Therese - Fantastisk avslutning på Sundbyholmstävlingen!
MAJ
04

Fantastisk avslutning på Sundbyholmstävlingen!


WIHOOO, så glad jag är!!!! Hästarna har varit så duktiga och vi avslutade den här tävlingen med placering i finalen idag! 


Dagens höjdpunkt för oss var alltså finalen i 7-star 130 klassen med CARDINI CARPE DIEM. Vi kvalade i fredags och var ett av 30 ekipage som gick vidare av runt 160 starter som var med i kvalen. 
Det var en 130 winning round, omhoppning efter grundomgången för de felfria eller minst åtta ekipage, lika många som antalet placeringar. Totalt 12 ekipage blev det som var felfria och hoppade om. CARDINI OCH JAG VAR FELFRIA!!!! Riktigt roligt, vi har inte gjort så många tävlingar tillsammans ännu. Så taktiken inför omhoppningen var en lagom runda utan att "riska" för mycket då jag inte har ridit snabbt i en 130 omhoppning på honom ännu. Det gick superbra, vi var felfria igen och det räckte till en fjärde plats i det vassa startfältet med många snabba ekipage. Så roligt, vilken glädje i teamet!
CARDINI, grundomgången.CARDINI, omhoppningen.
På förmiddagen idag så hoppade jag CELVIN i 120 klassen och han var FELFRI!!!!
Grymt bra och så kul, han gjorde debut på den höjden förra helgen!Det är ett kvitto på att tävlingarna på Sundbyholm är så bra, när vi kan hoppa två helger i rad och unghästarna får en chans att komma in flera gånger på en fin bana med riktiga hinder och bra byggt. Det är utbildande. Även ett stort plus för framhoppningsreglerna: Har man en häst som är mötesskygg eller spänd på andra sätt så hjälper det att alla rider och hoppar i samma varv. Blir bättre ordning. CELVIN AF TORTUNA, 120 klassen söndag.Även CASH FLOW avslutade sin helg med en felfri runda i 120 på lördagen. Hon hoppade felfritt i 120 på onsdagen, hade ett nedslag på torsdagen och var sen felfri igår. Härligt!


CASH FLOW!CARLINA har visat lite ojämna resultat, rivit i kombinationerna första helgen. Sen blev det bättre och hon hade något riv på enkelhinder istället. Igår i 130 så rev hon ett hinder och skyggade för en bil på banan så det blev fel för den utbrytningen som följd. Men men, bara att jobba vidare med henne, hon känns fin i kroppen nu och gör många fina språng.


ACINDO hoppade 140 igår och gjorde det bra, den var inte så enkel banan. Rev tyvärr hinder nummer ett för jag kom av mig lite i anridnigen först då ryttaren före mig nästan red in framför mig när de landade efter stora vattengraven (man fick hoppa den som träning efter målgång och jag hade fått startsignal redan, så lite miss av mig att inte bryta av och "börja om", det var absolut inte ryttaren före som gjorde något fel) 
Sen rev vi hinder fyra, har ingen förklaring riktigt, kändes som hon vinglade till lite i avsprånget. Är nöjd med rundan som helhet då hon hoppade så bra på allt annat, jag höll min plan och det känns kul att vi hoppar 140 och det känns enkelt. ACINDO 140 klassen, lördag.Tack Sundbyholm och alla inblandade som arrangerar och hjälper till på de fina tävlingarna!taggar


liknande webbartiklar


Läst 14773 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 98953 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 112847 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 113786 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.