Therese - Det här med tårta!
JAN
09

Det här med tårta!

Skolinspektionen har gjort en granskning av kränkande behandlingar och menar att bjuda på "avramlingstårta" kan vara kränkande för elever.

Så länge jag kan minnas, när jag började rida på ridskola så fick man höra när man ramlade av: När du ramlat av 100 gånger då är du en riktig ryttare och nu blir det tårta!!! Kan säga att jag hade en lista där jag gjorde en pinne för att ha koll på om det skulle bli hundra avfallningar! Den försvann men jag har nog passerat det där hundra strecket, speciellt på "shettistiden" när man flög av lite nu och då!En höjdpunkt efter avramlingen var att få ta med en tårta till nästa ridlektion på ridskolan Stora Ekeby utanför Strömsholm. Då samlades gruppen i klubbstugan efter ridlektionen och så åt vi tårta och hade roligt. En av mina ridlärare var Marianne Essen och hon var också med och åt tårta tillsammans med oss, i sina gråa manchester ridbyxor (som jag såklart önskade mig i julklapp, ville ha som min idol ridläraren!)


Det här med "hundra avfallningar" och tårta tycker jag fungerar bra speciellt när de mindre barnen ramlar av och blir lite rädda och gråter en skvätt, då kan man avdramatisera det med "nu får vi tårta"! Sist en liten tjej ramlade av en shettis här så när tårarna var torkade så bestämde vi att det skulle bli glass istället för tårta för hon gillade glass bättre och så skrattade vi och hon hoppade upp och red vidare.Tjejerna här i stallet de är proffs på att baka tårta och när det gått länge mellan avramlingar så försöker de få till en dålig uppsittning och de får göra om försöket för att hästen inte stått stilla vid pallen med att nja, det får nog bli tårta på den där! Eller som Johanna och jag för något år sedan bakade "kvar sittningstårtor" för att vi inte hade ätit tårta på länge då vi inte ramlat av!

Vi har då aldrig upplevt ett tårtbak eller annat fika i samband med avfallning som kränkande! William ser riktigt glad ut efter att ha ramlat av för första gången i sitt liv och då bjuder på tårta!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 18532 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 42194 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 68106 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 70592 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv