Therese - Återblick 2016, ACINDO SB!
JAN
28

Återblick 2016, ACINDO SB!

Nu har turen kommit till ACINDOs återblick på 2016!

Vet ni att förra året var den NIONDE säsongen som jag tävlade henne! Vi gjorde de första tävlingarna när hon var fyra år och har tävlat sedan dess, i år blir hon tretton år. Så från fyra år till tolv år förra året det blir NIO ÅR!!! Ganska häftigt, tänk så mycket vi har upplevt tillsammans! Hon är en fantastisk häst som har levererat år efter år, ända upp till svår klass. Vår svårklassdebut på slottsbanan bakom slottet på Strömsholm 2013 är en av mina bästa tävlingsupplevelser. Vi debuterade, var felfria och kom trea och fick rida in på prisutdelning till fullsatta läktare, det var så mycket folk där och stämningen var magisk! Jag kommer bära med mig den eftermiddagen som en av de bästa någonsin och jag har ACINDO att tacka för så mycket, allt som hon gjort för mig! TACK underbara häst!
Det var ett bra år förra året och nu ska vi titta tillbaka på det.

Vi började på Strömsholm med en felfri runda och placering i 130 klassen!
I Enköping hoppade vi 120-130 med ett nedslag. På Hamre var vi tvåa i 120 klassen!

Ärevarv, tvåa på Hamre!

Årets första seger kom sedan i Mantorp då vi vann den första klassen! Det var den sista inomhustävlingen.

Seger i Mantorp och årets första blågula rosett! Den röda var CASH FLOWs som var fyra i samma klass!

Utomhussäsongen började med en SEGER på Sundbyholm! Därefter hoppade vi felfritt i Div 1 laget i Västerås och laget kvalade till Div 1 finalen!!!

Tillbaka för tävling på Sundbyholm igen och nu kom vi fyra och tolva i 130 klasserna efter felfria rundor.

Sundbyholm!

Sundbyholm!

Jumpclub var nästa tävling där vi gjorde en start och den VANN vi!!!

Vi åkte sedan till Sportriders och deras första tävling, där blev det VINST igen i första starten!!! Dagen efter var vi felfria och kom femma och trea i de två starterna! Vilken helg!!!

På Strömsholm bakom slottet var vi sexa i en klass!

Sportriders igen och gjorde två starter med ett nedslag, i slutet av juli var vi hos Sportriders ännu en gång och kom då tvåa i en klass!!!

I Varberg hade vi en svacka tyvärr, kändes inte helt bra så valde att inte starta mer än den klass där jag utgick. Lite vila därefter och så gjorde jag en tävling till i september på Sportriders. Det gick jättebra, vi lekte runt i en lite lägre klass och kom tvåa! Avslutade tävlingssäsongen efter den tävlingen med ACINDO för det kändes bra så, jag var helt enkelt väldigt nöjd med allt vi gjort under året och tyckte att hon skulle få trappa ner lite tidigare än de andra hästarna.

Vilken häst hon är ACINDO!taggar


liknande webbartiklar


Läst 15370 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 59404 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 73291 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 74232 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv