Therese - Första hoppträningen utomhus 2011, hemma dessutom!
APR
18

Första hoppträningen utomhus 2011, hemma dessutom!

 

Äntligen, nu har jag hopptränat för första gången utomhus i år. Dessutom hemma, så härligt! Det vackra vädret bara fortsätter att fylla oss med energi. Det är så roligt att jobba med hästarna.

 

Underlaget ute på "savannen" är riktigt bra. Mjukt med lagom svikt, inte halt. Behöver inte ens sätta i gräsbroddar. Det är stort där ute där mina hinder står, hästarna har stor yta att tränas på. Vi har en bäck rinner i kanten av savannen så det rinner av och torkar snabbt.

 

Idag har jag hopptränat CAHLUA, GINA, ACINDO, LOOPEZ, TIPTON och LUTRICIA för Tomas. De har alla hoppat grymt bra!

 

 

CAHLUA hoppar fram över tunnorna, läskigt sa hon, bäst att hoppa högt över!

 

Vi värmde upp med markarbete först och sedan hoppade jag fram på ett hinder jag har som bara består av oljefat. Gissa om hästarna tittar på det i början? Sedan hoppade jag några gånger på en oxer med bom 5,5 meter framför. Det blir ett kort galoppsprång. Några gånger ur både vänster och höger varv. Efter uppvärmningen banhoppning.

 

Träna på rytmen, min position i sadeln, att ytterskänkeln ligger intill i svängarna och vips så hoppade alla som de hade vingar under hovarna!

 

 

LOOPEZ SB

 

 

Tomas tränar oss, jag på LOOPEZ

 

 

ACINDO SB

 

 

ACINDO SB

 

 

CAHLUA

 

 

CAHLUA

 

 

LOOPEZ SB

Jag är mycket nöjd med träningen idag. På fredag ska hästarna tävla, det blir kul. Då ska även CARLINA tävla för första gången i år och Johanna ska rida henne. Hon hopptränade CARLINA igår och det gick jättebra!

 

Jag fick kommentaren att jag bor så bra och kan träna hästarna på ett bra sätt. Jag håller med om det. Vi har mycket grusvägar som vi kan trimma hästarna på. Konditionsgaloppera dem flera kilometer längs timmervägarna som vi har längre upp i skogen. Att galoppera på kuperad grusväg är perfekt för konditionen. Vi kan rida ut i skogen och har stora vallar som vi kan trimma på. När det är mycket snö kan vi rida ordentligt hela vintern. Lite is har det varit i år men inte så farligt.

 

Jag har ingen riktig paddock med sand eller eget ridhus, det går i alla fall. Visst skulle det vara skönt att rida in i ett varmt ridhus när det är -20 ute. Det är bara att klä på sig!

 

På vintern lastar vi hästarna och åker till ridhuset när vi ska hoppa. Det tar tid och är lite jobbigt. Hästarna får bra miljöträning och ridhuset på Rocklunda är jättebra att träna i. Det står alltid hinder framme så man slipper släpa fram ch tillbaka varje gång man ska hoppa.

 

I vinter så har vi hållt igång runt 18 hästar, i olika åldrar.

 

Jag tycker att jag är ett bevis på att allt går om man vill. Alla hästar går bra och mår bra! De får en varierad träning som stärker dem i kroppen och benen.

 

Med envishet, tålamod och hårt arbete med fina hästar så har jag kommit långt men tänker träna vidare för att förhoppningsvis komma ännu längre!

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 18819 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 58182 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 72071 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 73012 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv