Therese - Dressyr och hoppning!
MAR
28

Dressyr och hoppning!

Igår kunde vi äntligen trimma dressyr här hemma, underbart! Vi har ett stort fält framför huset som vi kallar för "savannen" för det är så stort. Den används som hage och de hästar som går där har det lyxigt!

 

När det torkar upp på våren så börjar vi rida där och ställer även ut våra hinder när det torkat upp ordentligt.

 

Så igår trimmade Johanna och jag ett helt gäng hästar där, närmare bestämt fjorton. Unghästarna var glada men skötsamma som tur var, ingen som bockade av oss!

 

 

Savannen!

 

Idag har vi hoppat hela dagen. På onsdagar brukar det vara hoppning som gäller och idag var det full fart. Vi har hunnit med att hoppa tolv hästar. Alla har gått bra, unga som äldre.

 

Övningen som Tomas byggde upp var jätterolig att rida. Jag tyckte verkligen att både vi ryttare och hästar fick jobba. Hoppa på böjda spår, raka linjer och hinder ur sväng.

 

EROZ och LADY var jättefina. Båda har lugnat ner sig nu och gör ett bra jobb. Flänger inte på mellan hindren. De orkar bära sig, speciellt EROZ som är så stor. Han är smidig och hoppar runda höga språng. När han är klar med övningen så står han helt cool och väntar på nästa grej som ska hända. Ingen stress i onödan!

 

CAHLUA och LAGANA fick göra ett "lagom " jobb. Hoppa lågt, inte högre än en meter. Blev mer som markarbetshoppning. Red LAGANA på ett nytt bett. När hon blir sådär "tokglad" som på tävlingen så släpper hon kontakten med bettet och bara vräker sig framåt. Jag har alltid ridit henne på tredelat tränsbett. När jag hoppade och tävlade innan skadan så använde jag bett-tejp runt bettet. Det var för att hon skulle få lite mer att ta stöd på. Det trivdes hon med. Nu provade jag ett mjukt gummipelham. Blir lite samma effekt som bett-tejpen men med pelham blir det lite mer att ta stöd på. Kändes riktigt bra. Får prova det på tävlingen så ser vi hur det går.

 

 

CARLINA var jättefin idag. Hon hoppade ordentligt hela tiden. Som jag berättade förra veckan så kan hon ha svårt att hitta språngkurvan och gör det svårt för sig själv. Då hjälpte vi henne med galoppbom framför hindret. Nu satt träningen i och polletterna har trillat ner, hoppas de stannar där också!

 

TIPTON var också precis lika fin som förra veckan! Även CELVIN som hoppade en enklare bana.

 

ACINDO hade svårt att konsentrera sig i början av ridpasset. Vi var fyra ekipage som tränade tillsammans och hon tyckte att hon skulle hålla koll på alla andra utom sig själv. Då är det bara att rida framåt, framåt och vänta ut henne. När vi kom fram till trav och galoppbommarna började hon "tagga" ner och när vi hoppade gick det fin fint! Jag fick träna ordentligt på att rida framåt ur sväng till hindren när de kommer lite snabbt ur sväng. Inta ta upp, säkra sen rida. Nu nötte vi på en stund och det blev bra. Ska ta med mig det till tävlingen också!

 

De fyra sista hästarna för dagen hoppade vi i ridhuset i Dingtuna. Ulle kom dit med sina hästar och jag berättade för henne att jag hade hoppat en sådan bra övning för Tomas tidigare i Åskebro. Nu fanns det inget hinder framme i dingtuna. Så tittade vi på varandra, spottade i nävarna och släpade ut en massa hinder! Här ska tränas seriöst! Så sagt och gjort, en dag var jag med om att bygga en övning två gånger!!!

 

REMINA och EDWONDO var bra idag. Jobbade ordentligt med övningen och båda hästarna blev lösgjorda och fina. Speciellt REMINA, det gick jättebra! Jag är så nöjd med henne idag.

 

Avslutade dagens maraton i hoppning med KASSAN och LORD. Johanna hoppade LORD som gör framsteg varje gång. Idag blev det en enkel bana på 90 cm. KASSAN hoppade också en enklare bana. Överhoppar sig lite vissa språng, för att hon vill göra rätt. Hon ger mig en härlig känsla när hon slappnar av, gillar henne! Nyttigt för de båda unga hästarna att komma till ett nytt ridhus.

 

Imorgon blir det hästtvätt och packning av allt foder och utrustning till mig och hästarna. Åker till Lidköping och tävlar hela helgen.

 

Nu ska jag sova, är ganska trött.....texten i detta inlägg blev därefter känns det som!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 35736 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 45089 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 58974 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 59913 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv