Therese - Färdigtävlat!
NOV
25
2014

Färdigtävlat!

Ibland

Igår var vi i Heby på deras jättetrevliga Heby X-mas Show. Det är lite av en tradition att avsluta året där och hoppa över julpyntade hinder med julmusik i högtalarna och glögg i cafeterian. En start på julkänslan!

Vi åkte nästan hela gänget #teamtheresenyman här ifrån stallet! Vi hade så bestämt i förväg, nu ska vi åka på tävling och ha trevligt och umgås! Till stor del gör jag det här för att det är roligt och att gänget följer med bidrar till glädje och gemenskap, inte för att vi behöver vara fyra hästskötare på en häst. Vi gör det för att vi vill ha jäkligt roligt tillsammans och tävla med våra hästar!

Så vi lastade in fyra hästar, LORD LOOP, CASH FLOW, ACINDO och CELVIN. Teamet av folk denna tävling som bestod av Björn: Chaufför, framhoppningsassistent och förste kaffedrickare! Towe: Knoppar hästarnas manar så man inte behöver skämmas för att vi kommer från landet, sadlar och har koll på det mesta, har man varit hos mig i över åtta år, då har man koll! Malin: Knoppar också manar men med lite blingtouch då det brukar smyga sig dit en liten snodd med strass runt någon fläta, sadlar och har ansvar för all packning och planering av hela tävlingsdagen med hästarna samt jublar mest av alla på läktaren då det går bra! Syster Ellinore: Hjälper till att hålla hästar och borstar så de glänser, filmar alla ritter och ser till att jag dricker vatten och sticker åt mig en frukt eller något annat när hon tycker det behövs! Lotta: Förste rosett och prishämtare! Resultatlistan har knappt kallnat förens Lotta varit och hämtat ut rosetter, plaketter och andra hederspriser om jag varit placerad!

Ni förstår väl att man kan inte ha annat än roligt med detta gänget runt sig en dag?!

Det jag såg mest fram emot denna tävlingsdag var LORDs start. Han har inte tävlat på flera månader för att han haft en skada. Nu var det comeback och vilken häst! Så glad men lugn, Skötte sig exemplariskt på framridning och framhoppning. Kom in på tävlingsbanan och hoppade runt felfritt utan att blinka åt allt julpynt! Jag var lycklig som en sol, älskar denna hästen!

De andra var också duktiga. CELVIN fick pris i 120 klassen, kul! CASH FLOW var felfri och placerad i båda klasserna!!!! ACINDO hoppade också fint. Så nu är tävlingsåret 2014 slut för vår del. Kommer en resume av året lite längre fram. 

CASH FLOWs ena runda. 

LORD LOOP! Man kan se mitt leende när jag galopperar förbi läktaren, så kul var det att tävla honom igen!

Gänget samlat i cafeterian! Med på bilden är även Caroline och hennes kille Anders. Carro var med och tävlade sin EROZ, de var jätteduktiga och hoppade hem en prisrosett!

Nu blir det lopplådan, ska upp och rida imorgon bitti, kommer inte vara pigg när klockan ringer. Nattuggla är inte alltid bra.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 11043 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 4078 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 6267 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 25474 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv