Therese - Bommar och markarbete!
FEB
23

Bommar och markarbete!

Började veckan igår med att rida över bommar. Byggde upp en av mina favoritövningar med bommar på rakt spår som jag både travar och galopperar över. I traven lägger jag in volter över bommarna. Lösgörande och styrketräning. Byggde även upp två små plank på böjt spår på kortsidan och bommar på medellinjen så det gick att rida över dem på volt.

LORD tyckte att det blev jobbigt när det kom in bommar och små plank i markarbetes jobbet och var rent ut sagt hemsk att jobba med. Jag fick använda mitt tålamod och nöta, nöta och bara visa vägen att vi ska göra det här. Han slog över i korsgalopp på det böjda spåret och skulle inte göra jobbet varken rakt framåt eller på volten. Jag tänkte ge upp i nån minut men bestämde mig för att nöta tills det släppte hur lång tid det än skulle ta. LORD har visat upp dessa sidor förut, men de kommer som tur är mer sällan nu. Han är en tuffing! Till slut fick jag honom på min sida och han släppte och gjorde allt som en världsmästare som Malin sa!
Alla andra hästar gjorde övningarna riktigt bra. Även LILL-LADY fick göra den men lite mindre än de andra.

Idag ska de flesta hästarna ridas ut i skogen och imorgon jobbar vi med bommar igen.

LOVELY igår, det här är min övning när jag galopperar.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 21215 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 41905 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 67817 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 70303 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv