Therese - Debut i svår klass idag med LORD!
JUN
04

Debut i svår klass idag med LORD!

Idag debuterade LORD svår 145 hoppning på Strömsholm!!!! En jättefin runda med ett nedslag på bakbommen på hinder nummer fyra. Jag tycker att banan var bra, det var en A:0 med elva hinder och tretton språng.

LORD kändes så fin och han gjorde det enkelt, om man nu kan säga att det är enkelt, det är ju inte så enkelt det här med hästar och hoppning.
Det ligger mycket arbete bakom. Vägen fram till idag har inte varit spikrak. LORD är min egen uppfödning och jag har gjort hela resan från att först rida och tävla hans mamma CORTINA (född 98, e: Cortuz-Cortez) till att köra henne till station på betäckning. Valet blev hingsten LOOPING.
Sen elva månader till att LORD föddes, se honom växa upp, rida in honom när han var tre år. Han var väldigt enkel att rida in. Sen utbildningen till tävlingshäst. Han gjorde tävlingsdebut i augusti som femåring. Han var stor och valpig så han fick tid på sig. Han hoppade sex klasser från 90 cm till en felfri debut i 110 hoppning under hösten. Vi tränade på vintern och gjorde sedan en start som sexåring i mars. Sedan skadade han sig i hagen och var borta nästan hela sitt år som sexåring. I slutet av november det året gjorde han en start i 1 meter och sen var det vinter igen!
Som sjuåring började han tävla ordentligt och startade upp till 130. Blandade resultat och inte så ofta felfri, men han behövde bara rutin och jag har låtit det ta tid. Som åttaåring förra året började han blomma ut och det blev debut i 140 klass i augusti. Det var inte lätt alla gånger då han är känslig och behöver känna sig trygg. Så mitt i säsongen förra året fick vi ett bakslag då han inte skulle in eller ut från framhoppning, tävlingsbanan osv. Han till och med "snurrdansade" mitt i banan några gånger då jag fick ha is i magen och bara försöka få fram honom. Det krävdes en del grubblerier för att få till alla detaljer och att få honom på min sida. Nu har jag hittat ett bra system i både vardagsträningen och hur vi gör på tävling. Björn är en stor del i att LORD känner sig trygg, han finns alltid vid LORDS sida på tävling.

Igår hoppade vi en 140 och hade ett nedslag på en bra runda. Jag bestämde mig då för att debutera 145 klassen idag, det har varit min plan en längre tid om allt kändes bra. Så idag var det dags. När jag hade gått banan kände jag mig lugn, den passade oss bra.
Alla förberedelser stämde och när jag red in på banan var det bara härligt och när jag galopperade mot start upp mot slottet på den stora fina gröna banan så hann jag till och med titta upp på slottet och tänka, YES NU ÄR VI HÄR, ÄNTLIGEN!!! Sen njöt jag och mitt stora leende när jag gick i mål, hahaha när jag såg filmen!
Det låter säkert knäppt men såhär var det, jag hade roligt och LORD hoppade fantastiskt!

Det har varit en resa fram till idag, det vill jag lova, men det är värt allt en dag som denna!

Tack till johanssonjenny.se och malinlarssonfoto och Linda Öberg för jättefina bilder!

taggar

Lord  

liknande webbartiklar


Läst 9152 ggr





Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 99025 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 112919 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 113858 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »



Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste




Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.