Therese - Förkyld...
SEP
09

Förkyld...

Bara för att man var ambitiös och red i regnet för några dagar sedan så kom det en förkylning. Inte roligt! Jag red inte igår, kroppen måste ju få vila lite. Stallet ska skötas så det blev mockning, fodring och släppa in och ut hästarna. Så tog jag tag i det stora putsberget! Nu är alla träns, martingals och sadlar rena och insmorda med läderbalsam. Sadlarna blev glada efter allt regn de fått på sig!

 

I onsdags så hoppade jag några av hästarna. Eftersom fyraåringarna LADY LOVE SB och EROZ ska tävla i helgen och det är inomhus så bokade vi ridhuset och hoppade där. Det är viktigt att förbereda dem på bästa sätt. Det är semifinalen i championatet som de kvalat till.

 

 

Pernilla Dannberg och Rebecca Jansson var också med och tränade för Tomas. Rebecca har även hon kvalat sin fyraåring CERIA. Pernilla tränade sin fyraåring HOPP-Zan.

 

Tomas byggde en riktigt bra bana. Det var raka linjer, böjda spår, kombination och "tittiga" hinder.

 

Alla hästarna hoppade bra, kul! Vi har fått en del tips och råd nu inför helgen så det blir spännande.

 

Eftersom det regnade och jag skulle hoppa LUTRICIA, ACINDO och CAHLUA åkte vi tillbaka till ridhuset med de hästarna. Blev en bra förberedelse för deras nästa tävling som är i Karlstad, inomhus.

 

Tomas gjorde om bansträckningen så den blev lite svårare mot vad de yngre hästarna hade hoppat. Värmde upp med noggrannt markarbete på alla hästarna. De hoppade strålande alla tre sedan! Känns som att man blir bortskämd när det går så bra på träning och tävling, det är så kul! Får träna på de små detaljer hela tiden. Tempot, rytmen, mjuk hand, ytterskänkeln på plats, bak med axlarna, sitt stilla mot hindret. Det ger resultat, Tomas är en jättebra tränare!

 

Planen var att hoppa KASSAN och RETZINA igår men min kropp sa stopp. Får se till att bli frisk nu!

 

Fick ett paket från min sponsor Mountain Horse igår! Det piggade upp humöret! Ni får se vad det var i paketet i nästa inlägg...

taggar


liknande webbartiklar


Läst 23617 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 57750 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 83642 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 86124 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv