Therese - Debut i svår klass idag med LORD!
JUN
04
2017

Debut i svår klass idag med LORD!

Idag debuterade LORD svår 145 hoppning på Strömsholm!!!! En jättefin runda med ett nedslag på bakbommen på hinder nummer fyra. Jag tycker att banan var bra, det var en A:0 med elva hinder och tretton språng.

LORD kändes så fin och han gjorde det enkelt, om man nu kan säga att det är enkelt, det är ju inte så enkelt det här med hästar och hoppning.
Det ligger mycket arbete bakom. Vägen fram till idag har inte varit spikrak. LORD är min egen uppfödning och jag har gjort hela resan från att först rida och tävla hans mamma CORTINA (född 98, e: Cortuz-Cortez) till att köra henne till station på betäckning. Valet blev hingsten LOOPING.
Sen elva månader till att LORD föddes, se honom växa upp, rida in honom när han var tre år. Han var väldigt enkel att rida in. Sen utbildningen till tävlingshäst. Han gjorde tävlingsdebut i augusti som femåring. Han var stor och valpig så han fick tid på sig. Han hoppade sex klasser från 90 cm till en felfri debut i 110 hoppning under hösten. Vi tränade på vintern och gjorde sedan en start som sexåring i mars. Sedan skadade han sig i hagen och var borta nästan hela sitt år som sexåring. I slutet av november det året gjorde han en start i 1 meter och sen var det vinter igen!
Som sjuåring började han tävla ordentligt och startade upp till 130. Blandade resultat och inte så ofta felfri, men han behövde bara rutin och jag har låtit det ta tid. Som åttaåring förra året började han blomma ut och det blev debut i 140 klass i augusti. Det var inte lätt alla gånger då han är känslig och behöver känna sig trygg. Så mitt i säsongen förra året fick vi ett bakslag då han inte skulle in eller ut från framhoppning, tävlingsbanan osv. Han till och med "snurrdansade" mitt i banan några gånger då jag fick ha is i magen och bara försöka få fram honom. Det krävdes en del grubblerier för att få till alla detaljer och att få honom på min sida. Nu har jag hittat ett bra system i både vardagsträningen och hur vi gör på tävling. Björn är en stor del i att LORD känner sig trygg, han finns alltid vid LORDS sida på tävling.

Igår hoppade vi en 140 och hade ett nedslag på en bra runda. Jag bestämde mig då för att debutera 145 klassen idag, det har varit min plan en längre tid om allt kändes bra. Så idag var det dags. När jag hade gått banan kände jag mig lugn, den passade oss bra.
Alla förberedelser stämde och när jag red in på banan var det bara härligt och när jag galopperade mot start upp mot slottet på den stora fina gröna banan så hann jag till och med titta upp på slottet och tänka, YES NU ÄR VI HÄR, ÄNTLIGEN!!! Sen njöt jag och mitt stora leende när jag gick i mål, hahaha när jag såg filmen!
Det låter säkert knäppt men såhär var det, jag hade roligt och LORD hoppade fantastiskt!

Det har varit en resa fram till idag, det vill jag lova, men det är värt allt en dag som denna!

Tack till johanssonjenny.se och malinlarssonfoto och Linda Öberg för jättefina bilder!

taggar

Lord  

liknande webbartiklar


Läst 9524 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 3934 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 6123 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 25330 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv