Therese - Dålig * 2
JUL
08

Dålig * 2Nu är jag dålig på två sätt, dels fysiskt med dunderförkylning och värk i halsen och sen på att blogga. Det sistnämnda kan ha med det förstnämnda att göra???!!!

Hade som ambition att trimma hästarna själv i fredags men det gjorde jag inte. Vaknade med fruktansvärd halsont. Tog det lugnt med förhoppningen att vara frisk på lördagen och som tur är har jag duktiga tjejer som hjälpte mig att rida hästarna. 
Kände mig inte frisk på lördagsmorgonen men ville väldigt gärna tävla de här fyra hästarna så då gjorde jag det. Mådde under dagen bättre än vad jag vågade hoppas på.
Tävlingen gick strålande bra och hästarna var duktiga. Det var CELVIN som hoppade felfritt först i en meter klassen, i 110 hade vi två nedslag.
CASH FLOW hoppade en meter och 110, felfritt i båda klasserna!
I nästa klass hade jag EDWONDO och LADY LOVE till start. Det var första gången som LADY hoppade i avdelning A bland de äldre hästarna. Det får en sexåring göra om de hoppat felfritt i avdelning B, unghästavdelningen. LADY har nu flera felfria 120 klasser så tyckte det var kul att testa henne lite mot klockan.
Hon var duktig, felfri och galopperade på och svängde lagom snäva vägar, det blev till slut en tredje plats i klassen, som vanns av mig på EDWONDO! Hans första seger någonsin!!!! 
EDWONDO!
Härlig dag i värmen!!! Min pappa fyllde även år i lördags så det blev firande av honom på kvällen.
Tävlade även igår söndag och det var varmare och mer bromsar. Hästarna jobbade på och jag med. Stressande med alla bromsar som skulle attackera hästarna, det gick inte ens att stå stilla i 30 sekunder så var hästen hysterisk. Så när jag värmde upp Edwondo till hans första start så var det bara att trava och galoppera nästan hela tiden, gick att skritta lite. När jag kom ut från banan var jag nog mer slut än hästen för att vi inte kunnat pausa något. 
EDWONDO hoppade först 120 och tyckte nog att det börjar kännas lite enkelt, petade två hinder. Han hoppade mycket bättre i 130 klassen, som var hans fjärde start på den höjden och det kändes bra. 
LADY LOVE hoppade superfint i 120 klassen. Jag skulle suttit upp lite mer till sista hindret så hade hon varit felfri, nu rev vi det och det får jag ta på mig. Får skylla på förkylningen...
CELVIN hoppade riktigt bra i 110 klassen, ett nedslag, många bra språng. 
CASH FLOW får nog bli helgens stjärna eftersom hon var felfri på söndagen igen!
Lotta, Malin och CASH FLOW!
Idag fick jag en käftsmäll tillbaka av min kropp för att jag åkte och tävlade, den mår inte bra. Spelar ingen roll att jag vill vara frisk, den är förkyld, snorig, halsen värker och det är hängigt. Har inte tid med det, eller som min kompis Jessica sa i telefonen: -Vi har väl aldrig tid att vara sjuka, det passar aldrig in!!!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 12144 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 23319 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 37213 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 38159 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv