Therese - Avfallning och Norrköping!
JUN
02

Avfallning och Norrköping!

Förra veckan på onsdagen så åkte jag i backen så det small om det. Slängdes av en häst, inte ramlade av, utan slängdes av! Hoppade och kom på ett perfekt språng med tempo, anriding och språngkurva. I landningen blir hästen rädd för något den ser och tvärkastar sig åt vänster och jag hade inte en chans att hålla i mig, jag hann inte ens tänka. Kände bara en fruktansvärd smärta och trodde något gått sönder i kroppen.


Kravlade mig upp ur sanden efter en stund och kunde stå på benen, inte mer än så. Var inte ensam som tur var, Wilma var med mig i ridhuset och höll en annan häst jag redan ridit. Så hon lyckades fånga hästen och jag ringde Malin som kom och hjälpte mig. Kände att det inte gick att sitta upp igen och släpade mig hem till duschen för att tvätta av grus och tårar av smärta.
Björn kom hem och ville köra mig till akuten, det vägrade jag. Jag skulle hålla träningar. Vilket jag gjorde, i tre timmar. Sen fick Björn hämta mig i ridhuset med bilen för då kunde jag inte gå längre.
Så det blev akuten och rullstol från bilen och in till doktorn. Åkte in på röntgen och det var några jobbiga timmar innan beskedet kom klockan fyra på morgonen att jag var hel, inga frakturer eller sprickor!
Jippi sa jag, då blir det Norrköping i helgen!!!! Kan ju säga att då höll både Björn och läkaren på att ramla av stolen!!!
Gå kunde jag knappt, så det blev rullstol ut till bilen och hem. Var hemma klockan fem på morgonen.


Sov till lunch sedan hade jag bestämt mig för att prova om jag kunde sitta upp och rida, och kanske hoppa, kanske Norrköping. Hoppet är det sista som överger mig!


Red ACINDO och det kändes om vi säger så. Hoppade några språng och det blev inte värre. Bra sa jag till Malin, vi kör och provar om det fungerar att tävla!Björn han tyckte det var en mindre bra ide men att det inte är någon ide att försöka övertala mig att inte prova. Så vi packade ihop resten av grejerna och de lastade in alla hästarna (jag tittade mest på, kände mig något begränsad i min insats att komma iväg)Kan erkänna att jag var lite nervös inför första starten hur det skulle kännas och hur det skulle gå. LORD var först ut och det gick bra på alla sätt. Kroppen fungerade även om den talade om att den var öm och hästen skötte sig jättebra!För LORD var det här första stora äventyret i livet. Första gången han var på meeting och tävlade med allt vad det innebär. Sova i tävlingsstall, riktig tävlingsarena med fina hinder, flaggor, tält, reklamskyltar osv. Han har varit så duktig. Hoppade tre 120 klasser med två nedslag i varje. Helt klart godkänt. Han är stor och valpig och behöver rutin så kommer allt att falla på plats.LORD och jag!


CASH FLOW har gått ok, hon har varit ganska jobbig denna helgen och inte varit helt enkel att rida. Det är ingen lätt häst. Hon hoppade tre 120 klasser med 8+4+4 fel, lite stolpe ut men en rosett blev det ändå i sista klassen så det var ju roligt.


ACINDO var jätteduktig och känns hur fin som helst. Hoppade tre 130 klasser, med ett ner i varje och strax utanför pris. Snacka om stolpe ut!På väg in på banan i regnet.Är glad att jag kunde rida och hästarna har samlat på sig bra rutin. Malin och Björn har gjort ett stort jobb som fixat hästarna till mig så jag kunde hoppa upp och rida. Gjorde den nya erfarenheten i helgen att inte gå en enda bana innan start. Har lärt mig vägen från start till mål från sida. Jag som alltid vill stega själv för att få en känsla för avstånden från hinder till hinder. Så bra med en bra banbyggare som Peter Lundström som man kan gå igenom banan med när jag inte kan stega själv. Eller Sara Brink som också hjälpte till att bygga, hon hjälpte mig också, tack till er!Norrköping bjöd på jättebra tävlingar som alltid. Även fast regnet vräkte ner på lördagen så fungerade det. Trevligt och bra arrangemang!Björn och MY!ACINDO 130 klassen på söndagen.taggar


liknande webbartiklar


Läst 10274 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 24090 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 37985 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 38931 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv