Therese - Aldrig mer i sista minuten!
NOV
24
2012

Aldrig mer i sista minuten!

 

Tävlade idag och igår kväll fanns ingen återvändo, hästen behövde klippas! Hade planerat att göra det innan men tiden räcker inte alltid till så då får det bli i sista minuten ibland. Tänkte att det gör inget, tar bara runt 20-25 minuter att raka av pälsen på den lilla hästen. Så fel jag hade! Klippmaskinen la av ett flertal gånger. Den börjar nog bli sliten efter alla år?! Lyckades klippa kusen men det tog lite mer än två timmar!!!! Kom in sent från stallet för det och kom i säng vid midnatt. Skulle upp vid sex, vaknade kvart över sju....hade tänkt åka kvart i åtta. Då skulle jag fodra och vattna alla tretton boxhästar, fixa Celvin som skulle tävla, slänga i mig frukost och byta till vita byxor!

 

Lyckades på något vis och rullade hemifrån vid tio i åtta! Kom fram i lagom tid. Hästen var nog glad eller tyckte jag var läskig som hoppade upp i sadeln för han sköt rygg och bockade över hela parkeringen med mig utan stigbyglar! Hann tänka att jag vill inte ramla av här, det kommer göra ont eller skita ner de vita byxorna!!! Som tur är red jag mycket shetlandsponny när jag var liten och tackterna sitter i, balansen likaså, jag satt kvar med bravur!!! Bjöd alla på parkeringen på lite underhållning på morgonen i alla fall!

Tävlingen gick fint, felfritt i första klassen och ett litet ynka pet i den andra. Han hoppade jättebra!

 

Kom hem efter lunch och då var det bara att sätta igång och rida några hästar hemma. Hade Ellinore och Johanna till hjälp så vi gjorde sju hästar tillsammans och till strax efter klockan 18 var vi färdiga med allt! Nu tänker jag slänga mig i säng, ska tävla tre hästar i Heby imorgon så vill vara pigg och glad! Tur att min snälla mamma kvällsfodrar ikväll!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 25182 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 7388 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 9577 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 28784 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv