Therese - Årsta Runsten tävlingen!
JUN
15

Årsta Runsten tävlingen!

Det gick bra för mig i år igen på Årsta Runstens tävling! Hästarna var verkligen i fin formsmiley

På lördagen vaknade jag av att jag fick vatten i ansiktet...det regnade in från takluckan...inte för att den läcker, det var storm och full blåst så det blåste in under luckan. Lastbilen gungade dessutom i blåsten så jag tänkte bara, Jaha, det var den tävlingsdagen, det kommer inte gå att rida idag om det ska fortsätta så här. Då var kl 06...Som tur var avtog regnet men inte blåsten. Det gjorde att banan torkade upp en del och tack vare duktiga funktionärer som kämpade med underlaget så gick det bra att tävla.

Towe och Matilda i stallet hos Jessica där vi hade hästarna under helgen

Jag red inte första klassen så vi behövde inte åka till tävlingen förens efter lunch. Då hann vi fixa med hästarna och jag trimmade LAGANA lite. Det var hennes klass som var min första för dagen och det var 150 kvalet till Grand prix. Banan var ganska svår och mycket fel blev det. Bara två ekipage var felfria och vann gjorde Helens Lundbäcks pojkvän Roberto. LAGANA och jag gjorde en ganska bra runda men det trillade fyra bommar. Början var bra, i mitten kom rivningarna och slutet mycket bra. Kanske blev det lite tungt av regnet på banan?

LAGANA 150 kval

Sedan var det dax för Runstens Derbyhoppning i 140. Där red jag LUTRICIA och vi vann ju derbyt förra året så nog var jag sugen på att upprepa det! I år tycker jag att derbyt var svårare, och det gick i 140. Jag älskar att rida derby och det gör LUTRICIA också! Banan är lång, 18 hinder med kombinationer, vattengravar, hoppa ut från banan, upp och ner för gräsvallen osv. LUTRICIA var helt suverän och vi var felfria!!!!!!!! Tre felfria blev vi som fick hoppa om och två skulle få pris...

Första ekipaget var felfria och snabba, sedan var det vår tur. Efter mig startade Marlene Lindblad på Handsom EM, och de är alltid snabba så det fanns inget för mig att förlora, det var bara att ge järnet! LUTRICIA var med på noterna och jag såg en sväng där jag kunde gå innanför till näst sista hindret för att spara lite tid och det gjorde vi, var felfria i mål och snabbare! Marlene och Handsom EM var också felfria och en sekund snabbare än oss. Jag kan säga att jag var inte besviken att bli tvåa, jag var superglad! Det är kul att känna att en häst vet när den varit riktigt duktig, LUTRICIA kände det och hon verkligen strålade som en sol med spettsade öron! På söndagen gick hon sedan 135 med ett nedslag som jag tar på mig lite. Hon hoppade mycket bra och det var kul, hon gick ju fort i omhoppningen dagen innan men det påverkade inte hoppningen dagen efter.

LUTRICIA och jag på gräsvallen. Bilden är från förra årets derby.

Unghästarna hoppade på lördagskvällen. ACINDO SB gjorde åter igen en jättefin runda. Ett nedslag men ingen sexåring var felfri så hon fick pris. GINA var mer avspänd är dagen innan och hoppade bra, hade två ner. AMOORINA hade samma resultat. CAHLUA hade hittat utgången och efter hinder två tyckte hon att vi skulle gå ut från banan och till lastbilen. Det tyckte inte jag och efter att ha stått på bakbenen gav hon sig och hoppade sedan resten av banan utan problem...

CAHLUA, damen med humör, som jag tycker så mycket om i alla fall!

På söndagen började unghästarna och AMOORNA var felfri!!! Jättebra. GINA var också jätteduktig. Hoppade 130 helt avslappnat med riktig bjudning och fina språng. ACINDO var otroligt fin igen. Rev tyvärr i trekombinationen, annars hade vi varit nolla.

Sedan var det dags för helgens andra höjdpunkt, GRAND PRIX hoppningen. Första höjdpunkten var derbyt.

Banan var ganska lång och framför allt ganska så svår. Banbyggaren Jonas Holmberg sparade inte på krutet. Den innehöll det mesta, bla stora vattengraven med räcke efter på relaterat avstånd och banan avslutades med en maffig trekombination. Jag måste erkänna att jag är lite skråckfull så den fina DROSKA skjortan åkte på. Den har ju bringat tur i de senaste finalerna...idag gav den full utdelning för LAGANA och jag var FELFRIA!!!!! Vi var det första felfria ekipaget och klassen var en a:1A, omhoppning endast för de felfria. Jag var ensam felfria ända till den sista startande som var Sara Samuelsson. Hon grejade en omhoppning genom att vara felfri. Kul för publiken och alla, spänning på topp!

Min strategi var att försöka rida felfritt och lite på säkerhet, ville inte riskera att halka om underlaget skulle släppa. Vi lyckades vara felfria även i omhoppningen!!! LAGANA var fantastisk! Underbart att vara dubbelnolla i en Grand Prix!

Sara var också felfri och snabbare så hon vann och jag blev tvåa. Inte en missnöjd tvåa nu heller kan jag säga! Trevligt att få ordentligt med prispengar också, det sitter aldrig ivägen!

Happy!!!

Diva är bara förnamnet på LAGANA ibland!!! Hon njuter i fulla drag på prisutdelningen. Tre kom John Hickey på fina IAN. John vann sjuårsfinalen på CAMOMILL (sto Camaro M-Looping) det är en häst som jag ridit in och visade på treårstestet och fick hoppdiplom. Det är kul när hästar man jobbat med blir stjärnor! Grattis JOHN och stort GRATTIS till Björn Andersson och Eva Manlig som är uppfödare till CAMOMILL och LUTRICIA MC NEAL, och även LAGANA är född och uppvuxen hos dem.

Jag måste även få skriva in ett litet beröm som jag fick efter Grand prix klassen. Det var självaste banbyggaren som kom fram till mig och sa att min runda var jättebra och välriden. Han tyckte att jag red banan precis så som han hade tänkt att den skulle ridas när han byggde den....IM PROUD!!!!!!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 26909 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 24434 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 38329 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 39275 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv