Therese - Dressyrträning – äntligen!
APR
28

Dressyrträning – äntligen!

Igår tränade jag dressyr för AC! Äntligen som vi sa, det var länge sedan nu. Vi har båda varit på varsin resa och sedan har vi båda varit sjuka så det var många veckor som försvann. 
Jag har tränat på och gjort de övningar och min "hemläxa" så vi behövde inte börja om med träningen! ACINDO var jättefin och vi har blivit ett harmoniskt ekipage nu. CASH FLOW har mognat och nu kan vi börja jobba på "riktigt". Jag är nöjd att jag red henne för AC, fick bra hjälp att jobba igenom henne och att få henne på ett spår. Hon är så kort och energisk så det är svårt att känna om bakbenen är där de ska vara. Nu hittade jag en bra känsla med ACs hjälp. Vi gjorde även en del galoppslutor för att jobba med att hon ska acceptera min skänkel. 
Jag, AC och ACINDO.

  
Idag har vi ridit ut nästan alla hästar och skrittat och travat massor på grusvägarna. Det blev även lite härlig galopp på ett stort fält! Vädret har ju varit underbart! 

Sen känns det lite oklart hur mina dagar ser ut resten av veckan. Jag missade att anmäla precis på klockslaget till Sundbyholms tävling i helgen, så jag blev reserv. Har kommit med i en klass på fredag med ACINDO, den jag ville rida, 130 kvalet i 7 star! 

Hoppas på att komma med på torsdag och i helgen. Hästarna är i fin form och jag tävlings sugen. Så det känns lite tråkigt om vi inte kommer iväg.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 8667 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 58102 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 83994 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 86476 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv