Therese - ACINDO SB tvåa!!!
OKT
23

ACINDO SB tvåa!!!

Bra dag idag som började tidigt hemma i stallet. Johanna och jag red ut två hästar vid halv åtta. Jobbade sedan en av inridningshästarna som är jätteduktig, snart klar!

 

Jag red sedan de som skulle tävla senare på dagen. Viktigt att hästarna kommer ut och rör på sig. Blev mjukgörande ridning längs grusvägen. Tempoväxlingar osv. Vi lastade och åkte halv tolv. Då hade Carro mockat stallet, hästarna var utsläppta i hagarna, Johanna packat allt hö, Towe packat alla grejer och flätat hästarnas manar, bra teamwork!

 

Min första klass för dagen var 140 och det var kval till lilla rundans final. CAHLUA var först ut och hon var fin. Lite lugnare än igår men fortfarande på. Rev tyvärr femman och sjuans räcken, blev lite het och då valde jag att göra en volt och bryta av till trav. Dumt att kasta sig in i en kombination när hästen inte är i balans. Ny galopp och allt iordning så hoppade hon de fem sista hindren strålande. Detta var bara hennes sjunde start i 140 och hon utbildas fortfarande så det var ok.

 

LUTRICIA startade nästan sista av de ca 90 starter som var i klassen. Kalasbra runda med ett skitpet på treans insprång i kombinationen. Jag höll vår plan som Tomas och jag gjorde när vi gick banan. Blev en bra tid och resultatet räckte till en tjugonde plats av alla och vi kvalade till lilla finalen imorgon!!! Roligt!!!

 

Efter den klassen hade vi en paus då det var 150 hoppning med kval till stora finalen imorgon. Passade på att sitta på läktaren och titta. Vann gjorde Emma Emanuelsson på Titan, jättebra runda. Tvåa kom Helena Persson på Bonzai H.

 

Dagens sista klass var en 135 ackumulator hoppning. Då får man poäng för varje hinder man hoppar felfritt och som sista hinder kan man välja att hoppa en joker som ger dubbla poäng.

 

GINA var först ut och kändes fin redan på framhoppningen. Hon var riktigt fin på banan, bra tryck och tempo. Tyvärr rev vi hinder nummer åtta. Tar på mig rivningen helt, la henne för stort på hindret, synd för hon hoppade allt annat så bra även jokern.

 

Sist ut var ACINDO som nu går under namnet "Rallyräkan"!!! Felfri, snabb och superfin!!! Kom på andra plats, härligt!!!

 

ACINDO på prisutdelningen. Rosett, plakett, premier och ett fint glasfat från Kosta Boda.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 28203 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 27220 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 41115 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 42060 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv