Therese - Fina hästar!
AUG
20
2010

Fina hästar!

Idag är det full fart som vanligt! Har precis lagat mat och ska snart ut och rida LAGANA, sedan packa grejerna till tävlingen i Västervik (åker dit idag med LAGANA och LUTRICIA och tävlar lör-sön). Hämta Björn i Västerås måste jag också göra, han har varit i Polen med jobbet några dagar, han hinner bara hem och göra en studs och så sätta sig i lastbilen och köra till Västervik!!!

Denna vecka har jag ridit ganska mycket markarbete på hästarna och de känns fina. LAGANA och LUTRICIA hoppade i förrgår och alla de andra igår.

Den här veckan byggde jag upp en serie med fyra oxrar , sex meter emellan. Den är en bra övning för att styrketräna dem och få hästarna att jobba framåt och lyfta på bakbenen samt sträcka på sig. De två oxrarna som är först och sist i serien gör jag lite bredare än de två i mitten, de får stå "fot i fot". Höjden ligger på 80 cm när jag börjar hoppa. Alla hinder på samma höjd hela tiden och parallella. Två gånger på den höjden från vart håll. Höjer sedan till 1 meter, hoppar två gånger och höjer sedan till 110, 120. Någon häst kanske får hoppa en extra gång. Jag gjorde denna övning med LAGANA, LUTRICIA, GINA, AMOORINA, ACINDO och CAHLUA. För MAX som bara är en orutinerad femåring, mer som en fyraåring blir det för svårt. Även för GILDA som jag håller på att sätta igång är det för hårt, så de två har hoppat bana.

I måndags var ARCHI här och hoppade, och på onsdagen åkte vi till Köping med honom och var med på payn Jump. Det var först gången han var ute på "tävling" och han var så cool! Skötte sig exemplariskt! Lugn på framridningen/hoppningen. Inne på banan var han jätteglad och när vi skulle börja så busade han till och med, precis som att säga "Nu äntligen är det dags för mig att få tävla, det här har jag längtat efter hela livet"!!! Hoppade luftiga fina språng och tvekade inte på något hinder. Vilken stjärna!

SAMBALOLEC, min gamla stjärna var här igår och hopptränade med sin nya ägare. Så kul att se henne igen och extra roligt att de trivs så bra med henne. Träningen gick jättebra och Samba passar så bra med sin nya ryttare, jättekul!

Nu måste jag sätta fart så vi kommer iväg till Västervik!

Foto: Madick Foto

taggar


liknande webbartiklar


Läst 23648 ggr

Fler inlägg

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 1398 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 22675 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 24865 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv