Therese - Det här med tårta!
JAN
09

Det här med tårta!

Skolinspektionen har gjort en granskning av kränkande behandlingar och menar att bjuda på "avramlingstårta" kan vara kränkande för elever.

Så länge jag kan minnas, när jag började rida på ridskola så fick man höra när man ramlade av: När du ramlat av 100 gånger då är du en riktig ryttare och nu blir det tårta!!! Kan säga att jag hade en lista där jag gjorde en pinne för att ha koll på om det skulle bli hundra avfallningar! Den försvann men jag har nog passerat det där hundra strecket, speciellt på "shettistiden" när man flög av lite nu och då!En höjdpunkt efter avramlingen var att få ta med en tårta till nästa ridlektion på ridskolan Stora Ekeby utanför Strömsholm. Då samlades gruppen i klubbstugan efter ridlektionen och så åt vi tårta och hade roligt. En av mina ridlärare var Marianne Essen och hon var också med och åt tårta tillsammans med oss, i sina gråa manchester ridbyxor (som jag såklart önskade mig i julklapp, ville ha som min idol ridläraren!)


Det här med "hundra avfallningar" och tårta tycker jag fungerar bra speciellt när de mindre barnen ramlar av och blir lite rädda och gråter en skvätt, då kan man avdramatisera det med "nu får vi tårta"! Sist en liten tjej ramlade av en shettis här så när tårarna var torkade så bestämde vi att det skulle bli glass istället för tårta för hon gillade glass bättre och så skrattade vi och hon hoppade upp och red vidare.Tjejerna här i stallet de är proffs på att baka tårta och när det gått länge mellan avramlingar så försöker de få till en dålig uppsittning och de får göra om försöket för att hästen inte stått stilla vid pallen med att nja, det får nog bli tårta på den där! Eller som Johanna och jag för något år sedan bakade "kvar sittningstårtor" för att vi inte hade ätit tårta på länge då vi inte ramlat av!

Vi har då aldrig upplevt ett tårtbak eller annat fika i samband med avfallning som kränkande! William ser riktigt glad ut efter att ha ramlat av för första gången i sitt liv och då bjuder på tårta!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 18835 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 24129 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 38024 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 38970 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv