i ridningen. Hästarna var jätteduktiga. LORD han var så otroligt avspänd, ridbar och lugn. Har han mognat under den här långa pausen förhoppningsvis? Drömmen är ju att han blir såhär lugn på tävlingsbanan också! Det är en häst med hur mycket kapacitet som helst, bara lugnet infinner sig och förhoppningsvis så kommer det.

ACINDO och jag på första ridturen på flera år!

Här hemma så har vi börjat rida igång ACINDO igen! Hon kommer inte att betäckas om efter att ha förlorat två föl så nu får hon bli ridhäst igen om hon vill! Första ridturerna har vi gjort och det är skogen som gäller i några veckor framöver. Det var en häftig känsla att sitta upp i sadeln på min gamla kompis igen! Hon är ju inte riden på nästan tre år så hon blev nog lite förvånad när jag kom med sadel och träns till hagen och sadlade på henne. Hon tog sedan täten hela skogsrundan, vi hade sällskap av Maja och Janina på varsin häst. Känslan var så bra, ACINDO kändes så nöjd och glad! Så nu börjar vi med att skritta i skogen och bygga upp henne så får vi se hur ACINDO känner och vill, om hon blir ridhäst fullt ut igen!


Läst 33448 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv