Therese - Det rullar på!
MAJ
04

Det rullar på!

 

Dagarna rullar på som vanligt och i det här härliga vädret är det roligt att jobba utomhus. Man glömmer vinterna snabbt bara solen tittar fram!

 

Vi sitter ute på lunchen och äter och igår blev det även eftermiddagsfika ute i solen. Fikat var avslutningsfika för Caroline som gjorde sin sista praktikdag här. Det har varit tre roliga veckor!

 

 

Caroline och hundarna!

 

Sofie hade köpt tårta som även var en avramlingstårta sedan hon föll av Humlan, hon gjorde sig inte illa kan jag tillägga!

 

Vi rider och fixar i stallet. Underlaget på savannen är toppenbra så det blir mycket trimma där ute nu. Igår var vi även iväg till Strömsholm på eftermiddagen och hoppade tre hästar på pay n jump.

 

Inridningen av LOVELY går bra. Hon var inte så mycket hanterad innan vi började eftersom hon gått på lösdriften hela tiden. Nu står hon på box och det går bra. Hon lär sig saker varje dag.

 

Träns och sadel är hon nu van med. Longeringen går jättebra, hon lärde sig snabbt. Skritt och trav i båda varven gör hon. Sedan har hon även fått bekanta sig med "Johannas stuntmen", dvs höpåsarna som är fyllda med hö eller halm!!! Vi använder de i början på de flesta unghästar vi rider in. Först får de stå med de på sig i boxen så vi ser att det går bra. Finns ju hästar som inte tycker om de och då kan man inte ha påsarna, hästen får inte bli rädd. Det prasslar mycket när de går med påsen hängandes från sadeln. Går det bra med påsarna så brukar det inte vara några problem att hänga på hästen. Vi jobbar de mycket från marken innan vi sitter upp. Vi fortsätter några dagar till med påsarna på LOVELY innan vi börjar hänga.

 

Några bilder på LOVELY i longeringen.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 23143 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 43496 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 69408 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 71894 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv