Therese - Årsta Runsten
JUN
12
2015

Årsta Runsten

Nu är vi på tävling hos Årsta Runsten utanför Stockholm. Måste bara säga att wow vilket lyft tävlingsplatsen har gjort. Jag har varit här många gånger och tävlat och hoppat både lätta klasser på de mindre banorna och även Grand Prix på stora gräsbanan. Kom tvåa med LAGANA en av gångerna!Bana två, den är inte så liten.Nu har de gjort om bana två den mindre gräsbanan som inte alls var så bra förut. Den är nu riktigt stor och det är perfekt gräsunderlag! Stora gräsbanan är också bättre mot tidigare år, vilket lyft! Helt fantastiskt fint att rida på! Så roligt för det är verkligen en bra tävlingsplats och tävlingsarrangör.
Gräsunderlag när det är riktigt bra är mitt favoritunderlag att tävla på, även fast man står och svär över dessa broddhål många gånger.


Hästarna trivs de med och hoppar bra. ROZZIE hade pris igår i en start och har hoppat bra i de andra rundorna. Hon samlar rutin inför framtiden, hon är bara fem år.CASH FLOW är sig själv igen efter några jobbiga humörsveckor. Hon bjuder på hindren med en härlig känsla. Var felfri både igår och idag och fick pris i 120 klassen.LORD LOOP känns jättefin. Han har hoppat två 120 klasser med ett nedslag i vardera.ACINDO hoppade 130 klassen idag, kval till 7 star final på söndag. Det blev en felfri runda och en grön rosett, femte plats.


Solen strålar och det är underbart väder, gör inte tävlandet sämre direkt! Vi tävlar vidare imorgon och på söndag, håll tummarna!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 13942 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 5411 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 7600 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 26808 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv