Therese - Cahlua och jag på Rolf-Görans clinic på Strömsholm!
NOV
15
2012

Cahlua och jag på Rolf-Görans clinic på Strömsholm!

Björn filmade när jag red för Rolf-Göran på hans clinic. Själv tycker jag att det var riktigt intressant att se. Det blir många klipp så nu har ni helgen räddad!!!

 

Niklas Jonsson och jag red tillsammans i den sista gruppen. Niklas hade sin häst Caral som han kom fyra med i onsdags i Volkswagen Grand Prix finalen på Flyinge! Grattis Niklas!

 

Uppvärmning.

 

 

Fortsatt uppvärmning och vi rider i trav på volten. Flyttar hästarna lite skänkelvikning på den öppna delen av volten och sedan framåt i lättridning på den andra delen.

 

 

Sedan skulle vi rida lite olika spår runt ridhuset och se till at thästarna var alerta framåt för skänkeln.

 

 

Galoppombyten skulle vi sedan göra och det är min och Cahluas akilleshäl ibland. Hon vill för mycket och jag spänner mig. Fick mycket bra hjälp med det så nu tränar jag på byten för fullt!

 

Börjar hoppa, framhoppning på räcke med bom bakom för att hästen ska landa rätt och inte hoppa för långt.

 

Hoppning på volten på två små räcken. Få hästen följsam.

 

 

Oxer med galoppbom framför och bakom.

 

 

Nu skulle vi hoppa mer på böjda spår, bygga på voltspåret som vi värmde upp på.

 

 

Samma böjda spår fast lite högre hinder.

 

 

Hoppning av kombinationer och linjer. Insprånget i andra kombinationen var ganska högt direkt, Cahlua gjorde det bra!

 

 

Ny bana och hur det ska ridas.

 

 

Banan vi hoppade. Det var högt! Intressant var att Rolf-Göran flyttade vattenmattan som låg under insprånget i trekombinationen så den låg efter hindret. Första gången blev det en rivning och hon rättade sig fint till nästa gång vi hoppade.

 

 

Avslutning!

 

Hoppas ni tyckte det var kul att se? Vad tyckte ni?

taggar


liknande webbartiklar


Läst 29674 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 7363 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 9552 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 28759 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv