Therese - Bra finaler i Norrköping!
JUN
03
2014

Bra finaler i Norrköping!


Sista dagen i Norrköping var finaldag. Både ACINDO och CARDINI kvalade in till sina respektive finaler efter bra resultat i kvalen torsdag och fredag.

Vi rullade ner på söndagsmorgonen till Norrköping igen. På lördagen var vi hemma för att gå på min bror och Ulrikas bröllop. Det var lyckat och vackert!

Kom ner i god tid till tävlingen så vi kunde titta på den stora Grand Prix klassen i 150. Roligt att titta på fina hästar och duktiga ryttare!Efter Grand Prixen var det 140 finalen med ACINDO. Gick banan och gjorde en plan hur jag skulle rida. Kändes jättebra och jag gillade banan. ACINDO var riktigt pigg och "på hugget" nästan lite het! 
Fick till en bra runda och gick i mål med ett nedslag. Rev hinder nummer fyra, en oxer med vatten under. Tyckte hon kom fram lite fort på bågen till det hindret, skulle hållit ut lite till på bågen mot vad jag gjorde.
Travade av i värmen och så gick vi till stallet och sadlade av och duschade ACINDO. När halva klassen hade hoppat låg jag fortfarande på andra plats med mina fyra fel, det var bara en felfri så långt. Började lite smått fundera på att gå tillbaka till banan och lära mig omhoppningsbanan om jag skulle gå med bland de elva som skulle hoppa om i winning Round.
Tillslut så blev det bara tre felfria ekipage av 44 starter, det säger en del om att det var en svår bana. Så vi var med till omhoppning!


Malin hade kommit upp med ACINDO till banan igen och jag värmde upp och hoppade fram lite lätt. Hade fem ekipage före mig. Hade som plan att vara lite halvsnabb och försöka sätta nollan. Tiden var bra men vi rev samma hinder som i grundomgången. Tyckte vi kom bra på det och märkte inte ens att vi rev det, så lite otur får man säga. 
Vårat resultat räckte till en sjätteplats i den tuffa konkurrensen och jag är otroligt glad och stolt över ACINDO som var fantastisk tycker jag! 


ACINDO på prisutdelningen!

CARDINI hoppade 130 finalen och gjorde en jättebra runda. Rev hinder nummer tre, lite orutin får vi sätta den på. Hindret stod på båge i vinkel. Tänkte efter rivningen att rida lite snabbt runt och få en bra tid om det skulle bli omhoppning på fyra fel. CARDINI svarade upp riktigt bra på tempot och hoppade resten av banan klockrent. Det blev ingen omhoppning för det var bara felfria som gick vidare, de var tillräckligt många. Är jättenöjd med hans andra final på 7-star touren, han har inte så mycket rutin från den här höjden och banor ännu. På Sundbyholm kom vi fyra och nu är det Strömsholm till helgen. Han lämnade Norrköping med pris i två av tre starter i 130 klass, toppenbra!Fina CARDINI!ACINDO 140 final grundomgången.ACINDO omhoppning 140 finalen.CARDINI 130 finalen grundomgången.

Foto: Bo Bennergård

taggar


liknande webbartiklar


Läst 11756 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 11882 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 14072 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 33277 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv