Therese - Asså Shiiit!!!
DEC
21

Asså Shiiit!!!

Asså Shiiit vad fort dagarna gått!!! Jag har haft så mycket att göra att jag inte hunnit sitta vid datorn alls på flera dagar.

 

Klarade ialla fall min deadline, dvs storstädningen av huset innan festen i fredags kväll!!! Gissa om det känns bra nu? Det är städat precis överallt!

 

Vi stressade in i det sista och Johanna, Towe och jag sprang in med hästarna från hagarna när de skulle in för att vi skulle vara klara i tid när alla andra skulle komma. Jag var så överhettad efter det trots kylan, så när jag duchat fick jag gå ut en sväng på altanen i badrock för att svalka mig!!! Då kan ni tänka er hur stressigt det var...

 

Matlagningen till festen stod min syster och mamma för. Att jag även skulle hinna laga middag till fjorton personer, det insåg även jag att, nej det går inte! Funderade på att ringa catering!!! Det blev syster Ellinore istället! Jaha det var ju inte helt oväntat sa hon när hon förstod att jag fiskade efter hennes kokkonster!

 

Tack Ellinore för att du gjorde "Makalösa lådan", och mamma för den goda tonfisksalladen!

 

Tack alla vänner för en jättetrevlig och rolig fest, så roligt att så många kunde komma!

 

 

Från vänster: Linda, Marie, Therese, Johanna, Ellinore, Towe, Ulle, Jonna, Jessica, Hanna, Pernilla och mamma. Vi hade riktigt roligt, och med bara hästtjejer runt bordet kan man tro att det bara skulle pratas häst, men det var det minsta vi diskuterade!

 

 

Jag, Pernilla och Linda som alla tre haft en mycket lyckad tävlings-säsong i år.

 

 

Therese och Therese!!!

 

 

Jag, Jessica, Johanna och Ulle!

 

 

Linda och jag sjöng Sing Star!

 

Måste erkänna att det var lite segt på lördagen, kom inte i säng så tidigt. Piggnade till och red några hästar på em innan det var dags att åka på Glöggfest hos Tomas och Marie. Mycket trevligt och jättegott!

 

 

På söndagen åkte vi till ridhuset med sex hästar och hoppade. DIEGO, LOOPEZ, CARLINA, LOOKINA, RETZINA Q, och TIP TON.

 

Alla skötte sig fint. Vi hoppade lite studs och en serie med galoppbommar samt en relaterad linje, allt blev en bana på slutet. RETZINA hoppade med ryttare för andra gången och gjorde det mycket bra. Stor förbättring från första gången, mer bjudning och focus. LOOKINA var jättefin och Johanna red bra. TIP TON och DIEGO gjorde ett bra hopp-pass. CARLINA och LOOPEZ behöver komma i bättre hoppform, samt att de tappade lite focus när det kom in många hästar i ridhuset. Det är nyttigt för dem, så är det ju när man kommer ut på tävling!

 

 

Idag började jag med att ploga snö med traktorn så vi kunda gå ut med hästarna till hagarna utan att det ska kännas som ett maratonpass av allt pulsande i snön!!!

 

Tomas och jag red sedan ut på LAGANA och LUTRICIA, alla mina hundar var också med. LAGANA ska bara trava så det får LUTRICIA också nöja sig med.

 

Blev en sväng till Västerås för lite julklapps shopping på em. Ikväll red Towe, Issa och jag ut på EROZ, LADY LOVE och GAZZA. Så duktiga treåringar som går hela mormors-rundan utan någon äldre häst med! Det var riktigt mysigt att rida ut ikväll, månen lös så starkt att det blev skuggor av oss i snön!

taggar


Läst 19237 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 98662 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 112556 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 113495 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.