Therese - Bra finaler i Norrköping!
JUN
03

Bra finaler i Norrköping!


Sista dagen i Norrköping var finaldag. Både ACINDO och CARDINI kvalade in till sina respektive finaler efter bra resultat i kvalen torsdag och fredag.

Vi rullade ner på söndagsmorgonen till Norrköping igen. På lördagen var vi hemma för att gå på min bror och Ulrikas bröllop. Det var lyckat och vackert!

Kom ner i god tid till tävlingen så vi kunde titta på den stora Grand Prix klassen i 150. Roligt att titta på fina hästar och duktiga ryttare!Efter Grand Prixen var det 140 finalen med ACINDO. Gick banan och gjorde en plan hur jag skulle rida. Kändes jättebra och jag gillade banan. ACINDO var riktigt pigg och "på hugget" nästan lite het! 
Fick till en bra runda och gick i mål med ett nedslag. Rev hinder nummer fyra, en oxer med vatten under. Tyckte hon kom fram lite fort på bågen till det hindret, skulle hållit ut lite till på bågen mot vad jag gjorde.
Travade av i värmen och så gick vi till stallet och sadlade av och duschade ACINDO. När halva klassen hade hoppat låg jag fortfarande på andra plats med mina fyra fel, det var bara en felfri så långt. Började lite smått fundera på att gå tillbaka till banan och lära mig omhoppningsbanan om jag skulle gå med bland de elva som skulle hoppa om i winning Round.
Tillslut så blev det bara tre felfria ekipage av 44 starter, det säger en del om att det var en svår bana. Så vi var med till omhoppning!


Malin hade kommit upp med ACINDO till banan igen och jag värmde upp och hoppade fram lite lätt. Hade fem ekipage före mig. Hade som plan att vara lite halvsnabb och försöka sätta nollan. Tiden var bra men vi rev samma hinder som i grundomgången. Tyckte vi kom bra på det och märkte inte ens att vi rev det, så lite otur får man säga. 
Vårat resultat räckte till en sjätteplats i den tuffa konkurrensen och jag är otroligt glad och stolt över ACINDO som var fantastisk tycker jag! 


ACINDO på prisutdelningen!

CARDINI hoppade 130 finalen och gjorde en jättebra runda. Rev hinder nummer tre, lite orutin får vi sätta den på. Hindret stod på båge i vinkel. Tänkte efter rivningen att rida lite snabbt runt och få en bra tid om det skulle bli omhoppning på fyra fel. CARDINI svarade upp riktigt bra på tempot och hoppade resten av banan klockrent. Det blev ingen omhoppning för det var bara felfria som gick vidare, de var tillräckligt många. Är jättenöjd med hans andra final på 7-star touren, han har inte så mycket rutin från den här höjden och banor ännu. På Sundbyholm kom vi fyra och nu är det Strömsholm till helgen. Han lämnade Norrköping med pris i två av tre starter i 130 klass, toppenbra!Fina CARDINI!ACINDO 140 final grundomgången.ACINDO omhoppning 140 finalen.CARDINI 130 finalen grundomgången.

Foto: Bo Bennergård

taggar


liknande webbartiklar


Läst 11310 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 59486 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 73373 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 74314 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv