Therese - Dagens planering höll!
SEP
13

Dagens planering höll!

 

Japp, dagens planering höll! Det tog lite tid bara men det får så göra ibland. När jag inte hade så många hästar att rida så ville jag lägga extra tid och verkligen jobba igenom alla. Sen rider jag på en stor gräsäng som ligger tio minuters skrittväg från stallet. Tycker det är perfekt för då blir det ordentlig fram -och avskrittning som är viktigt för hästarna.

 

Kom in strax innan halv elva nu ikväll. Eftersom Björn är på resa med jobbet så funderade jag på vad min kvällamat skulle bestå av...hade en lite stund innan jag gick in ätit en knäckemacka med räkost i sadelkammaren tillsammans med Frida. Det var hon som bjöd, jag tar inte åt mig av den brilljanta iden att äta knäckebröd istället för godis när man blir lite småhungrig i stallet. Så den nyttiga delen av kvällsmaten var ju avklarad...jag kokade en kopp te och värmde det som var kvar av en kladdkaka och lite vaniljkesella till....gott och för att inte någon ska tro, jag är inte duktig på det här med hälsosam kost!

 

 

Frida klappar om LADY efter ridpasset.

 

Dagens ridpass har varit bra. Började med CASH FLOW som inte är en helt så enkel häst att rida. Hon är känslig, har humör, mycket synpunkter, vill göra allt på en gång, eller varför inte springa hem?! Så den damen får man lirka och stryka lite medhårs för att få på sin sida. Att jobba på det stora gräsfältet kan var en utmaning, som är till för att utmanas. Idag blev det toppenbra! Pigg och ivrig först så det gäller att vara uppfinningsrik. Hon slappnade av och jobbade på fint. Ett av de bästa ridpassen på henne! Malin fick rida CARLINA samtidigt och jag hjälpte henne lite så hon fick lite att träna på.

 

Nästa häst var CAHLUA. Första riktiga dressyrpasset på en vecka, red ut igår. Hon var lite slingrig först och ville inte riktigt sätta under bakbenen. Red en hel del sidvärtsrörelser på volterna, skänkelvikningar och förvänd galopp. Blev så fin och imorgon är hon nog bättre. Tomas brukar prata om "den tredje dagen". Det betyder att första dagen man jobbar hästen kan den kännas ok, andra dagen bättre och den tredje riktigt bra. Det ligger mycket i det. Samtidigt som jag red CAHLUA red Frida DON. Det blev hans första riktiga "dressyrpass", dvs inte springa i svansen på en annan häst utan styra runt lite på egen hand på fältet. De gjorde stora volter, lite snett igenom och han var duktig.

 

ACINDO var tredje hästen och hon hade inte tänkt att jobba idag. Nej fy, ska du komma här och ställa krav på mig, åk tillbaka till Finland så kan vi semestra lite till, så kändes det som hon tänkte, samtidigt som hon hade lämnat bakbenen hemma i stallet! Så jag fick jobba ordentligt! Var ganska trött när jag var klar men nöjd med resultatet. Det var nog ACINDO också även om hon inte vill erkänna det!!! Frida red Humlan och det såg bra ut.

 

LAGANA var sista hästen innan lunchen. Det var tredje dagen på rad jag jobbade henne och det stämmer. Idag var hon bäst, riktigt fin! Frida red LADY och hon gick bra.

 

 

LAGANA får äta lite gräs som belöning efter ett bra ridpass!

 

Efter lunch red jag CELVIN. En fin liten häst. Trimmade en stund och det var en härlig känsla. Han är bara fyra år och vilken härlig galopp han har. Frida red sin egen häst.

 

EROZ var sista hästen. Han var lite sur först och ville inte lyssna på skänkeln eller förhållningarna. Jag fortsatte bara att rida konsekvent och han sökte sig till jobbet och gjorde ett bra pass.

 

TIPTON fick åka på hoppträning med Tomas för Erik Bergren. Det hade gått bra.

 

Avslutade dagen med att ta in alla hästar från hagarna och fodrade. Frida och jag bestämde oss för att klippa lite och började med CASH FLOW. Henne klippte jag aldrig förra året men nu var pälsen så lång så det var bara att göra det. Bävade lite innan för hur det skulle gå, om hon var lugn och snäll? Det gick hur bra som helst. Frida började klippa under tiden som jag putsade träns. Sedan hjälptes vi åt med benen och huvudet. Så hela hästen är klippt och fin nu! Av bara ren glädje att den hästen var klar så klippte jag CAHLUA också. Så två hästar färdiga och långt kvar till helgen!

 

 

Har laddat lite inför hoppträningen imorgon med att titta på bra hoppning!

 

Nick Skelton.

Linnea Eriksson.

Marcus Ehning.

Roffe!

Nu är jag laddad för träningen imorgon, vill också bli så bra som de!!!! Drömma går alltid!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 26539 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 61278 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 87172 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 89654 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv