Therese - En bra lördag!
FEB
06
2016

En bra lördag!

Idag har varit en bra dag, hur mycket som helst har hunnits med så jag är nöjd och tillfreds att vår plan vi gjorde för dagen höll!

Hästarna fodrades imorse och vid halv nio gick vi till ridhuset med de första hästarna. CORINA (inridningshästen) var första hästen på listan och henne longerade jag lite först innan Malin satt upp. Jag longerar de i skritt och trav, vill se så CORINA är avslappnad innan jag "klipper navelsträngen" knäpper loss dem från longerlinan! Towe skrittade LORD för hand så de fick bli draghjälp till CORINA. De skrittade runt i ridhuset och svängde runt några av hindren som stod uppe. Jag satt upp på LORD och så travade vi före CORINA och Malin, första gången de travade på egen hand och det gick jättebra!

Jag fortsatte sedan att rida LORD efter att CORINA var klar för dagen. Hoppning var dagens plan och vi hoppade oxer serien på medellinjen som vi byggde upp igår. LORD är väldigt framåt i serier så det tog en stund innan han lugnade sig och på slutet hoppade han helt fantastiskt, nästan så jag stukade händerna när jag håller i mig i manen!!!

Red och hoppade även CASH FLOW, ACINDO och LOVELY. Malin red LILL-LADY som var lika pigg och busig som igår när jag red henne. Hade tänkt hoppa henne idag också men det får bli imorgon, hon behövde rastas av en extra dag! Towe och Malin red ut och longerade de övriga hästarna på eftermiddagen. Tack tjejer, och Tack för hjälpen med stallet!

Efter en snabb dusch och lunch så åkte jag mot Västerås och Rytterne för att hålla hoppträning på eftermiddagen, har hoppkurs idag och imorgon. Tre grupper och det var riktigt roligt och trevlig med nya elever.

Gjorde en sista sväng till stallet när jag kom hem på kvällen, tycker om att kolla till mina hästar och se så allt är som det ska vara.

Nu sitter jag och tittar på världscuphoppningen samtidigt som jag bloggar!ACINDO idag!CASH FLOW idag!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 14327 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 62784 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 64540 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 85299 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv