Therese - Dressyr och hoppning!
MAR
28
2012

Dressyr och hoppning!

Igår kunde vi äntligen trimma dressyr här hemma, underbart! Vi har ett stort fält framför huset som vi kallar för "savannen" för det är så stort. Den används som hage och de hästar som går där har det lyxigt!

 

När det torkar upp på våren så börjar vi rida där och ställer även ut våra hinder när det torkat upp ordentligt.

 

Så igår trimmade Johanna och jag ett helt gäng hästar där, närmare bestämt fjorton. Unghästarna var glada men skötsamma som tur var, ingen som bockade av oss!

 

 

Savannen!

 

Idag har vi hoppat hela dagen. På onsdagar brukar det vara hoppning som gäller och idag var det full fart. Vi har hunnit med att hoppa tolv hästar. Alla har gått bra, unga som äldre.

 

Övningen som Tomas byggde upp var jätterolig att rida. Jag tyckte verkligen att både vi ryttare och hästar fick jobba. Hoppa på böjda spår, raka linjer och hinder ur sväng.

 

EROZ och LADY var jättefina. Båda har lugnat ner sig nu och gör ett bra jobb. Flänger inte på mellan hindren. De orkar bära sig, speciellt EROZ som är så stor. Han är smidig och hoppar runda höga språng. När han är klar med övningen så står han helt cool och väntar på nästa grej som ska hända. Ingen stress i onödan!

 

CAHLUA och LAGANA fick göra ett "lagom " jobb. Hoppa lågt, inte högre än en meter. Blev mer som markarbetshoppning. Red LAGANA på ett nytt bett. När hon blir sådär "tokglad" som på tävlingen så släpper hon kontakten med bettet och bara vräker sig framåt. Jag har alltid ridit henne på tredelat tränsbett. När jag hoppade och tävlade innan skadan så använde jag bett-tejp runt bettet. Det var för att hon skulle få lite mer att ta stöd på. Det trivdes hon med. Nu provade jag ett mjukt gummipelham. Blir lite samma effekt som bett-tejpen men med pelham blir det lite mer att ta stöd på. Kändes riktigt bra. Får prova det på tävlingen så ser vi hur det går.

 

 

CARLINA var jättefin idag. Hon hoppade ordentligt hela tiden. Som jag berättade förra veckan så kan hon ha svårt att hitta språngkurvan och gör det svårt för sig själv. Då hjälpte vi henne med galoppbom framför hindret. Nu satt träningen i och polletterna har trillat ner, hoppas de stannar där också!

 

TIPTON var också precis lika fin som förra veckan! Även CELVIN som hoppade en enklare bana.

 

ACINDO hade svårt att konsentrera sig i början av ridpasset. Vi var fyra ekipage som tränade tillsammans och hon tyckte att hon skulle hålla koll på alla andra utom sig själv. Då är det bara att rida framåt, framåt och vänta ut henne. När vi kom fram till trav och galoppbommarna började hon "tagga" ner och när vi hoppade gick det fin fint! Jag fick träna ordentligt på att rida framåt ur sväng till hindren när de kommer lite snabbt ur sväng. Inta ta upp, säkra sen rida. Nu nötte vi på en stund och det blev bra. Ska ta med mig det till tävlingen också!

 

De fyra sista hästarna för dagen hoppade vi i ridhuset i Dingtuna. Ulle kom dit med sina hästar och jag berättade för henne att jag hade hoppat en sådan bra övning för Tomas tidigare i Åskebro. Nu fanns det inget hinder framme i dingtuna. Så tittade vi på varandra, spottade i nävarna och släpade ut en massa hinder! Här ska tränas seriöst! Så sagt och gjort, en dag var jag med om att bygga en övning två gånger!!!

 

REMINA och EDWONDO var bra idag. Jobbade ordentligt med övningen och båda hästarna blev lösgjorda och fina. Speciellt REMINA, det gick jättebra! Jag är så nöjd med henne idag.

 

Avslutade dagens maraton i hoppning med KASSAN och LORD. Johanna hoppade LORD som gör framsteg varje gång. Idag blev det en enkel bana på 90 cm. KASSAN hoppade också en enklare bana. Överhoppar sig lite vissa språng, för att hon vill göra rätt. Hon ger mig en härlig känsla när hon slappnar av, gillar henne! Nyttigt för de båda unga hästarna att komma till ett nytt ridhus.

 

Imorgon blir det hästtvätt och packning av allt foder och utrustning till mig och hästarna. Åker till Lidköping och tävlar hela helgen.

 

Nu ska jag sova, är ganska trött.....texten i detta inlägg blev därefter känns det som!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 36658 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 60675 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 62438 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 83194 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv