Therese - Dressyrträning på förmiddagen!
JUN
24

Dressyrträning på förmiddagen!

Dagen började med dressyrträning för AC. Jag red LORD och ACINDO idag igen. Nyttigt att träna två dagar så nära inpå varandra.
Dressyrträning är viktigt även för hopphästar. Läste Jens Fredricsons blogginlägg häromdagen, om just dressyrträning. Han hade en egenuppfödd häst som hette Rebecca B. Han hoppade de stora klasserna med henne men han ångrade sig nu flera år senare att han inte hade lyssnat och tagit hjälp med dressyrträningen redan då. Om ni inte läst Jens blogg på Hippson så gör det, så bra inlägg han bjuder på!Jag är glad att jag tagit hjälp med dressyrträningen av AC. Det har utvecklat min ridning, mig som ryttare och mina hästar. Den häst som jag märker störts skillnad på är ACINDO. Hon är äldst och har varit med längst, de andra är yngre oslipade diamanter än så länge (haha, hoppas jag) så dem får jag hjälp med från grunden av AC.

ACINDO har alltid varit den lite stela, osmidiga hästen med kantig galopp och svårt för galoppombyten, tills nu.
Hon är nu en fantastiskt rolig häst att arbeta med. Hon älskar att arbeta i dressyren, hon vill jobba och är så ambitiös. Hon har blivit mjuk, smidig, har utvecklat en galopp och gör lugna fina byten på rakt spår utan att vi faller i tre delar och lyckas pricka rätt någon gång av tio försök.

Det har gjort henne mer ridbar på tävlingsbanan och hon hoppar bättre. Allt det här har tagit tid och vi har byggt om oss. Nu har kroppen lossnat och det ger resultat. Jag är väldigt glad att jag hade ridit några dressyrlektioner för AC innan jag var med och red för Jos Kumps för första gången för 1,5 år sedan när Jessica började ta hit honom för träning. Jos är också otroligt noga med markarbetet och vi drillas en del i det innan hoppningen tar vid.

Jos och AC har samma tänk i dressyren/markarbetet så det var som sagt tur att jag hade börjat min dressyrträning lite innan jag red för Jos. Annars hade jag fått smyga ut bakvägen med en dumstrut på huvudet!
Det är ju så fascinerande med ridningen, man blir aldrig fullärd. Jag har ridit svår hoppning i flera år och SM final, och har fortfarande mer att lära och vill lära mig mer.LORD idag.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 12450 ggr

Fler inlägg

AUG
23

Det var länge sedan!

Hej på er! Det var ett tag sedan jag skrev här på min blogg och mycket har hänt sedan sist! Vart ska jag börjasmiley? Det får bli en resume i några inlägg framöver med en uppdatering
Vi börjar med en uppdatering av mina tävlingshästar så ni hänger med på banorna!

LORD LOOP SB. 
Född 2008.
Egen uppfödning e: Looping u: Cortina-Cortuz-Cortez.
Tävlar upp till svår 150 klass! Kvald till SM!

LOVELY LADY SB.
Född 2009.
Egen uppfödning e: Looping u: Rantadou-Rastell-Tamburin.
Tävlar upp till svår 145 klass! Vann sin debut i svår 145 Grand Prix. Vinner massor och placerar sig ofta!

CASH FLOW.
Född 2007.
E: Coriall u: Carma-Cardento.
Uppfödare: Marcus Lundholm.
Tävlar upp till 130 klasser. Vinner massor och placerar sig ofta!


CELVIN AF TORTUNA.
Född 2008.
E: Carland u: High Speed-Acacio.
Uppfödare: Helene Eriksson.
Tävlar upp till 130 klasser. Har i år tävlats av min elev och kvalade till Falsterbos childrensfinal i år, samt SM. Var felfri och kom trea i Falsterbo.


COHIBAS LADY SB.
Född 2011.
Egen uppfödning e: Cohiba. u: Rantadou-Rastell-Tamburin.
Tävlar upp till 130 klasser. Jag äger henne tillsammans med Malin Carnestad, som är den som tävlar henne för det mesta! 
Hoppas ni tycker det är kul med en uppdatering av tävlingshästarna! Vi hörs i nästa inlägg!


Läst 361 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 61920 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 87814 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv