Therese - Återblick 2016, ACINDO SB!
JAN
28
2017

Återblick 2016, ACINDO SB!

Nu har turen kommit till ACINDOs återblick på 2016!

Vet ni att förra året var den NIONDE säsongen som jag tävlade henne! Vi gjorde de första tävlingarna när hon var fyra år och har tävlat sedan dess, i år blir hon tretton år. Så från fyra år till tolv år förra året det blir NIO ÅR!!! Ganska häftigt, tänk så mycket vi har upplevt tillsammans! Hon är en fantastisk häst som har levererat år efter år, ända upp till svår klass. Vår svårklassdebut på slottsbanan bakom slottet på Strömsholm 2013 är en av mina bästa tävlingsupplevelser. Vi debuterade, var felfria och kom trea och fick rida in på prisutdelning till fullsatta läktare, det var så mycket folk där och stämningen var magisk! Jag kommer bära med mig den eftermiddagen som en av de bästa någonsin och jag har ACINDO att tacka för så mycket, allt som hon gjort för mig! TACK underbara häst!
Det var ett bra år förra året och nu ska vi titta tillbaka på det.

Vi började på Strömsholm med en felfri runda och placering i 130 klassen!
I Enköping hoppade vi 120-130 med ett nedslag. På Hamre var vi tvåa i 120 klassen!

Ärevarv, tvåa på Hamre!

Årets första seger kom sedan i Mantorp då vi vann den första klassen! Det var den sista inomhustävlingen.

Seger i Mantorp och årets första blågula rosett! Den röda var CASH FLOWs som var fyra i samma klass!

Utomhussäsongen började med en SEGER på Sundbyholm! Därefter hoppade vi felfritt i Div 1 laget i Västerås och laget kvalade till Div 1 finalen!!!

Tillbaka för tävling på Sundbyholm igen och nu kom vi fyra och tolva i 130 klasserna efter felfria rundor.

Sundbyholm!

Sundbyholm!

Jumpclub var nästa tävling där vi gjorde en start och den VANN vi!!!

Vi åkte sedan till Sportriders och deras första tävling, där blev det VINST igen i första starten!!! Dagen efter var vi felfria och kom femma och trea i de två starterna! Vilken helg!!!

På Strömsholm bakom slottet var vi sexa i en klass!

Sportriders igen och gjorde två starter med ett nedslag, i slutet av juli var vi hos Sportriders ännu en gång och kom då tvåa i en klass!!!

I Varberg hade vi en svacka tyvärr, kändes inte helt bra så valde att inte starta mer än den klass där jag utgick. Lite vila därefter och så gjorde jag en tävling till i september på Sportriders. Det gick jättebra, vi lekte runt i en lite lägre klass och kom tvåa! Avslutade tävlingssäsongen efter den tävlingen med ACINDO för det kändes bra så, jag var helt enkelt väldigt nöjd med allt vi gjort under året och tyckte att hon skulle få trappa ner lite tidigare än de andra hästarna.

Vilken häst hon är ACINDO!taggar


liknande webbartiklar


Läst 15931 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 11692 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 13882 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 33087 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv