Therese - ACINDO VANN igår!
MAJ
21

ACINDO VANN igår!

Igår var vi och tävlade på Jumpclub i Enköping. Tog med LORD, LOVELY och ACINDO.
Tävlingen gick på gräsbanan och det var kul att rida på gräs, det gillar jag. Måste bara ta och uppdatera min broddlåda till nästa grästävling. Hade behövt lite spetsigare brodd än de jag hade. När det inte är så mjukt i ytan behöv det lite spetsigt för att de ska komma ner lite med brodden. Gräsbanan var fin, och hästarna trivdes.

Först hoppade jag 120 klassen med LOVELY och ACINDO. Efter sista starten på Sundbyholm då ACINDO var lite skärrad efter framhoppningen så valde jag att hoppa en 120 klass på henne för att känna att allt kändes bra. Hon tackade för det och hoppade felfritt och sen är hon naturligt snabb utan att jag egentligen gasar. Hon är väldigt snabb att svänga så det blev så bra så VI VANN!!!!! Hur kul som helst, att vinna är alltid roligt!

ACINDO in action påväg mot seger!

LOVELY hoppde fantastiskt fint, vi rev ett hinder men för övrigt hur bra som helst.

LOVELY fick äran att gå in på prisutdelningen eftersom hon startade nästan sist i klassen, ACINDO stod redan urbroddad och mumsade hö i lastbilen! Vi vann bland annat ett fint täcke som det inte gick att sätta på LOVELY inför prisutdelningen. Hon var spänd för det hade börjat blåsa och regna så hade vi slängt på ett fladdrande täcke så hade vi nog slagit tidsrekord i fortast runt ett ärevarv i sken! Inte ens rosetten gick att sätta på tränset eller martingalen, den fick hänga på min kavaj! Inte bästa prishästen igår!

Efteråt så kunde vi lägga på täcket och ta en bild!

LORD fick hoppa 130 klassen direkt utan någon lägre klass innan, första gången han gick rakt in i 130. Det hade blivit sämre väder så det regnade ganska ordentligt men det stoppade oss inte från att göra en bra felfri runda. Han var väldigt laddad och kaxig på framhoppningen, sen på banan var han riktigt fin, jättekul! Red inte så fort så vi hamnade precis utanför prislistan.

Idag har vi varit hemma och nästan alla hästar har longerats. Imorgon blir det tävling med LILL-LADY!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 18751 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 55223 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 69111 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 70052 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv