Therese - Första utflykten för Lill-Lady!
FEB
18

Första utflykten för Lill-Lady!

Igår åkte jag till Strömsholm med Lill-Lady på pay`n jump! Det var första gången hon åkte iväg och hoppade i ett annat ridhus, första gången hon åkte själv i trailern och första gången på en framridningen tillsammans med andra hästar. Gissa om jag hade bävat lite för det här med tanke på hur vild hon har varit hemma sista två veckorna. Sen har hon lugnat sig dag för dag när jag ridit och jag har passat på att rida tillsammans med andra hästar här hemma.
Så det gick över förväntan och hon var lugn, försökte bocka en gång med det är ju ingenting mot vad hon hittat på här hemma! När hon kom in i röda ridhuset, på själva "tävlingsbanan" blev hon lite spänd och tittade på alla hinder och undrade nog vart hon hade hamnat. Red runt i ridhuset så hon fick bekanta sig lite medans den före hoppade sin bana.
När det var vår tur så travade jag mot första hindret, det var 80 centimeter vi hoppade, det ska vara lätt första gången. Hon hoppade över och galopperade sedan runt resten av banan och hoppade allt utan att tveka, både vattenmatta och blåa vågplankor. Så det kändes riktigt roligt!

Vi gick sedan in och hoppade ett varv till när de hade höjt till 90 centimeter och då när hon kom in på banan var hon helt cool, precis som hon hade gjort det massor av gånger. Galopperade runt banan och var riktigt ridbar. Towe, Björn och jag åkte hem nöjda och glada med vår lilla häst! På lördag är det pay`n jump på Hamre så då åker vi dit och hoppar!Hemma innan avfärd till Strömsholm!


LADY som föl! Hon var riktigt busig som liten också! Egen uppfödning e: COHIBA-RANTADOU-RASTELL. Hon heter COHIBAS LADY, men kallas för LILL-LADY då hennes storasystrar också heter något med LADY, hon är yngst och blir då LILL-LADY, så blandar vi inte ihop dem!

Det är något speciellt första gången man åker iväg på en träning eller tävling med sin egen uppfödning som man ridit in och utbildat hela vägen, liten blir stor!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 13997 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 26144 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 52076 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 54562 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv