Therese - Första utflykten för Lill-Lady!
FEB
18

Första utflykten för Lill-Lady!

Igår åkte jag till Strömsholm med Lill-Lady på pay`n jump! Det var första gången hon åkte iväg och hoppade i ett annat ridhus, första gången hon åkte själv i trailern och första gången på en framridningen tillsammans med andra hästar. Gissa om jag hade bävat lite för det här med tanke på hur vild hon har varit hemma sista två veckorna. Sen har hon lugnat sig dag för dag när jag ridit och jag har passat på att rida tillsammans med andra hästar här hemma.
Så det gick över förväntan och hon var lugn, försökte bocka en gång med det är ju ingenting mot vad hon hittat på här hemma! När hon kom in i röda ridhuset, på själva "tävlingsbanan" blev hon lite spänd och tittade på alla hinder och undrade nog vart hon hade hamnat. Red runt i ridhuset så hon fick bekanta sig lite medans den före hoppade sin bana.
När det var vår tur så travade jag mot första hindret, det var 80 centimeter vi hoppade, det ska vara lätt första gången. Hon hoppade över och galopperade sedan runt resten av banan och hoppade allt utan att tveka, både vattenmatta och blåa vågplankor. Så det kändes riktigt roligt!

Vi gick sedan in och hoppade ett varv till när de hade höjt till 90 centimeter och då när hon kom in på banan var hon helt cool, precis som hon hade gjort det massor av gånger. Galopperade runt banan och var riktigt ridbar. Towe, Björn och jag åkte hem nöjda och glada med vår lilla häst! På lördag är det pay`n jump på Hamre så då åker vi dit och hoppar!Hemma innan avfärd till Strömsholm!


LADY som föl! Hon var riktigt busig som liten också! Egen uppfödning e: COHIBA-RANTADOU-RASTELL. Hon heter COHIBAS LADY, men kallas för LILL-LADY då hennes storasystrar också heter något med LADY, hon är yngst och blir då LILL-LADY, så blandar vi inte ihop dem!

Det är något speciellt första gången man åker iväg på en träning eller tävling med sin egen uppfödning som man ridit in och utbildat hela vägen, liten blir stor!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 14569 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 43210 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 57096 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 58036 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv