Therese - Bra finaler i Norrköping!
JUN
03

Bra finaler i Norrköping!


Sista dagen i Norrköping var finaldag. Både ACINDO och CARDINI kvalade in till sina respektive finaler efter bra resultat i kvalen torsdag och fredag.

Vi rullade ner på söndagsmorgonen till Norrköping igen. På lördagen var vi hemma för att gå på min bror och Ulrikas bröllop. Det var lyckat och vackert!

Kom ner i god tid till tävlingen så vi kunde titta på den stora Grand Prix klassen i 150. Roligt att titta på fina hästar och duktiga ryttare!Efter Grand Prixen var det 140 finalen med ACINDO. Gick banan och gjorde en plan hur jag skulle rida. Kändes jättebra och jag gillade banan. ACINDO var riktigt pigg och "på hugget" nästan lite het! 
Fick till en bra runda och gick i mål med ett nedslag. Rev hinder nummer fyra, en oxer med vatten under. Tyckte hon kom fram lite fort på bågen till det hindret, skulle hållit ut lite till på bågen mot vad jag gjorde.
Travade av i värmen och så gick vi till stallet och sadlade av och duschade ACINDO. När halva klassen hade hoppat låg jag fortfarande på andra plats med mina fyra fel, det var bara en felfri så långt. Började lite smått fundera på att gå tillbaka till banan och lära mig omhoppningsbanan om jag skulle gå med bland de elva som skulle hoppa om i winning Round.
Tillslut så blev det bara tre felfria ekipage av 44 starter, det säger en del om att det var en svår bana. Så vi var med till omhoppning!


Malin hade kommit upp med ACINDO till banan igen och jag värmde upp och hoppade fram lite lätt. Hade fem ekipage före mig. Hade som plan att vara lite halvsnabb och försöka sätta nollan. Tiden var bra men vi rev samma hinder som i grundomgången. Tyckte vi kom bra på det och märkte inte ens att vi rev det, så lite otur får man säga. 
Vårat resultat räckte till en sjätteplats i den tuffa konkurrensen och jag är otroligt glad och stolt över ACINDO som var fantastisk tycker jag! 


ACINDO på prisutdelningen!

CARDINI hoppade 130 finalen och gjorde en jättebra runda. Rev hinder nummer tre, lite orutin får vi sätta den på. Hindret stod på båge i vinkel. Tänkte efter rivningen att rida lite snabbt runt och få en bra tid om det skulle bli omhoppning på fyra fel. CARDINI svarade upp riktigt bra på tempot och hoppade resten av banan klockrent. Det blev ingen omhoppning för det var bara felfria som gick vidare, de var tillräckligt många. Är jättenöjd med hans andra final på 7-star touren, han har inte så mycket rutin från den här höjden och banor ännu. På Sundbyholm kom vi fyra och nu är det Strömsholm till helgen. Han lämnade Norrköping med pris i två av tre starter i 130 klass, toppenbra!Fina CARDINI!ACINDO 140 final grundomgången.ACINDO omhoppning 140 finalen.CARDINI 130 finalen grundomgången.

Foto: Bo Bennergård

taggar


liknande webbartiklar


Läst 11020 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 42148 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 68060 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 70546 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv