Therese - Dressyrträning ikväll!
JAN
19

Dressyrträning ikväll!

Så har jag ridit årets första dressyrträning för AC ikväll, så roligt! Trodde ärligt att både hästarna och jag skulle vara längre från dressyrformen än vad det visade sig. Hästarna var jätteduktiga! 
Jag red först CASH FLOW och sedan ACINDO. Vi tränade fram och bakdelsvändningar, öppnor och slutor, rakriktning och tempoväxlingar. CASH FLOW har verkligen mognat nu och vi kan jobba henne på riktigt utan att hon "flippar ur" för att hon blir het och stressad. Så kul och det blir kul att bygga vidare nu. 
ACINDO var pigg och laddad så vi gjorde mycket öppnor och slutor i början. Ett riktigt bra galoppjobb och avslutade med travjobb på volter och korta linjer med arbetstrav och "ökad" trav. 
Jag var lite trött när vi var klara, dressyrtänket ska igång i hjärnan! Det är verkligen jättekul att träna dressyr och i helgen kör vi igen!


Björn var snäll och hjälpte till när jag skulle byta hästar. Kom med ACINDO till ridhuset tränsad och med alla grejer på, ledde fram henne och ledde av CASH FLOW en stund efter hennes pass. Sedan gick han med CASH FLOW till stallet och fixade klart henne för natten med täcken och allt! Han är en klippa min Björn!Björn och jag i globen!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 10493 ggr

Fler inlägg

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 17306 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 19828 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
26

Hello!

Hej på er! Sist vi hördes här på bloggen var snart två veckor sedan. Då var vi på väg upp till Högbo för årets andra tävling. Det var jättebra tävlingar i Högbo, trevliga funktionärer, toppenbra underlag, bra banbyggnad som alltid av Leif Hall. Mina hästar hoppade bra och vi kom hem med ett gäng rosetter! 
  

Lyckad helg!
 

LOVELY vann 130-klassen på söndagen!
 

CASH FLOW hoppade felfritt i alla sina tre klasser och var placerad tvåa, femma och sexa!
 

LORD kom fyra i 135-klassen och gjorde sedan en bra runda i 145. Felfri i grundomgången, sedan tappade jag rytmen lite i en sväng i omhoppningen så jag fick lägga en volt så vi drog på oss fel för den samt några tidsfel.
 
Nu till helgen är det tävling på Strömsholm och första omgången av elitallsvenskan. Västerås Ryttarsällskap kvalade upp i eliten förra året så det ska bli kul att vi är med igen och vårat lag är bra så det känns jättekul! Jag har dragit på mig en ordentlig förkylning så jag försöker kurera mig så gott det går, måste vara pigg till tävlingen!


Läst 20499 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market