Therese - Färdigtävlat!
NOV
25

Färdigtävlat!

Ibland

Igår var vi i Heby på deras jättetrevliga Heby X-mas Show. Det är lite av en tradition att avsluta året där och hoppa över julpyntade hinder med julmusik i högtalarna och glögg i cafeterian. En start på julkänslan!

Vi åkte nästan hela gänget #teamtheresenyman här ifrån stallet! Vi hade så bestämt i förväg, nu ska vi åka på tävling och ha trevligt och umgås! Till stor del gör jag det här för att det är roligt och att gänget följer med bidrar till glädje och gemenskap, inte för att vi behöver vara fyra hästskötare på en häst. Vi gör det för att vi vill ha jäkligt roligt tillsammans och tävla med våra hästar!

Så vi lastade in fyra hästar, LORD LOOP, CASH FLOW, ACINDO och CELVIN. Teamet av folk denna tävling som bestod av Björn: Chaufför, framhoppningsassistent och förste kaffedrickare! Towe: Knoppar hästarnas manar så man inte behöver skämmas för att vi kommer från landet, sadlar och har koll på det mesta, har man varit hos mig i över åtta år, då har man koll! Malin: Knoppar också manar men med lite blingtouch då det brukar smyga sig dit en liten snodd med strass runt någon fläta, sadlar och har ansvar för all packning och planering av hela tävlingsdagen med hästarna samt jublar mest av alla på läktaren då det går bra! Syster Ellinore: Hjälper till att hålla hästar och borstar så de glänser, filmar alla ritter och ser till att jag dricker vatten och sticker åt mig en frukt eller något annat när hon tycker det behövs! Lotta: Förste rosett och prishämtare! Resultatlistan har knappt kallnat förens Lotta varit och hämtat ut rosetter, plaketter och andra hederspriser om jag varit placerad!

Ni förstår väl att man kan inte ha annat än roligt med detta gänget runt sig en dag?!

Det jag såg mest fram emot denna tävlingsdag var LORDs start. Han har inte tävlat på flera månader för att han haft en skada. Nu var det comeback och vilken häst! Så glad men lugn, Skötte sig exemplariskt på framridning och framhoppning. Kom in på tävlingsbanan och hoppade runt felfritt utan att blinka åt allt julpynt! Jag var lycklig som en sol, älskar denna hästen!

De andra var också duktiga. CELVIN fick pris i 120 klassen, kul! CASH FLOW var felfri och placerad i båda klasserna!!!! ACINDO hoppade också fint. Så nu är tävlingsåret 2014 slut för vår del. Kommer en resume av året lite längre fram. 

CASH FLOWs ena runda. 

LORD LOOP! Man kan se mitt leende när jag galopperar förbi läktaren, så kul var det att tävla honom igen!

Gänget samlat i cafeterian! Med på bilden är även Caroline och hennes kille Anders. Carro var med och tävlade sin EROZ, de var jätteduktiga och hoppade hem en prisrosett!

Nu blir det lopplådan, ska upp och rida imorgon bitti, kommer inte vara pigg när klockan ringer. Nattuggla är inte alltid bra.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 10615 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 84721 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 98611 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 99550 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv