Therese - Björn!
JAN
17

Björn!

Jag har ju här på bloggen presenterat tjejerna i stallet och nu har turen kommit till Björn!


Han är min älskade sambo och mitt stora stöd här i livet! Vi har varit tillsammans i snart 15 år.

När vi träffades så hade Björn aldrig haft något eget djur, så när som på två kaniner. Tänk er då att hamna här på Bäcktorp zoo!!!

Björn kommer från Krokek utanför Norrköping. Han flyttade till Västerås och läste på Högskolan till Flygtekniker. Han jobbade på Bromma flygplats och skruvade på flygplan när vi träffades. Nu jobbar Björn på VL och är teknik och IT-ansvarig.

Livet här på gården med hundarna och hästarna det delar vi och trivs med.Under alla dessa år så han Björn varit med mig på de flesta tävlingar. Han har många minnen tillsammans med hästarna och det blir kul att ställa lite frågor om vad han tycker!Favorit häst av alla som varit hos oss genom åren: RANTADOU, helt klart! Det var den hästen som började tävla när jag träffade Therese. Jag var med på hela resan från första tävlingen till hon hoppade 150 hoppning och sedan blev avels sto och alla fina föl. Det var även den första hästen jag red på! Det är en historia för sig!!!

Favorithästen i stallet nu: Det är LILL-LADY! Hon är så social och kliade mig på ryggen hela förra vintern när jag fyllde vatten på lösdriften varje kväll. Vi är riktiga kompisar.

Favorit tävling: Svårt att säga men det är nog Strömsholms tävling vid slottet.Otroligt fin tävlingsplats. Känns som hemmaplan och det går oftast riktigt bra där.Bästa topp tre tävlingsminnen: Globen 2008 med SAMBALOLEC. Globen 2012 med CAHLUA. SM-finalen 2010 med LAGANA.

Globen var en otrolig tävlingsplats, stämningen och atmosfären fantastisk. Att dessutom få vara med Tette när hon vann i Globen är bland de starkaste minnena. Av alla de tusen starter som jag varit med om blir man lätt lite avtrubbad men de här tre gångerna var jag riktigt nervös!

Numera är jag lika stolt varje gång Tette rider in på banan.Har du ridit någon gång: Fyra gånger. En gång vardera på GIMMICK, BANSITA, ENYA och RANTADOU. Har aldrig hoppat men har skenat på RANTADOU ner för grusvägen. Aldrig ramlat av!

Vad har du för intressen: Skidåkning, film och spela trummor! Har varit trummis i ett band. Resa så ofta chansen ges.På Koh Kood, Thailand.


Koh Lanta, Thailand. Fångade en 25 kilos svärdfisk på djuphavsfiske!

Favoritmat: En god köttbit!Dold talang: Lärde mig att spela säckpipa efter ett vad på nyår. Köpte en säckpipa på E-bay från Pakistan. Stämde den med hjälp av youtube och lärde mig spela Amazing Grace till midsommarafton och vann vadet!


Några snabba frågor: Inomhustävling eller utomhus: Utomhus!Grästävling eller sand: Sand!Framhoppning i ett varv eller båda varven: Ett varv!

Tidshoppning A:0 eller Winning Round: Tidshoppning! Tettes hästar är alltid snabba!Köra lastbil eller bil och trailer till tävling: Lastbilen i alla väder!Endagstävling eller meeting: Ett bra sommarmeeting!Skidsemester eller solsemester: Skidsemester!Norrköping med ACINDO.Målar bommar!
Skottar lastbilen!Björn och pappa lägger in underlaget i ridhuset hösten 2013.På tävling med ACINDO, CAHLUA och CARLINA.Kör lastbilen till alla tävlingar.Skruvar med lastbilen!Sundbyholm i värmen.Björn och Daniel med CAHLUA i Lidköping.Sladdar och vattnar underlaget i ridhuset det gör Björn!Med CAHLUA i Globen stallet. Med våra hundar!
taggar


liknande webbartiklar


Läst 11545 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 79946 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 93837 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 94776 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv