Therese - Bra helg på Grevagården!
AUG
26

Bra helg på Grevagården!

 

Nu är vi hemma igen, och det är söndag. Tävlade torsdag till lördag och så åkte vi hem igår kväll, det känns som måndag idag. Man blir lite dagvild av det här livet ibland! Får då passa på att ta vara på en "ledig" söndag.

 

Tävlingen på Grevagården var jättebra. Vilket bra arrangemang med unghästtävlingen Champion of the youngsters och de tre klasserna för äldre hästar. En näst intill ren unghästtävling som var intressant att följa.

 

 

Tävlingsbanan.

 

Jag hade det lugnt med bara två hästar som gick den sista klassen på dagen. Vi åkte i torsdags och kom fram efter lunch. Då fick hästarna komma in i boxarna och äta hö. Sedan veterinärbesiktade jag dem och så blev det långpromenad.

 

 

Stallet.

 

 

CAHLUAS box. Mitt gamla stallskåp som ha varit med i många år, lådan med shabrak och så maskotar!

 

 

LAGANAS box.

 

 

Björn på promenad med hästarna!

 

Klassen som de hoppade på tordagen var en 135. Blev placerad trea med CAHLUA efter en dubbelnolla, LAGANA fick pris på nionde plats, hon petade sista hindret i omhoppningen.

 

På lördagen hoppade de 140 klassen. En trixig bana med kluriga avstånd. Båda två hoppade fint, CAHLUA riktigt bra. Fick en rivning var men jag var nöjd med rundorna för det kändes så bra och rytmiskt. Min plan som jag gjorde när jag gick banan stämde också.

 

Igår var det Grand prix 145 hoppning. LAGANA startade, CAHLUA vill jag vänta med ett tag till innan hon får ta klivet upp i svår klass.

 

Det var en svår bana med hinder som kom efter varandra utan att man hann andas ut! Det gällde att ha planen klar för sig innan man red över startlinjen. Jag gick banan två gånger och konfererade även lite med Cilla Tangfelt och banbyggaren Leif Hall hur man skulle rida banan. Det gick ju att göra lite olika val. Men att lägga in ett extra galoppsprång kunde kosta tidsfel. Så jag valde att utmana och galoppera på.

 

Det gick superbra för vi var felfria i grundomgången över alla fjorton språng!!!! Det här blev nu den sjätte klassen på rad med omhoppning efteråt som LAGANA nollar i grundomgången!

 

Av 30 starter blev det till slut åtta felfria och åtta skulle få pris. Det måste banbyggaren varit nöjd med?! Så dax för omhoppning och inget att förlora. Red en runda så snabbt som vi kan, rev tyvärr en bom men det blev en fjärdeplats för bara tre ekipage var felfria i omhoppningen och jag var snabbast av oss med ett nedslag. Vann gjorde Svante Johansson.

 

 

Superstolt över våran fjärdeplats!!!!

 

Hemresan gick galant och det är alltid lätt att rulla hemåt när det har gått bra! Jag är så glad över våra fina rundor i helgen.

 

 

En rolig bild på Björn och Daniel som hjälpte mig på tävlingen. Daniel är en kompis till oss som kom och tittade på tävlingen igår. Så vi hann med en del fika och så hjälptes de åt att leda runt LAGANA innan jag satt upp för omhoppningen!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 27058 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 109164 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 123056 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 123995 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv