Therese - Björn!
JAN
17
2015

Björn!

Jag har ju här på bloggen presenterat tjejerna i stallet och nu har turen kommit till Björn!


Han är min älskade sambo och mitt stora stöd här i livet! Vi har varit tillsammans i snart 15 år.

När vi träffades så hade Björn aldrig haft något eget djur, så när som på två kaniner. Tänk er då att hamna här på Bäcktorp zoo!!!

Björn kommer från Krokek utanför Norrköping. Han flyttade till Västerås och läste på Högskolan till Flygtekniker. Han jobbade på Bromma flygplats och skruvade på flygplan när vi träffades. Nu jobbar Björn på VL och är teknik och IT-ansvarig.

Livet här på gården med hundarna och hästarna det delar vi och trivs med.Under alla dessa år så han Björn varit med mig på de flesta tävlingar. Han har många minnen tillsammans med hästarna och det blir kul att ställa lite frågor om vad han tycker!Favorit häst av alla som varit hos oss genom åren: RANTADOU, helt klart! Det var den hästen som började tävla när jag träffade Therese. Jag var med på hela resan från första tävlingen till hon hoppade 150 hoppning och sedan blev avels sto och alla fina föl. Det var även den första hästen jag red på! Det är en historia för sig!!!

Favorithästen i stallet nu: Det är LILL-LADY! Hon är så social och kliade mig på ryggen hela förra vintern när jag fyllde vatten på lösdriften varje kväll. Vi är riktiga kompisar.

Favorit tävling: Svårt att säga men det är nog Strömsholms tävling vid slottet.Otroligt fin tävlingsplats. Känns som hemmaplan och det går oftast riktigt bra där.Bästa topp tre tävlingsminnen: Globen 2008 med SAMBALOLEC. Globen 2012 med CAHLUA. SM-finalen 2010 med LAGANA.

Globen var en otrolig tävlingsplats, stämningen och atmosfären fantastisk. Att dessutom få vara med Tette när hon vann i Globen är bland de starkaste minnena. Av alla de tusen starter som jag varit med om blir man lätt lite avtrubbad men de här tre gångerna var jag riktigt nervös!

Numera är jag lika stolt varje gång Tette rider in på banan.Har du ridit någon gång: Fyra gånger. En gång vardera på GIMMICK, BANSITA, ENYA och RANTADOU. Har aldrig hoppat men har skenat på RANTADOU ner för grusvägen. Aldrig ramlat av!

Vad har du för intressen: Skidåkning, film och spela trummor! Har varit trummis i ett band. Resa så ofta chansen ges.På Koh Kood, Thailand.


Koh Lanta, Thailand. Fångade en 25 kilos svärdfisk på djuphavsfiske!

Favoritmat: En god köttbit!Dold talang: Lärde mig att spela säckpipa efter ett vad på nyår. Köpte en säckpipa på E-bay från Pakistan. Stämde den med hjälp av youtube och lärde mig spela Amazing Grace till midsommarafton och vann vadet!


Några snabba frågor: Inomhustävling eller utomhus: Utomhus!Grästävling eller sand: Sand!Framhoppning i ett varv eller båda varven: Ett varv!

Tidshoppning A:0 eller Winning Round: Tidshoppning! Tettes hästar är alltid snabba!Köra lastbil eller bil och trailer till tävling: Lastbilen i alla väder!Endagstävling eller meeting: Ett bra sommarmeeting!Skidsemester eller solsemester: Skidsemester!Norrköping med ACINDO.Målar bommar!
Skottar lastbilen!Björn och pappa lägger in underlaget i ridhuset hösten 2013.På tävling med ACINDO, CAHLUA och CARLINA.Kör lastbilen till alla tävlingar.Skruvar med lastbilen!Sundbyholm i värmen.Björn och Daniel med CAHLUA i Lidköping.Sladdar och vattnar underlaget i ridhuset det gör Björn!Med CAHLUA i Globen stallet. Med våra hundar!
taggar


liknande webbartiklar


Läst 12309 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 60651 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 62414 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 83170 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv