Therese - Förkyld...
SEP
09

Förkyld...

Bara för att man var ambitiös och red i regnet för några dagar sedan så kom det en förkylning. Inte roligt! Jag red inte igår, kroppen måste ju få vila lite. Stallet ska skötas så det blev mockning, fodring och släppa in och ut hästarna. Så tog jag tag i det stora putsberget! Nu är alla träns, martingals och sadlar rena och insmorda med läderbalsam. Sadlarna blev glada efter allt regn de fått på sig!

 

I onsdags så hoppade jag några av hästarna. Eftersom fyraåringarna LADY LOVE SB och EROZ ska tävla i helgen och det är inomhus så bokade vi ridhuset och hoppade där. Det är viktigt att förbereda dem på bästa sätt. Det är semifinalen i championatet som de kvalat till.

 

 

Pernilla Dannberg och Rebecca Jansson var också med och tränade för Tomas. Rebecca har även hon kvalat sin fyraåring CERIA. Pernilla tränade sin fyraåring HOPP-Zan.

 

Tomas byggde en riktigt bra bana. Det var raka linjer, böjda spår, kombination och "tittiga" hinder.

 

Alla hästarna hoppade bra, kul! Vi har fått en del tips och råd nu inför helgen så det blir spännande.

 

Eftersom det regnade och jag skulle hoppa LUTRICIA, ACINDO och CAHLUA åkte vi tillbaka till ridhuset med de hästarna. Blev en bra förberedelse för deras nästa tävling som är i Karlstad, inomhus.

 

Tomas gjorde om bansträckningen så den blev lite svårare mot vad de yngre hästarna hade hoppat. Värmde upp med noggrannt markarbete på alla hästarna. De hoppade strålande alla tre sedan! Känns som att man blir bortskämd när det går så bra på träning och tävling, det är så kul! Får träna på de små detaljer hela tiden. Tempot, rytmen, mjuk hand, ytterskänkeln på plats, bak med axlarna, sitt stilla mot hindret. Det ger resultat, Tomas är en jättebra tränare!

 

Planen var att hoppa KASSAN och RETZINA igår men min kropp sa stopp. Får se till att bli frisk nu!

 

Fick ett paket från min sponsor Mountain Horse igår! Det piggade upp humöret! Ni får se vad det var i paketet i nästa inlägg...

taggar


liknande webbartiklar


Läst 23843 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 58375 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 72264 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 73205 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv