Therese - Första tävlingsdagen!
NOV
19

Första tävlingsdagen!

CARLINA fick fina knoppar i manen och vi åkte till tävlingen. Kom dit i lagom tid för besiktning och bangång. EDWONDO var först ut och han var jättespänd för allt inne på banan. Rev första och andra hindret, hoppade resten ok, men som sagt nerverna utanpå skinnet. Så kan det vara med unghästar ibland. CARLINA var lugnet själv och hoppade avspänt och fint. Felfritt, kul. Hon som inte hoppade så bra på träningen i onsdags. Nu hade hon hunnit smälta det vi gjorde då och hoppade bra idag. ett bevis på att man aldrig ska bli stressad om en unghäst inte går spikrakt framåt i utvecklingen alla gånger.

 

Efter 110 klassen var det en lång paus för mig. Jag hoppade ingen häst i avd a i 120. Så jag fick ställa upp CARLINA i lastbilen hos min kompis Pernilla så jag kunde koppla av trailern och åka hem till stallet igen. Kändes onödigt att släpa på en häst fram och tillbaka mellan Västerås och Hallstahammar. Tack Pernillla för lånad plats i lastbilen! CARLINA stod så snällt där tills vi kom tillbaka, hon hade trevliga kompisar i Little Prince och Skywalker.

 

Väl hemma igen passade jag på att rida LAGANA. Ut på grusvägen och skogen i vita ridbyxor och tävlingsstövlar! LAGANA kanske hoppades på tävlingsstart?!!! Skönt att hinna göra lite nytta hemma mitt på dagen.

 

Carro, Anna och Malin fixade klart de andra fyra hästarna som skulle tävla på em. De gick promenad med dem och mockade stallet.

 

Kl ett lastade vi lastbilen och åkte tillbaka till Hamre. Min bror var snäll och körde så jag tog bilen efter, hade ju kvar trailern och en häst på Hamre som ville hem sedan! Det var ju CARLINA som hoppade unghästavd i 120. Var avspänd och fin men rev två bommar. När det blir lite framåtläge så är hon inte tillräckligt stark att hoppa upp sig. EDWONDO var mycket coolare i den andra starten och fin, kul! Det var hans andra 120 klass och det blev ett nedslag.

 

Dagen sista klass var 130. ACINDO först ut. Snabb som alltid, tyvärr ett nedslag. Hade blivit en tredje plats annars. Hon känns riktigt fin och jag var nöjd med rundan men besviken på bommen som rullade av! Tog revanch med GINA och CAHLUA som båda hoppade felfritt! CAHLUA slutade fyra och GINA sexa i klassen! Roligt!!!

 

LUTRICIA hade jag det nya bettet på och det fungerade inte bra. Hon tog för mycket stöd på bettet och blev tung. Så fick göra en volt med tidsfel som följd. Imorgon sätter jag tillbaka det vanliga tränsbettet, men man måste prova för att veta om det går.

 

Gick ut och åt en god middag med gänget efter att vi gjort klart stallet, nu ska jag sova, GOD NATT!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 31918 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 81482 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 95373 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 96312 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv