Therese - Den årliga stalltvätten!
AUG
28
2016

Den årliga stalltvätten!

Nu när sommaren närmar sig slutet så insåg jag att den årliga stalltvätten närmade sig som ett stort hinder som skulle övervinnas vare sig man vill eller inte! När vädret var så otroligt bra så bestämde jag att i onsdags så skulle det ske, alla bäddar mockas ut ur boxarna och stallet tvättas! Det är ju inte ett litet projekt men det gick otroligt smidigt i år, det har aldrig gått så snabbt tror jag!
Towe, Malin, jag och vår praktikant Linn hjälptes åt att skotta skit och sen började jag tvätta boxar.

Först ska det mockas rent. Tappar man motivationen är det bara att titta på prisväggen!!!

Anledningen att det gick så snabbt i år var nog den sprillans nya högtryckstvätten som var helt suveränt bra! Vi behövde inte skrubba boxväggar med borste i år, skiten rann av så fort jag riktade munstycket mot den!!!

Haha, jag full med skit, vatten och målarflagor, glamoröst!!!

På sex timmar hade vi tömt, tvättat och sopat ut vatten från stora stallet! Helt fantastisk känsla när det var klart! Tack tjejer, ni var så duktiga!

Dagen efter bestämde jag mig även för att kasta på lite färg i stallet så det blev en shoppingtur till stan och inhandlade färg och sedan målade jag resten av eftermiddagen/kvällen. Rollade på den sista färgen vid halv elva snåret på fredagskvällen!

Lagom trött på fredagskvällen!

Nymålat och fint, kommer gråta en skvätt när hästen för första gången trycker upp rumpan mot väggen och bajsar...

Lördagmorgon var tidig, fodrade och åkte sedan till sala på ponnytävling. Flera av mina elever skulle tävla så jag hjälpte till lite och det var roligt! En andraplats i en av klasserna till en av eleverna var det bästa resultatet och så roligt!
Lördag eftermiddag var det galopp på stubbåkern med sex hästar, vi red i två omgångar så det var ett härligt gäng som dundrade fram på stubben i strålande sol, helt underbart roligt!

Kräftskiva igår kväll hos grannen och det var så roligt! Björn med egentillverkad hatt!

Idag var det lite segare att vakna men inte var det vilosöndag för det. Hästarna hade visserligen vilodag efter att ha ridits hela veckan. Lilla stallet behövde också tvättas så det gjorde jag på eftermiddagen. Så nu är alla boxar tvättade och den känslan är helt fantastisk, lika skönt varje år när det är klart! Några boxar kvar att måla sen är det klart för i år och att gå in i ett rent nymålat stall med nyspånade boxar, det är ljuvligt, då glömmer man lika fort ångesten som man hade innan man satt igång med projektet!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 9431 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 66333 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 68079 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 88838 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv