Therese - Dressyrträning på förmiddagen!
JUN
24

Dressyrträning på förmiddagen!

Dagen började med dressyrträning för AC. Jag red LORD och ACINDO idag igen. Nyttigt att träna två dagar så nära inpå varandra.
Dressyrträning är viktigt även för hopphästar. Läste Jens Fredricsons blogginlägg häromdagen, om just dressyrträning. Han hade en egenuppfödd häst som hette Rebecca B. Han hoppade de stora klasserna med henne men han ångrade sig nu flera år senare att han inte hade lyssnat och tagit hjälp med dressyrträningen redan då. Om ni inte läst Jens blogg på Hippson så gör det, så bra inlägg han bjuder på!Jag är glad att jag tagit hjälp med dressyrträningen av AC. Det har utvecklat min ridning, mig som ryttare och mina hästar. Den häst som jag märker störts skillnad på är ACINDO. Hon är äldst och har varit med längst, de andra är yngre oslipade diamanter än så länge (haha, hoppas jag) så dem får jag hjälp med från grunden av AC.

ACINDO har alltid varit den lite stela, osmidiga hästen med kantig galopp och svårt för galoppombyten, tills nu.
Hon är nu en fantastiskt rolig häst att arbeta med. Hon älskar att arbeta i dressyren, hon vill jobba och är så ambitiös. Hon har blivit mjuk, smidig, har utvecklat en galopp och gör lugna fina byten på rakt spår utan att vi faller i tre delar och lyckas pricka rätt någon gång av tio försök.

Det har gjort henne mer ridbar på tävlingsbanan och hon hoppar bättre. Allt det här har tagit tid och vi har byggt om oss. Nu har kroppen lossnat och det ger resultat. Jag är väldigt glad att jag hade ridit några dressyrlektioner för AC innan jag var med och red för Jos Kumps för första gången för 1,5 år sedan när Jessica började ta hit honom för träning. Jos är också otroligt noga med markarbetet och vi drillas en del i det innan hoppningen tar vid.

Jos och AC har samma tänk i dressyren/markarbetet så det var som sagt tur att jag hade börjat min dressyrträning lite innan jag red för Jos. Annars hade jag fått smyga ut bakvägen med en dumstrut på huvudet!
Det är ju så fascinerande med ridningen, man blir aldrig fullärd. Jag har ridit svår hoppning i flera år och SM final, och har fortfarande mer att lära och vill lära mig mer.LORD idag.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 12844 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 79877 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 93767 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 94706 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv