Therese - Dressyr och hoppning!
MAR
28

Dressyr och hoppning!

Igår kunde vi äntligen trimma dressyr här hemma, underbart! Vi har ett stort fält framför huset som vi kallar för "savannen" för det är så stort. Den används som hage och de hästar som går där har det lyxigt!

 

När det torkar upp på våren så börjar vi rida där och ställer även ut våra hinder när det torkat upp ordentligt.

 

Så igår trimmade Johanna och jag ett helt gäng hästar där, närmare bestämt fjorton. Unghästarna var glada men skötsamma som tur var, ingen som bockade av oss!

 

 

Savannen!

 

Idag har vi hoppat hela dagen. På onsdagar brukar det vara hoppning som gäller och idag var det full fart. Vi har hunnit med att hoppa tolv hästar. Alla har gått bra, unga som äldre.

 

Övningen som Tomas byggde upp var jätterolig att rida. Jag tyckte verkligen att både vi ryttare och hästar fick jobba. Hoppa på böjda spår, raka linjer och hinder ur sväng.

 

EROZ och LADY var jättefina. Båda har lugnat ner sig nu och gör ett bra jobb. Flänger inte på mellan hindren. De orkar bära sig, speciellt EROZ som är så stor. Han är smidig och hoppar runda höga språng. När han är klar med övningen så står han helt cool och väntar på nästa grej som ska hända. Ingen stress i onödan!

 

CAHLUA och LAGANA fick göra ett "lagom " jobb. Hoppa lågt, inte högre än en meter. Blev mer som markarbetshoppning. Red LAGANA på ett nytt bett. När hon blir sådär "tokglad" som på tävlingen så släpper hon kontakten med bettet och bara vräker sig framåt. Jag har alltid ridit henne på tredelat tränsbett. När jag hoppade och tävlade innan skadan så använde jag bett-tejp runt bettet. Det var för att hon skulle få lite mer att ta stöd på. Det trivdes hon med. Nu provade jag ett mjukt gummipelham. Blir lite samma effekt som bett-tejpen men med pelham blir det lite mer att ta stöd på. Kändes riktigt bra. Får prova det på tävlingen så ser vi hur det går.

 

 

CARLINA var jättefin idag. Hon hoppade ordentligt hela tiden. Som jag berättade förra veckan så kan hon ha svårt att hitta språngkurvan och gör det svårt för sig själv. Då hjälpte vi henne med galoppbom framför hindret. Nu satt träningen i och polletterna har trillat ner, hoppas de stannar där också!

 

TIPTON var också precis lika fin som förra veckan! Även CELVIN som hoppade en enklare bana.

 

ACINDO hade svårt att konsentrera sig i början av ridpasset. Vi var fyra ekipage som tränade tillsammans och hon tyckte att hon skulle hålla koll på alla andra utom sig själv. Då är det bara att rida framåt, framåt och vänta ut henne. När vi kom fram till trav och galoppbommarna började hon "tagga" ner och när vi hoppade gick det fin fint! Jag fick träna ordentligt på att rida framåt ur sväng till hindren när de kommer lite snabbt ur sväng. Inta ta upp, säkra sen rida. Nu nötte vi på en stund och det blev bra. Ska ta med mig det till tävlingen också!

 

De fyra sista hästarna för dagen hoppade vi i ridhuset i Dingtuna. Ulle kom dit med sina hästar och jag berättade för henne att jag hade hoppat en sådan bra övning för Tomas tidigare i Åskebro. Nu fanns det inget hinder framme i dingtuna. Så tittade vi på varandra, spottade i nävarna och släpade ut en massa hinder! Här ska tränas seriöst! Så sagt och gjort, en dag var jag med om att bygga en övning två gånger!!!

 

REMINA och EDWONDO var bra idag. Jobbade ordentligt med övningen och båda hästarna blev lösgjorda och fina. Speciellt REMINA, det gick jättebra! Jag är så nöjd med henne idag.

 

Avslutade dagens maraton i hoppning med KASSAN och LORD. Johanna hoppade LORD som gör framsteg varje gång. Idag blev det en enkel bana på 90 cm. KASSAN hoppade också en enklare bana. Överhoppar sig lite vissa språng, för att hon vill göra rätt. Hon ger mig en härlig känsla när hon slappnar av, gillar henne! Nyttigt för de båda unga hästarna att komma till ett nytt ridhus.

 

Imorgon blir det hästtvätt och packning av allt foder och utrustning till mig och hästarna. Åker till Lidköping och tävlar hela helgen.

 

Nu ska jag sova, är ganska trött.....texten i detta inlägg blev därefter känns det som!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 35284 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 30166 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 56087 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 58573 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv