Therese - En bra lördag!
FEB
06

En bra lördag!

Idag har varit en bra dag, hur mycket som helst har hunnits med så jag är nöjd och tillfreds att vår plan vi gjorde för dagen höll!

Hästarna fodrades imorse och vid halv nio gick vi till ridhuset med de första hästarna. CORINA (inridningshästen) var första hästen på listan och henne longerade jag lite först innan Malin satt upp. Jag longerar de i skritt och trav, vill se så CORINA är avslappnad innan jag "klipper navelsträngen" knäpper loss dem från longerlinan! Towe skrittade LORD för hand så de fick bli draghjälp till CORINA. De skrittade runt i ridhuset och svängde runt några av hindren som stod uppe. Jag satt upp på LORD och så travade vi före CORINA och Malin, första gången de travade på egen hand och det gick jättebra!

Jag fortsatte sedan att rida LORD efter att CORINA var klar för dagen. Hoppning var dagens plan och vi hoppade oxer serien på medellinjen som vi byggde upp igår. LORD är väldigt framåt i serier så det tog en stund innan han lugnade sig och på slutet hoppade han helt fantastiskt, nästan så jag stukade händerna när jag håller i mig i manen!!!

Red och hoppade även CASH FLOW, ACINDO och LOVELY. Malin red LILL-LADY som var lika pigg och busig som igår när jag red henne. Hade tänkt hoppa henne idag också men det får bli imorgon, hon behövde rastas av en extra dag! Towe och Malin red ut och longerade de övriga hästarna på eftermiddagen. Tack tjejer, och Tack för hjälpen med stallet!

Efter en snabb dusch och lunch så åkte jag mot Västerås och Rytterne för att hålla hoppträning på eftermiddagen, har hoppkurs idag och imorgon. Tre grupper och det var riktigt roligt och trevlig med nya elever.

Gjorde en sista sväng till stallet när jag kom hem på kvällen, tycker om att kolla till mina hästar och se så allt är som det ska vara.

Nu sitter jag och tittar på världscuphoppningen samtidigt som jag bloggar!ACINDO idag!CASH FLOW idag!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 13062 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 43510 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 69422 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 71908 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv