Therese - Första hoppträningen utomhus 2011, hemma dessutom!
APR
18
2011

Första hoppträningen utomhus 2011, hemma dessutom!

 

Äntligen, nu har jag hopptränat för första gången utomhus i år. Dessutom hemma, så härligt! Det vackra vädret bara fortsätter att fylla oss med energi. Det är så roligt att jobba med hästarna.

 

Underlaget ute på "savannen" är riktigt bra. Mjukt med lagom svikt, inte halt. Behöver inte ens sätta i gräsbroddar. Det är stort där ute där mina hinder står, hästarna har stor yta att tränas på. Vi har en bäck rinner i kanten av savannen så det rinner av och torkar snabbt.

 

Idag har jag hopptränat CAHLUA, GINA, ACINDO, LOOPEZ, TIPTON och LUTRICIA för Tomas. De har alla hoppat grymt bra!

 

 

CAHLUA hoppar fram över tunnorna, läskigt sa hon, bäst att hoppa högt över!

 

Vi värmde upp med markarbete först och sedan hoppade jag fram på ett hinder jag har som bara består av oljefat. Gissa om hästarna tittar på det i början? Sedan hoppade jag några gånger på en oxer med bom 5,5 meter framför. Det blir ett kort galoppsprång. Några gånger ur både vänster och höger varv. Efter uppvärmningen banhoppning.

 

Träna på rytmen, min position i sadeln, att ytterskänkeln ligger intill i svängarna och vips så hoppade alla som de hade vingar under hovarna!

 

 

LOOPEZ SB

 

 

Tomas tränar oss, jag på LOOPEZ

 

 

ACINDO SB

 

 

ACINDO SB

 

 

CAHLUA

 

 

CAHLUA

 

 

LOOPEZ SB

Jag är mycket nöjd med träningen idag. På fredag ska hästarna tävla, det blir kul. Då ska även CARLINA tävla för första gången i år och Johanna ska rida henne. Hon hopptränade CARLINA igår och det gick jättebra!

 

Jag fick kommentaren att jag bor så bra och kan träna hästarna på ett bra sätt. Jag håller med om det. Vi har mycket grusvägar som vi kan trimma hästarna på. Konditionsgaloppera dem flera kilometer längs timmervägarna som vi har längre upp i skogen. Att galoppera på kuperad grusväg är perfekt för konditionen. Vi kan rida ut i skogen och har stora vallar som vi kan trimma på. När det är mycket snö kan vi rida ordentligt hela vintern. Lite is har det varit i år men inte så farligt.

 

Jag har ingen riktig paddock med sand eller eget ridhus, det går i alla fall. Visst skulle det vara skönt att rida in i ett varmt ridhus när det är -20 ute. Det är bara att klä på sig!

 

På vintern lastar vi hästarna och åker till ridhuset när vi ska hoppa. Det tar tid och är lite jobbigt. Hästarna får bra miljöträning och ridhuset på Rocklunda är jättebra att träna i. Det står alltid hinder framme så man slipper släpa fram ch tillbaka varje gång man ska hoppa.

 

I vinter så har vi hållt igång runt 18 hästar, i olika åldrar.

 

Jag tycker att jag är ett bevis på att allt går om man vill. Alla hästar går bra och mår bra! De får en varierad träning som stärker dem i kroppen och benen.

 

Med envishet, tålamod och hårt arbete med fina hästar så har jag kommit långt men tänker träna vidare för att förhoppningsvis komma ännu längre!

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 19314 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 8115 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 10304 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 29511 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv