Therese - Björn!
JAN
17

Björn!

Jag har ju här på bloggen presenterat tjejerna i stallet och nu har turen kommit till Björn!


Han är min älskade sambo och mitt stora stöd här i livet! Vi har varit tillsammans i snart 15 år.

När vi träffades så hade Björn aldrig haft något eget djur, så när som på två kaniner. Tänk er då att hamna här på Bäcktorp zoo!!!

Björn kommer från Krokek utanför Norrköping. Han flyttade till Västerås och läste på Högskolan till Flygtekniker. Han jobbade på Bromma flygplats och skruvade på flygplan när vi träffades. Nu jobbar Björn på VL och är teknik och IT-ansvarig.

Livet här på gården med hundarna och hästarna det delar vi och trivs med.Under alla dessa år så han Björn varit med mig på de flesta tävlingar. Han har många minnen tillsammans med hästarna och det blir kul att ställa lite frågor om vad han tycker!Favorit häst av alla som varit hos oss genom åren: RANTADOU, helt klart! Det var den hästen som började tävla när jag träffade Therese. Jag var med på hela resan från första tävlingen till hon hoppade 150 hoppning och sedan blev avels sto och alla fina föl. Det var även den första hästen jag red på! Det är en historia för sig!!!

Favorithästen i stallet nu: Det är LILL-LADY! Hon är så social och kliade mig på ryggen hela förra vintern när jag fyllde vatten på lösdriften varje kväll. Vi är riktiga kompisar.

Favorit tävling: Svårt att säga men det är nog Strömsholms tävling vid slottet.Otroligt fin tävlingsplats. Känns som hemmaplan och det går oftast riktigt bra där.Bästa topp tre tävlingsminnen: Globen 2008 med SAMBALOLEC. Globen 2012 med CAHLUA. SM-finalen 2010 med LAGANA.

Globen var en otrolig tävlingsplats, stämningen och atmosfären fantastisk. Att dessutom få vara med Tette när hon vann i Globen är bland de starkaste minnena. Av alla de tusen starter som jag varit med om blir man lätt lite avtrubbad men de här tre gångerna var jag riktigt nervös!

Numera är jag lika stolt varje gång Tette rider in på banan.Har du ridit någon gång: Fyra gånger. En gång vardera på GIMMICK, BANSITA, ENYA och RANTADOU. Har aldrig hoppat men har skenat på RANTADOU ner för grusvägen. Aldrig ramlat av!

Vad har du för intressen: Skidåkning, film och spela trummor! Har varit trummis i ett band. Resa så ofta chansen ges.På Koh Kood, Thailand.


Koh Lanta, Thailand. Fångade en 25 kilos svärdfisk på djuphavsfiske!

Favoritmat: En god köttbit!Dold talang: Lärde mig att spela säckpipa efter ett vad på nyår. Köpte en säckpipa på E-bay från Pakistan. Stämde den med hjälp av youtube och lärde mig spela Amazing Grace till midsommarafton och vann vadet!


Några snabba frågor: Inomhustävling eller utomhus: Utomhus!Grästävling eller sand: Sand!Framhoppning i ett varv eller båda varven: Ett varv!

Tidshoppning A:0 eller Winning Round: Tidshoppning! Tettes hästar är alltid snabba!Köra lastbil eller bil och trailer till tävling: Lastbilen i alla väder!Endagstävling eller meeting: Ett bra sommarmeeting!Skidsemester eller solsemester: Skidsemester!Norrköping med ACINDO.Målar bommar!
Skottar lastbilen!Björn och pappa lägger in underlaget i ridhuset hösten 2013.På tävling med ACINDO, CAHLUA och CARLINA.Kör lastbilen till alla tävlingar.Skruvar med lastbilen!Sundbyholm i värmen.Björn och Daniel med CAHLUA i Lidköping.Sladdar och vattnar underlaget i ridhuset det gör Björn!Med CAHLUA i Globen stallet. Med våra hundar!
taggar


liknande webbartiklar


Läst 11166 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 61187 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 87081 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 89563 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv