Therese - Dressyrträning på förmiddagen!
JUN
24
2015

Dressyrträning på förmiddagen!

Dagen började med dressyrträning för AC. Jag red LORD och ACINDO idag igen. Nyttigt att träna två dagar så nära inpå varandra.
Dressyrträning är viktigt även för hopphästar. Läste Jens Fredricsons blogginlägg häromdagen, om just dressyrträning. Han hade en egenuppfödd häst som hette Rebecca B. Han hoppade de stora klasserna med henne men han ångrade sig nu flera år senare att han inte hade lyssnat och tagit hjälp med dressyrträningen redan då. Om ni inte läst Jens blogg på Hippson så gör det, så bra inlägg han bjuder på!Jag är glad att jag tagit hjälp med dressyrträningen av AC. Det har utvecklat min ridning, mig som ryttare och mina hästar. Den häst som jag märker störts skillnad på är ACINDO. Hon är äldst och har varit med längst, de andra är yngre oslipade diamanter än så länge (haha, hoppas jag) så dem får jag hjälp med från grunden av AC.

ACINDO har alltid varit den lite stela, osmidiga hästen med kantig galopp och svårt för galoppombyten, tills nu.
Hon är nu en fantastiskt rolig häst att arbeta med. Hon älskar att arbeta i dressyren, hon vill jobba och är så ambitiös. Hon har blivit mjuk, smidig, har utvecklat en galopp och gör lugna fina byten på rakt spår utan att vi faller i tre delar och lyckas pricka rätt någon gång av tio försök.

Det har gjort henne mer ridbar på tävlingsbanan och hon hoppar bättre. Allt det här har tagit tid och vi har byggt om oss. Nu har kroppen lossnat och det ger resultat. Jag är väldigt glad att jag hade ridit några dressyrlektioner för AC innan jag var med och red för Jos Kumps för första gången för 1,5 år sedan när Jessica började ta hit honom för träning. Jos är också otroligt noga med markarbetet och vi drillas en del i det innan hoppningen tar vid.

Jos och AC har samma tänk i dressyren/markarbetet så det var som sagt tur att jag hade börjat min dressyrträning lite innan jag red för Jos. Annars hade jag fått smyga ut bakvägen med en dumstrut på huvudet!
Det är ju så fascinerande med ridningen, man blir aldrig fullärd. Jag har ridit svår hoppning i flera år och SM final, och har fortfarande mer att lära och vill lära mig mer.LORD idag.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 13393 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 5187 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 7051 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 28329 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv