Therese - Fick fira!
OKT
14

Fick fira!


Jag skrev i mitt förra inlägg att man ska ta vara på allt som är bra och fira framgång! Det fick vi anledning att göra redan i lördags! 
Jag kände mig bättre så efteranmälde mig till Strömsholms tävling på lördagen och åkte dit och tävlade. (fast vette sjutton om jag kände att det var ett bra beslut när klockan ringde fem på morgonen och jag släpade mig genom trädgården ner till stallet för att fodra, är inte morgon människa. Mopsen Bibbi följde inte ens med ut, det var på tok för tidigt för henne!!!)


Vi kom iväg strax innan sju med TIPTON som Tomas tävlade och CASH FLOW som jag hade. Ett spår av min morgontrötthet visade sig när vi kom fram och skulle sadla, jag hade glömt bådas sadelgjordar! Tur vi var i god tid och att Malin och Lotta som var på väg till Strömsholm kunde svänga förbi stallet och hämta gjordarna.


Vi hoppade en varsin 110 runda på våra hästar och det gick bra. Tomas och TIPTON gjorde en jättebra runda med fyra fel, CASH FLOW hoppade felfritt. Hon var så avspänd och fin. 

CASH FLOW ser nöjd ut!


Sen åkte vi hem och lämnade de två hästarna som fick gå ut i hagen resten av dagen. Åkte sedan tillbaka med ACINDO som hoppade 120 och 130 klasserna. Startade även EDWONDO i de.ACINDO var superfin och vann den första klassen!!!!!!! Så kul!!!!! I 130 hoppade hon fantastiskt fint, jag var så nöjd varvet runt och slappnade tyvärr av innan vi var över sista hindret och så rev vi sista bommen, man är inte i mål förens man är i mål!!!! Men en bra dag var det och fint väder!


EDWONDO fick äran istället för ACINDO (som stod i trailern och mumsade segerhö) att gå in på prisutdelningen med rosett och segertäcket på!


Vi firade på kvällen! 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16189 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 81527 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 95418 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 96357 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv