Therese - CASH FLOW!
AUG
16
2015

CASH FLOW!

CASH FLOW gjorde en kanontävling i Varberg och var felfri i alla sina starter och placerad. Här är den sista klassen som var en A:1A, grundomgång och omhoppning efteråt för de felfria.Grundomgången.Omhoppningen.


Dubbelt felfri och kom sjua av nittio starter! Hon har ett fint facit från de sista starterna hon gjort. Av de senaste tolv starterna är hon felfri och placerad i elva av dem!!!Det är så kul när det lossnar med en häst som man jobbat med länge. CASH FLOW har jag haft i fyra år och det har varit en resa som inte varit så enkel alla gånger. Hon hade inte så bra självförtroende när det gällde ridningen när hon kom till mig. I hanteringen var det inga problem, det är en väldigt snäll häst på alla sätt och vis. I ridningen är hon inte enkel. Det är bara jag som rider henne när det gäller allt från att trava rakt fram till att hoppa. Skritta ut kan tjejerna göra men inte resten av arbetet med henne, det fungerar inte. Det har inte något att göra med att någon rider bättre eller sämre, det har med hästen att göra. "Enmanshäst" det uttrycket har vi hört några gånger. Hon behöver känna trygghet och att det är samma signaler som ges, samma tryck av skänkeln, stödet i handen på rätt ställe osv. CAHLUA som jag hade var precis lika dan. Det är känsliga speciella ston som kräver tålamod. Det är en utmaning och väldigt roligt att jobba med dem och det har jag lyckats med bra när det gäller många ston.Fina lilla CASH FLOW. e: Coriall-Cardento.CAHLUA, även hon en mycket speciell dam! Här tävlade vi i globen Stockholm Horse Show 2012.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 10833 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 1633 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 3823 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 23030 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv