Therese - Felfritt genrep inför Falsterbo!
JUN
21

Felfritt genrep inför Falsterbo!

Tävlingarna i Gagnef var lika trevliga som sist jag var där. Tur med vädret hade vi också! Jag tävlade lördagen och söndagen, strålande sol och varmt sista dagen!

Dessutom hade vi full mottagning på Tvn, så jag såg en del av bröllopet!!! Så vackert och så lyckliga!!!

Hästarna var duktiga. CAHLUA inledde som felfri i 120 klassen och knep en andra plats! Sedan gick hon 130 efter det med ett nedslag och även på söndagen blev det ett nedslag i 130, hennes tredje och fjärde start i 130. Som hon hoppade, jättebra!

CAHLUA

Utanför uppstallningen, som låg brevid en sjö, så vackert!

AMOORINA gick också 120, 130, 130. Två nedslag i de första två och sedan på söndagen när hon gick 130 hade hon ett nedslag, första hindret...allt annat hoppade hon superfint! Känns verkligen som alla bitar börjar falla på plats. Det var bara hennes fjärde 130.

GINA hade ett nedslag i 120 och två i 130 på lördagen. på söndagen hoppade hon felfritt i 130!!! Hon var jättefin i alla sina starter, men på söndagen var hon klockren.

ACINDO SB gjorde sin sista tävling inför Falsterbo. Hon gick 130 båda dagarna. Fyra fel första dagen och felfritt på söndagen! Det var mycket bra inför Falsterbo. Hon känns så färdig och klar på vad hon ska göra inne på banan.

Lördagens 130 bana innehöll banken (som man kan se på bilden här ovan, bakom Gina) och alla mina hästar hoppade den utan att tveka, de har aldrig hoppat bank förut!

Jag döpte nästan om våran lastbil till "lilla sjukstugan" i Gagnef. Jag som är förkyld och knappt kan prata på mornarna och gör av med en rulle snytpapper innan lunch, och så stackars Jessica som fick öroninflamation! Inte kul när man är på tävling och har fullt upp. Jessica var duktig och bet ihop på lördagen, sedan gick det inte längre. Hon ligger nu nedbäddad med feber och värk i öronen. Krya på dig!!!!! Vi var färdiga ganska tidigt på lördagen och så red jag inte första klassen på söndagen, så jag tror att jag sov i elva timmar...min förkylning krävde det! Tur att Matilda var frisk och skötte om allt i stallet!

På vägen hem från Gagnef stannade vi i Avesta och köpte Kaffe Latte vid Dalahästen!

Nu ska AMOORINA, CAHLUA och GINA ha lite semester. Bara gå i hagen och skritta ut i skogen i några veckor. Skönt för dem att få smälta allt de gjort under våren. ACINDO ska tävla i Falsterbo innan hon har semester.

Idag har jag trimmat LAGANA och LUTRICIA som var hur pigga som helst. Imorgon blir det träning för Anita och på onsdag morgon åker vi till Drammen i Norge och tävlar!!!! Vår första internationella tävling, hur spännande som helst.

LAGANA äter lite gräs efter träningspasset och LUTRICIA longeras igång i bakrunden innan jag ska rida henne.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 23814 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 24412 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 38307 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 39253 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv