Therese - DRAMMEN CSIO ***
JUN
30

DRAMMEN CSIO ***

Så var vårt första internationella äventyr över. Det har varit jättekul!!! Innan jag åkte satt jag upp ett litet mål för mig själv och det var att komma hem med varsin placering på LAGANA och LUTRICIA, och jag lyckades!!!!! Jag är mycket stolt över mina hästar! Har haft dem sedan de var "gröna" och unga, nu har vi kommit så långt att vi har placerat oss på internationell tävling!!!

Tävlingen i DRAMMEN var en CSIO *** med nationshoppning och deltagare från 19 länder. Bla Japans, Turkiets, Syd Afrikas landslag var där! Och så otroligt många fina hästar och duktiga ryttare.

Äventyret började på onsdagsmorgonen kl 04:00..då åkte vi från Hallstahammar och mot Drammen i Norge. Björn körde lastbilen. Pernilla åkte med oss och hennes häst Skywalker. Vi mötte upp Anita i tullen vid gränsen till Norge där hon hjälpte oss med alla papper som måste fyllas i för att åka in i landet med hästarna.

Sedan fortsatte vi mot Drammen på de mindre roliga vägarna i vårt kära grannland i väst. E-18 i Norge ser inte ut som E-18 i Sverige, mer som landsvägen mellan Hallsta och Västerås!

och för att inte tala om alla dessa tunnlar vi åkte igenom.

Värst var det att åka tunneln under Oslo-fjorden..nästan 8 km lång. Där kände jag mig inte så kaxig när vår lastbil blev omkörd av en lastbil samtidigt som vi möter en lastbil...tur att Björn har nerverna i styr och körde oss säkert ända fram. 7,5 timmar tog resan allt som allt med stopp på vägen.

Vi kom fram vid lunchtid på onsdagen så då var det bara att fixa iordning i stallet och fodra hästarna. Gå en sväng på området och "kolla läget". Det var stort! Tror det var 18 stall och två tävlingsbanor med framridning till båda.

Pernilla och Walle vid uppstallningen på onsdag em då vi red hästarna lite lätt inför torsdagens start.

Veterinär besiktningen var på onsdag em mellan kl 17 och 20. Då ska alla besiktiga sina hästar. Det är inte som hemma där man kan besiktiga på morgonen samma dag. På bilden springer Björn med LUTRICIA!

Red LAGANA i Medium Tour, dvs 140 klasser och LUTRICIA i Small Tour, dvs 130 klasser. Pernilla red unghästrundan för sexåringar. Unghästarna gick här "mot klockan" precis som vanlig tävling och Pernilla och "Walle" var dubbelnolla i första starten och precis utanför placering!

LUTRICIA var lite spänd i första klassen över de första två hindrena så de rev vi tyvärr, sedan hoppade hon superbra. Det var en a:0.

LAGANA var jättefin och vi var felfria och kom till omhoppningen. Där började jag tänka "oj, kan det gå så här bra första gången på en sådan här stor tävling"...så då kom jag av mig i ridningen och rev två hinder i omhoppningen. Någon gång är alltid första gången med allt, nu var debuten avklarad och då släppte allt till nästa dag och jag red som vanligt!

Duktiga Björn (chafför, groom, mm) och fina LAGANA innan start.

Dag två var LUTRICIA dubbelnolla och placerad!!!!! Lycka!!!!!! Hon hoppade superfint och jag tog alla snäva vägar i omhoppningen, det fanns inget annat att välja på i denna konkurens om man vill ha chans på pris!

LAGANA var också superfin och vi var nära en nolla, rev näst sista hindret. Bra tid, hade räckt till pris!

Pernilla hade ett nedslag på Walle med bra tid så de kvalade till finalen för sexåringarna! Bra gjort på första internationella tävlingen!

LUTRICIAS rosett! Rosetterna i Norge är röd/blå/vit till vinnaren, röd till tvåan, blå till trean, grön till fyran och gul till femman och alla övriga placerade.

På lördagen hade jag "vilodag" då mina hästar inte tävlade. Pernilla red final och det gick bra. Ett nedslag och Walle såg så fin ut! Det var nationshoppning samma dag som vi tittade på. Norge vann, gissa om humöret var på topp på alla norrmänn i hela Drammen!!!!

På söndagen tävlade jag igen och det gick jättebra! LAGANA var felfri och placerad!!!! Lycka igen!!! LUTRICIA hade ett nedslag.

Summan av det hela, jag är nöjd och glad! Fantastiskt fin tävling. Toppenbra underlag, trevliga funktionärer, god mat och superbra väder, sol och varmt!

Mums, gott, gott!

Stora banan

På väg hem, in i tunneln...

taggar


liknande webbartiklar


Läst 26727 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 24464 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 38359 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 39305 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv