Therese - Femte tävlingsdagen på rad...
JUN
08

Femte tävlingsdagen på rad...

 

I måndags var det tävling på Strömsholm igen, femte dagen på rad! Det var en regional tävling på gräsbanan med klasser från 110 till 130. Även distriktsmästerskap för Västmanland. Är det någonstans i distriktet ett DM ska hållas så är det på slottsbanan, Strömsholm-det tycker jag!

 

Hästarna som tävlade var TIPTON, LOOPEZ SB, CARLINA SB och CAHLUA. För de tre förstnämnda var det premiär att tävla på slottsbanan. Alltid lika spänande att se hur de ska reagera. Bättre miljöträning går inte att få!

 

Vi hade bestämt att det skulle vara en träning på tävling med hästarna. Alla är unga och ska inte gå in och tävla varje gång. Så varje framhoppning och start på banan red jag hästarna för att träna dem inför framtiden. Lugn galopp och låta hästen jobba med hindret och genom språnget och kroppen. Alla var lugna och avslappnade på framridningen och jag blev förvånad att de var så coola inne på banan, trodde jag inte att de skulle vara. Så vi är nöjda med hästarnas tävling.

 

TIPTON var felfri i 110 grundomgången och hade fyra fel i 120 klassen. LOOPEZ SB var felfri i 110, hade tolv fel i 120. CARLINA SB var felfri på hinder i 110, jag blev lite osäker på en distans för hon tittade så mycket på ett hinder så det blev en halt. I 120 hoppade hon riktigt bra!!! Fyra fel, en riktig nätrullare. Hennes andra start i 120 bara.

 

CAHLUA gick 130 som var DM för seniorer. Felfria i grunden och fyra fel i omhoppningen. Rev planket ur sväng. Riktigt bra runda som jag är helnöjd med. Blev en fjärdeplats i klassen och en stor röd rosett!!!

 

Stort GRATTIS till Erik Berggren som vann DM klassen för seniorer! GRATTIS till Jennie Juhlin som blev DM mästare för unga ryttare och GRATTIS Rebecca Pannula som tog silver som junior!

 

Det har varit riktigt roligt att tävla på Strömsholm. Hästarna har lärt sig massor och även jag. Tomas har varit till stor hjälp på framhoppningen och vid bangång. Vi har kunnat göra en bra plan och jag har ridit efter den inne på banan. Vid uppvärmningen och framhoppningen är det bra att ha hjälp av sin tränare. Björn är ett stort stöd även han på framhoppningen och med planeringen runt omkring. Towe, Johanna och Malin-Tack för att ni hjälper mig med att fixa hästarna!

Towe och LUTRICIA MC NEAL!

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 20125 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 99455 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 113348 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 114287 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.