Therese - Dålig * 2
JUL
08

Dålig * 2Nu är jag dålig på två sätt, dels fysiskt med dunderförkylning och värk i halsen och sen på att blogga. Det sistnämnda kan ha med det förstnämnda att göra???!!!

Hade som ambition att trimma hästarna själv i fredags men det gjorde jag inte. Vaknade med fruktansvärd halsont. Tog det lugnt med förhoppningen att vara frisk på lördagen och som tur är har jag duktiga tjejer som hjälpte mig att rida hästarna. 
Kände mig inte frisk på lördagsmorgonen men ville väldigt gärna tävla de här fyra hästarna så då gjorde jag det. Mådde under dagen bättre än vad jag vågade hoppas på.
Tävlingen gick strålande bra och hästarna var duktiga. Det var CELVIN som hoppade felfritt först i en meter klassen, i 110 hade vi två nedslag.
CASH FLOW hoppade en meter och 110, felfritt i båda klasserna!
I nästa klass hade jag EDWONDO och LADY LOVE till start. Det var första gången som LADY hoppade i avdelning A bland de äldre hästarna. Det får en sexåring göra om de hoppat felfritt i avdelning B, unghästavdelningen. LADY har nu flera felfria 120 klasser så tyckte det var kul att testa henne lite mot klockan.
Hon var duktig, felfri och galopperade på och svängde lagom snäva vägar, det blev till slut en tredje plats i klassen, som vanns av mig på EDWONDO! Hans första seger någonsin!!!! 
EDWONDO!
Härlig dag i värmen!!! Min pappa fyllde även år i lördags så det blev firande av honom på kvällen.
Tävlade även igår söndag och det var varmare och mer bromsar. Hästarna jobbade på och jag med. Stressande med alla bromsar som skulle attackera hästarna, det gick inte ens att stå stilla i 30 sekunder så var hästen hysterisk. Så när jag värmde upp Edwondo till hans första start så var det bara att trava och galoppera nästan hela tiden, gick att skritta lite. När jag kom ut från banan var jag nog mer slut än hästen för att vi inte kunnat pausa något. 
EDWONDO hoppade först 120 och tyckte nog att det börjar kännas lite enkelt, petade två hinder. Han hoppade mycket bättre i 130 klassen, som var hans fjärde start på den höjden och det kändes bra. 
LADY LOVE hoppade superfint i 120 klassen. Jag skulle suttit upp lite mer till sista hindret så hade hon varit felfri, nu rev vi det och det får jag ta på mig. Får skylla på förkylningen...
CELVIN hoppade riktigt bra i 110 klassen, ett nedslag, många bra språng. 
CASH FLOW får nog bli helgens stjärna eftersom hon var felfri på söndagen igen!
Lotta, Malin och CASH FLOW!
Idag fick jag en käftsmäll tillbaka av min kropp för att jag åkte och tävlade, den mår inte bra. Spelar ingen roll att jag vill vara frisk, den är förkyld, snorig, halsen värker och det är hängigt. Har inte tid med det, eller som min kompis Jessica sa i telefonen: -Vi har väl aldrig tid att vara sjuka, det passar aldrig in!!!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 11916 ggr

Fler inlägg

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 17733 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 20222 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
26

Hello!

Hej på er! Sist vi hördes här på bloggen var snart två veckor sedan. Då var vi på väg upp till Högbo för årets andra tävling. Det var jättebra tävlingar i Högbo, trevliga funktionärer, toppenbra underlag, bra banbyggnad som alltid av Leif Hall. Mina hästar hoppade bra och vi kom hem med ett gäng rosetter! 
  

Lyckad helg!
 

LOVELY vann 130-klassen på söndagen!
 

CASH FLOW hoppade felfritt i alla sina tre klasser och var placerad tvåa, femma och sexa!
 

LORD kom fyra i 135-klassen och gjorde sedan en bra runda i 145. Felfri i grundomgången, sedan tappade jag rytmen lite i en sväng i omhoppningen så jag fick lägga en volt så vi drog på oss fel för den samt några tidsfel.
 
Nu till helgen är det tävling på Strömsholm och första omgången av elitallsvenskan. Västerås Ryttarsällskap kvalade upp i eliten förra året så det ska bli kul att vi är med igen och vårat lag är bra så det känns jättekul! Jag har dragit på mig en ordentlig förkylning så jag försöker kurera mig så gott det går, måste vara pigg till tävlingen!


Läst 20893 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market